Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 9. 2018,
21.02

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

Natisni članek

Aljaž Krefl NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Goran Brkić Nik Kapun

Četrtek, 13. 9. 2018, 21.02

5 let, 7 mesecev

Goran Brkić odhaja na operacijo gležnja

Zdravniki prižgali rdečo luč nogometašu Olimpije, ki nosi številko deset

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91
Goran Brkić | Goran Brkić letos ne bo več zaigral za Olimpijo. | Foto Vid Ponikvar

Goran Brkić letos ne bo več zaigral za Olimpijo.

Foto: Vid Ponikvar

Trener Olimpije Zoran Barišić se na krstnem dvoboju v Prvi ligi Telekom Slovenije, v nedeljo ga čaka gostovanje v Murski Soboti pri Muri, ne bo mogel predstavili z najmočnejšo postavo. Na seznamu poškodovanih so Nik Kapun, Rijad Kobiljar, Marko Gajić, Aljaž Krefl, Asmir Suljić in Goran Brkić, ki odhaja na operacijo gležnja, tako da je že končal letošnje nastope.

Kako resno zeleno-beli tabor dojema nedeljsko gostovanje v Fazaneriji, kjer so se letos pošteno opekle Domžale (5:1 za Muro), dokazuje odločitev vodstva kluba, da odprava Olimpije krene v Prekmurje že v soboto. Tako se bodo branilci dvojne slovenske krone odpraviti na pot že dan pred srečanjem v Murski Soboti, na katerem se bo prvič v 1. SNL predstavil novi trener Zoran Barišić. Za dvoboj v Fazaneriji vlada v prestolnici Slovenije veliko zanimanje, tako da se bo na severovzhodni del države odpravilo veliko navijačev.

Sportal Trener Olimpije je želel pripeljati Kevina Kampla

Olimpija ve, da se bo vrnil še močnejši

V Murski Soboti ne bo niti Asmirja Suljića. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V Murski Soboti ne bo niti Asmirja Suljića. Foto: Urban Urbanc/Sportida Avstrijski strateg proti Muri ne bo mogel računati na vse kandidate. Zdravstvene težave so močno oklestile seznam kandidatov, ki se bodo odpravili v Fazanerijo. V zvezni vrsti bo zazijala praznina, saj Olimpija ne bo mogla računati na pomoč Nika Kapuna, Asmirja Suljića in Gorana Brkića. Slednji se je po posvetu s klubsko zdravniško službo odločil za operacijo gležnja.

Težave so se vlekle (pre)dolgo, srbski zvezni igralec, znan po odličnem izvajanju prostih strelov, pa je ocenil, da je napočil primeren trenutek, da odpravi težave. V tej sezoni je igral s pomočjo protibolečinskih sredstev, po vrnitvi pa načrtuje, da bo lahko končno zaigral brez bolečin.

Dušan Kosić
Sportal Česa takšnega v 1. SNL pa še ne

Nogometaš Olimpije, ki na dresu nosi številko deset, je s tem že končal letošnje nastope za slovenskega prvaka. V jesenskem delu ne bo zaigral, soigralcem pa bi lahko pomagal spomladi, ko bo napočil čas za drugo polovico sezone. ''V klubu mu stojimo ob strani. Vemo, da se bo po poškodbi vrnil še močnejši,'' sporoča ljubljanski klub in dodaja, da bo 27-letni Brkić, ki v šampionski sezoni 2017/18 pod vodstvom Igorja Bišćana ni dočakal veliko priložnosti, operiran v prihodnjih dneh.

Sportal Zoran Barišić: Menjava trenerja ni nikoli lepa #video

Stanje Krefla vedno boljše

Z gležnjem imata težave tudi Nik Kapun in Rijad Kobiljar, ki naj bi se v kratkem pridružila treningom, srbski branilec Marko Gajić pa bo zaradi poškodbe stegenske mišice odsoten vsaj še dva tedna.

Aljaž Krefl nestrpno čaka na dan, ko bo lahko ponovno zaigral v 1. SNL. | Foto: Grega Valančič/Sportida Aljaž Krefl nestrpno čaka na dan, ko bo lahko ponovno zaigral v 1. SNL. Foto: Grega Valančič/Sportida

Madžar bosanskih korenin Asmir Suljić se bo v petek priključil polnemu procesu treningov, a še ne bo kandidiral za dvoboj proti Muri. Vedno bližje vrnitvi je tudi levi bočni branilec Aljaž Krefl, ki bi lahko zaostril konkurenco na igralnem položaju, kjer se je v začetni postavi zasidral Dino Štiglec. Krefl je v 1. SNL za Olimpijo nazadnje zaigral 19. novembra 2016.

Asmir Suljić
Sportal Nenavadna poškodba nogometaša Olimpije
Maribor Olimpija
Sportal Jesen bo še zelo vesela! Greste stavit?

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte