Francozi v drugo visoko premagali Slovenijo

Slovenska rokometna reprezentanca je na svoji zadnji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom v Montpellieru s 26:33 izgubila s Francijo, kateri je morala sicer veliko bolj tesno premoč priznati že v petek.

Slovenci se še drugič v treh dneh udarili z gostiteljico SP in še drugič izgubili.

Slovenci se še drugič v treh dneh udarili z gostiteljico SP in še drugič izgubili. Foto: Rokometna zveza Slovenije

Za izbrance slovenskega selektorja Veselina Vujovića je bila to zadnja pripravljalna tekma pred svetovnim prvenstvom med 11. in 29. januarjem v Franciji. Slovenski rokometaši so na prvi tekmi v Brežicah premagali tekmece iz Savdske Arabije z 31:19, na drugi v Toulousu pa izgubili proti Francozom s 27:29, na tretji, tudi zadnji pred SP, pa so slabši predstavi in brez lažje poškodovanega Mihe Zarabca izgubili s 26:33.

"Naša predstava na drugi tekmi v Montpellieru je bila veliko slabša od prve v Toulousu. Francija je bila pred domačimi gledalci zelo motivirana, s tako kakovostno reprezentanco je težko igrati dve tekmi v tako kratkem časovnem razmaku. Na tej tekmi so se pokazale vse naše slabosti, predvsem tu mislim na našo neizkušenost, ob tem pa je bil tudi učinek vratarjev manjši kot na petkovi tekmi v Toulousu. Poraz ni tragičen, upam pa, da bo poučen in da bomo do začetka SP odpravili določene napake v naši igri," je po tekmi dejal slovenski selektor Vujović.

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu v Metzu nastopila v skupini B skupaj z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo. V osmino finala se uvrstijo po štiri najboljše reprezentance iz vsake skupine. Prva tekma Slovence čaka 12. januarja z Angolci.

V slovenski reprezentanci iz različnih razlogov manjkajo veterana Uroš Zorman in Gorazd Škof, Dean Bombač ter Simon Razgor, ki ima zdravstvene težave.

 

Prijateljska tekma, Montpellier:

Nedelja, 8. januar:
Francija : Slovenija 33:26 (17:13)
Porte 5, Remili in Mahe 4; Marguč 5, Mačkovšek 4, Kavtičnik 3

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano