Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 2. 2020,
18.31

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

2

Natisni članek

liga prvakov Celje Pivovarna Laško rokomet

Nedelja, 9. 2. 2020, 18.31

4 leta, 2 meseca

LIGA PRVAKOV, 11. KROG

Celjani niso mogli zaustaviti zvezdnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

2

Celje Pariz | Celjani so skušali drago prodati kožo Parižanom, ki imajo v svojih vrstah izkušene rokometaše. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani so skušali drago prodati kožo Parižanom, ki imajo v svojih vrstah izkušene rokometaše.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 11. krogu lige prvakov z 29:33 (13:17) izgubili proti zvezdniški ekipi Paris St. Germain. Parižani odkrito lovijo evropski vrh in so tudi v Celju upravičili vlogo favorita. Kljub porazu Celjani ostajajo v igri za osmino finala.

Celje Pariz
Sportal Kljub porazu proti nesramno bogatim Francozom so še v igri za napredovanje

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Tilen Kodrin s petimi goli, Matic Grošelj, Josip Šarac, Domen Makuc in David Razgor so prispevali po štiri zadetke. Celjane do konca rednega dela čakajo še tri tekme. Slovenski prvaki so bodo doma pomerili še z Barcelono, v gosteh pa jih čakata srečanji z Aalborgom in Flensburgom. 

Po reprezentančnem premoru se je liga prvakov nadaljevala v sredo z zmago nemškega Kiela Mihe Zarabca s 34:23 nad Vardarjem Domna Sikoška Pelka ter Staša Skubeta. Zarabec je k zmagi prispeval štiri gole, Skube je ob porazu dvakrat zatresel mrežo tekmeca, tretji legionar pa se ni vpisal med strelce. 

Miha Zarabec je k suvereni zmagi Kiela nad Vardarjem prispeval štiri zadetke. | Foto: Reuters Miha Zarabec je k suvereni zmagi Kiela nad Vardarjem prispeval štiri zadetke. Foto: Reuters

Veszprem je v soboto z 31:24 v gosteh premagal Porto, Dragan Gajić je bil s šestimi goli drugi najboljši strelec tekme, Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek sta k zmagi madžarske ekipe prispevala vsak po enega, Borut Mačkovšek pa nobenega. Montpellier je bil doma za gol boljši od Kielc (25:24), pri katerih je bil Blaž Janc natančen trikrat.

Pick Szeged je remiziral z danskim Aalborgom (26:26), Dean Bombač je za madžarsko moštvo zabil 5 golov, Mario Šoštarić dva, Nik Henigman in Matej Gaber pa nič. Zagreb je bil za gol slabši od nemškega Flensburga (25:26), Aleks Vlah je zabil dva gola za hrvaške prvake, Darko Stojnić enega, Gašper Hrastnik pa nobenega.

Prvi dve ekipi neposredno v četrtfinale

Prvi dve ekipi v skupinah A in B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe, ki bodo zasedle mesta od 2. do 6., pa čaka nastop v osmini finala.

Tekmovanje se je že zaključilo v skupinah C in D, kjer se bosta za mesti v osmini finala pomerila Sporting Aljoše Čudiča in Dinamo z Bukarešte ter poljska Wisla (Igor Žabić, Žiga Mlakar) in Bidasoa Irun.

Liga prvakov, 11. krog:

Skupina A:

Lestvica:

Skupina B:

Lestvica:

Preberite še:

Matic Verdinek
Sportal Ribničani s polnim izkupičkom iz Kopra, doma padli tudi Mariborčani
Ne spreglejte