Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 4. 2012,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija

Torek, 10. 4. 2012, 12.18

8 let

Mesec do Teka trojk in pohoda po PST

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Le še mesec dni nas loči do rekreativnega pohoda in teka trojk po Poti spominov in tovarištva, ko se bodo na pot, ki je bila med drugo svetovno vojno obdana z žico, podali številni rekreativci.

Vrtci in ljubljanske šole v četrtek in petek Pohod in tek po Poti ob žici vsako leto privabita množico rekreativcev različnih generacij, ki se želijo sprehoditi ali preteči pot, ki je bila nekoč obdana z žico. Tako se bodo tudi letos na pohod prvi odpravili otroci vzgojno-varstvenih zavodov iz Ljubljane, in sicer se bodo v četrtek, 10. vaja, vključili v pohod na eni izmed sedmih kontrolnih točk in prehodili en odsek trase Poti ob žici. Ljubljanske osnovnošolce in srednješolce pohod čaka v petek, 11. maja, prvi bodo glede na starost prehodili en, dva ali tri odseke poti, srednješolci pa štiri odseke.

Rekreativni pohodniki in tekaške trojke v soboto V soboto, 12. maja, pa bo potekal rekreativni pohod na 35 kilometrov po Poti okoli Ljubljane, v katerega se rekreativci lahko vključijo na eni izmed osmih kontrolnih točk (Vič - Agrotehnika Gruda, Tržaška 132, Šiška - Okrepčevalnica Pri Cvičku ob Koseškem bajerju, Bežigrad - AMZ Slovenije, Dunajska 128, Jarše - Žito Ljubljana, križišče Clevelandske in Šmartinske, Polje - Trgovina Mercator, Zaloška 168, Fužine - Gostilna Babnik pri Fužinskem mostu, Rudnik - križišče Dolenjska cesta in Peruzzijeva ulica, Livada - Daj-Dam, Hladnikova ul. 15.) in prehodijo tolikšno pot, kot jim odgovarja. Najbolj vzdržljivi, ki bodo prehodili celotno pot, dolgo 35 kilometrov, bodo za svoj podvig prejeli posebno medaljo.

Zahtevnejši rekreativci se lahko v soboto, 12. maja, podajo na Tek trojk v članski in veteranski kategoriji, in sicer na 29 ali 12,5-kilometrsko traso. Start daljše proge bo ob 9.00, na krajšo progo pa se bodo trojke odpravile ob 9.30 s Kongresnega trga. Tudi osnovnošolci in srednješolci se bodo v soboto lahko odpravili na Tek trojk, in sicer na 3000 metrov, start zanje bo ob 9.00 izpred Gostišča Livada (Hladnikova 15).

Ne spreglejte