SiolNET. Sportal Rekreacija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Danes bomo "diplomirali" iz odmika noge (video)

0

termometer

Nives Orešnik
Foto: Ana Kovač

Prvi teden v maju bomo skupaj z osebno trenerko Nives Orešnik pilili vaje za noge in zadnjico. Danes se bomo podrobneje posvetili vaji odmik noge, vam pa priporočamo, da se lotite kar celotnega treninga.

Tako kot pred vsako vadbo se najprej dobro ogrejte in se šele nato lotite vaje.

Vaji odmik noge in primik (ta vas čaka jutri) spadata med vaje, na katere med vadbo velikokrat pozabimo. Pa ne bi bilo treba. Vaja je preprosta in učinkovita, samo preverite v videu, kjer vam jo prikazuje osebna trenerka Nives Orešnik.

[video: 58268 / 3. vaja prvega treninga - odmik noge]

3. vaja prvega treninga - odmik noge

Kako jo pravilno izvesti?

Tako, da pri odmiku noge oziroma dvigovanju zgornje noge v položaju na boku aktiviramo stranske stegenske mišice in stranske mišice zadnjice.

Pri tem pazimo, da vaje ne izvajamo na račun upogibanja trupa in da ne vključujemo aktivacije trebušnih mišic.

Kolka morata biti poravnana drug nad drugim, enako velja za ramena, stisk mišic trupa pa nam pomaga pri vzdrževanju ravnotežja, poudarja Nives.

Med vajo boste verjetno občutili rahel pekoč občutek v mišicah, a nič ne de, vztrajajte do konca. To pomeni do 15 ponovitev na eni in na drugi strani.

To je le ena vaja, če ste pri močeh, vas vabimo, da izvedete kar celoten trening za noge in zadnjico, ki smo ga na Sportalu in Trendih objavili v ponedeljek. Pa ne pozabite: vsako vajo izvajamo po 15-krat. Izvedemo tri kroge ponovitev.

 

[video: 58192 / ]

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin