Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 9. 2018,
7.41

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Športna loterija

Foto: Sportida in Reuters

Natisni članek

Športna loterija Prva liga Telekom Slovenije nogomet advertorial

Sreda, 12. 9. 2018, 7.41

2 meseca, 2 tedna

Jesen bo še zelo vesela! Greste stavit?

Vsebino omogoča Športna loterija

Foto: Sportida in Reuters

Slovenski nogometni prvoligaši bodo v tem tednu odigrali tekme osmega kroga. Aktualni državni prvaki - nogometaši Olimpije, se podajajo na vroče gostovanje v Mursko Soboto, medtem ko se bo trenutno vodilna ekipa lige - NK Maribor, pomerila z nogometaši Krškega.

Nogometaši Maribora bodo v 8. krogu gostovali v Krškem.  | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Nogometaši Maribora bodo v 8. krogu gostovali v Krškem. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Prav vsaka tekma Prve lige Telekom Slovenije pa je tudi priložnost za zaslužek. Greste stavit? S klikom na posamezno tekmo (spodaj) si poglejte, kaj za posamezne tekme 8. kroga napovedujejo pri največjem slovenskem ponudniku športnih stav - Športni loteriji (E-stave).

Sobota, 15. 9. 2018

15:55 Aluminij-Gorica

17:55 Rudar (V)-Celje

20:10 Krško-Maribor

 

Nedelja, 16. 9. 2018

15:55 Mura-Olimpija

18:05 Domžale-Triglav

Derbi kroga bo gotovo v Murski Soboti, kjer se bo domača Mura pomerila z ljubljansko Olimpijo. Na zmago Murašev je postavljena kvota 4,70.  | Foto: Urban Urbanc/Sportida Derbi kroga bo gotovo v Murski Soboti, kjer se bo domača Mura pomerila z ljubljansko Olimpijo. Na zmago Murašev je postavljena kvota 4,70. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Stave v živo in "Live sport center"

Tako na nogometne kot tudi druge tekme pa lahko na Športni loteriji po novem stavite tudi "v živo". Od junija imate možnost stav "v živo", kar pomeni, da je stave za določeno tekmo mogoče vplačevati od njenega začetka pa do konca.

Pri tem se ves čas menjajo ponudba in kvote posameznih stavnih možnosti, pri čemer razmerja temeljijo na aktualnem dogajanju na tekmi – trenutnem rezultatu, razmerju moči, napadalnosti posamezne ekipe in s tem oceni, da gol "visi v zraku" in je le še vprašanje časa, kdaj bo dosežen.

Pri posameznih tekmah lahko igralec izbira med več kot 50 stavnimi možnostmi različnih kombinacij izida v različnih časovnih obdobjih, seštevkov zadetkov, hendikepov …, skratka poišče primerno kombinacijo glede na presojo, kaj se bo zgodilo v naslednjih trenutkih. Stave "v živo" lahko igrajo le tisti, ki imajo na www.e-stave.com odprt svoj igralni račun.

Od letošnjega poletja lahko pri Športni loteriji stavite tudi na kolesarstvo. Jasno, tudi na našega šampiona Primoža Rogliča.  | Foto: Getty Images Od letošnjega poletja lahko pri Športni loteriji stavite tudi na kolesarstvo. Jasno, tudi na našega šampiona Primoža Rogliča. Foto: Getty Images

Novo v stavni ponudbi

Od julija sta na www.e-stave.com med stavnimi dogodki tudi kolesarstvo in s tem možnost stav na atraktivne nastope Primoža Rogliča ter golf, pri katerem navdušenci nestrpno čakajo vrhunec sezone, ko se bosta konec septembra na tradicionalnem srečanju za Ryderjev pokal pomerili ekipi Evrope in ZDA. Že na začetku septembra pa bodo med stavne dogodke dodani motokros, spidvej in boji UFC.

Prihajajo stave na konjske dirke

Za vse ljubitelje konjeniškega športa je zelo dobrodošla novica, da jim bodo v sodelovanju s francoskim prirediteljem PMU v kratkem ponudili stave na konjske dirke. Stavna ponudba bo precej pestra, saj bo mogoče staviti na kasaške dirke s sulkijem in "pod sedlom" ter galopske dirke, na dan pa bo praviloma vsaj 30 dirk. Vsak dan bo posebno zanimiva dirka z možnostjo dobitka super + v vrednosti najmanj 1.000.000 evrov, za kar bo treba napovedati pravilni vrstni red prvih petih konj in imeti še nekaj sreče z naključno štirimestno številko med 0001 in 3000, ki bo natisnjena na stavnem listku.

Stave na konjske dirke bo mogoče vplačati po vseh prodajnih poteh Športne loterije, prenose tekem pa si lahko ogledate na www.e-stave.com. | Foto: Stave na konjske dirke bo mogoče vplačati po vseh prodajnih poteh Športne loterije, prenose tekem pa si lahko ogledate na www.e-stave.com.

Odgovorno prirejanje iger na srečo

Osnovna dejavnost Športne loterije je prirejanje iger na srečo in stav. To pa je ob neprimernem pristopu izredno tvegano tako zaradi odklonskih družbenih pojavov, na primer korupcije in kriminala, kakor tudi zaradi stranpoti športa (prirejanje športnih rezultatov) in nezdravih vedenjskih vzorcev, kot so zasvojenost, čezmerno igranje, dostopnost mladih do igranja. Zato si Športna loterija močno prizadeva za odgovorno in varno igranje iger na srečo ter za preprečevanje nastanka tveganih ravnanj.

Med glavnimi zavezami ponudnikov iger na srečo, ki imajo državne licence, je ohranjanje in obramba vrednot integritete, solidarnosti in družbene pravičnosti. V tem boju zunaj sodišč in zakonodajnih teles je loterijam lahko v veliko pomoč pridobitev ustreznih certifikatov odgovornega prirejanja, prav to pa jih najbolj loči od drugih ponudnikov. Ne samo, da se licenčne loterije trudijo za ohranjanje sistema financiranja javnega dobrega, ampak si prizadevajo tudi za zaščito igralcev, zato morajo delovati varno in odgovorno. Varstvo igralcev je namreč bistveno za integriteto in ugled organizacije, končno pa tudi za zmožnost zagotavljanja sredstev, namenjenih za dobre namene.

Certificirane loterije tako ponujajo moderne in privlačne igre, hkrati pa v središče svojega poslovanja postavljajo družbeno odgovornost. Loterije so močno prepoznale potrebo po razlikovanju od drugih na trgu, zato želijo igralcem in deležnikom jasno sporočiti, da so zaupanja vredne, kajti zavedajo se, da to danes ni nikjer več samoumevno. Pridobitev certifikata je za loterije investicija, ki se jim povrne na več načinov. Navzven je to za deležnike (igralce, nadzornike, medije, imetnike delnic itd.) seveda dokaz o zaupanja vredni organizaciji. Tista prava vrednost pa je možnost kulturnih sprememb znotraj organizacije, saj so zaposleni vključeni v nenehen proces izboljšav.

Športna loterija si močno prizadeva za odgovorno in varno igranje iger na srečo ter za preprečevanje nastanka tveganih ravnanj. | Foto: Športna loterija si močno prizadeva za odgovorno in varno igranje iger na srečo ter za preprečevanje nastanka tveganih ravnanj.

Prihodki za dober namen

Posebno pozornost velja nameniti ponudnikom športnih stav, ki imajo težave pri integriteti športa in s prirejanji izidov tekem. Gre za globalni problem, ki zahteva sodelovanje celotne svetovne loterijske skupnosti. Športne stave imajo namreč v mnogih delih sveta dolgo zgodovino in tradicijo, zato se ponudniki vključujejo v sistem za odkrivanje korupcije v športu. Hkrati pa bijejo dolgoleten boj z nezakonitimi parazitskimi ponudniki, ki z agresivnimi in vprašljivimi marketinškimi praksami pogosto ustvarjajo zmedo na trgu in odžirajo denar za dobre namene. Skozi desetletja se je gradil sistem "loterij za družbeno dobro", ki ga zdaj poskušajo porušiti, zato so se številne države s sprejemanjem novih zakonov ali še strožjim izvajanjem že veljavnih mobilizirale proti nepooblaščenim zasebnim ponudnikom.

Pridobitev certifikata ima tudi za Športno loterijo kot prejemnico certifikata odgovornega prireditelja evropskih in svetovnih loterij večplasten pomen. Po eni strani se je družba v javnosti izkazala kot verodostojen, sposoben in informacijsko napreden poslovni subjekt, ki zmore delati v javno dobro in z izpolnjevanjem standardov odgovornega prirejanja učinkovito zavarovati svoje igralce. Po drugi strani so pogoji pridobitve certifikata družbi omogočili dodaten, širši razvoj in med zaposlenimi ustvarili zavest o pomenu odgovornega igranja, družba pa na trgu nastopa kot ugleden koncesionar, ki lahko vzdržuje ustvarjanje prihodkov za dobre namene ob vzdrževanju standardov odgovornega prirejanja in igranja.

Ne spreglejte