Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 11. 2023,
22.00

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
SP v rokometu za ženske 2023

Natisni članek

Sreda, 29. 11. 2023, 22.00

8 mesecev

Sp v rokometu za ženske 2023, 1. dan

Branilke naslova začele z zmago za 32 golov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Camilla Herrem | Camilla Herrem je k zmagi branilk naslova prispevala sedem golov. | Foto Guliverimage

Camilla Herrem je k zmagi branilk naslova prispevala sedem golov.

Foto: Guliverimage

Na Norveškem, Danskem in Švedskem se je začelo 26. svetovno prvenstvo za ženske. Naslov branijo Norvežanke, ki so na uvodni tekmi s 43:11 premagale Grenlandijo. Osmič se med svetovno elito podajajo tudi Slovenke, ki jih prva tekma čaka v četrtek z Islandijo. Do zmag so danes prišle še Španke, Avstrijke in Brazilke.

EHF Euro2022: Slovenija - Madžarska, slovenska ženska rokometna reprezentanca navijač
Sportal Slovenija v boj najboljših na svetu

V Herningu in Frederikshavnu na Danskem, Stavangerju in Trondheimu na Norveškem ter Göteborgu in Helsingborgu na Švedskem nastopa 32 reprezentanc. V prvem delu tekmovanja Stavanger, Herning in Frederikshavn med 29. novembrom in 5. decembrom gostijo po dve skupini, po eno pa Göteborg in Helsinborg.

Uvodni dan so branilke Norvežanke v skupini C s kar 43:11 odpravile GrenlandijoAvstrijke pa tesno premagale Južno Korejo. Na delu so bile tudi rokometašice skupine G, Španke so bile s 34:17 boljše od Kazahstank, Brazilke pa s 35:20 od Ukrajink.

Napredujejo po tri najboljše iz vsake skupine

Po tri najboljše izbrane vrste iz vseh osmih skupin se bodo prebile v drugi del tekmovanja, ki bo med 6. in 11. decembrom v Göteborgu, Trondheimu, Herningu in Frederikshavnu. Četrtfinalne tekme bodo med 11. in 13. decembrom v Trondheimu in Herningu, najpomembnejše tekme pa bo med 15. in 17. decembrom gostila dvorana v Herningu, ki sprejme 15 tisoč gledalcev.

Četrtouvrščene izbrane vrste v skupinskem delu bodo nastopile v tako imenovanem predsedniškem pokalu za uvrstitev od 25. do 32. mesta, vse tekme bodo med 6. in 13. decembrom v Frederikshavnu.

Slovenija se bo v prvem delu tekmovanja v norveškem Stavangerju med 30. novembrom in 4. decembrom pomerila z Islandijo, Angolo in Francijo.

SP v rokometu (Ž), 1. dan:

Sreda, 29. november:

Ne spreglejte