Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
12. 9. 2018,
19.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52

3

Natisni članek

Kliton Bozgo Zoran Barišić Kevin Kampl Robert Berić NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 12. 9. 2018, 19.00

5 let, 7 mesecev

Robert Berić in Kliton Bozgo o Zoranu Barišiću

Trener Olimpije je želel pripeljati Kevina Kampla

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52

3

Planet TV se je z napadalcem slovenske reprezentance in francoskega Saint Etienna Robertom Berićem in legendarnim nekdanjim golgeterjem Maribora in Olimpije Klitonom Bozgom pogovarjal o novem trenerju Olimpije Zoranu Barišiću, s katerim sta v Avstriji oba sodelovala in o njem povedala marsikaj zanimivega.

Sportal Zoran Barišić: Menjava trenerja ni nikoli lepa #video

"Zoran Barišić je že četrti trener Olimpije v tej sezoni, pa smo šele na začetku septembra. Vsak trener ima svoj sistem, Olimpiji manjka konstantnost," je najprej o pestrem trenerskem dogajanju pri Olimpiji pod vodstvom Milana Mandarića povedal njen nekdanji napadalec Kliton Bozgo, ki je pozneje gole zabijal tudi v Mariboru in je v prvi slovenski ligi dosegel kar 109 golov, kar ga postavlja na tretje mesto večne lestvice strelcev.

Asmir Suljić
Sportal Nenavadna poškodba nogometaša Olimpije

Kliton Bozgo: Rekel sem mu, naj takoj vzame Kevina Kampla

Kliton Bozgo | Foto: Matjaž Vertuš Kliton Bozgo Foto: Matjaž Vertuš Z Zoranom Barišićem, ki je bil prejšnji teden tudi uradno imenovan za novega trenerja slovenskega državnega in pokalnega prvaka, bil v zadnjih dneh z ekipo na krajših pripravah v Kranjski Gori, ognjeni krst pa bo dočakal v nedeljo, ko Olimpijo čaka prvenstveno gostovanje pri Muri v Fazaneriji, se legendarni nekdanji albanski reprezentant sicer dobro pozna.

Zdajšnji trener Ljubljančanov, ki je v Avstriji kot trener najgloblji pečat pustil v dunajskem Rapidu, kot nogometaša pa sta skupaj dve leti igrala za Admiro Wacker, ga je v preteklosti že povpraševal o nekaterih slovenskih nogometaših.

Med drugim pred leti, preden je ta iz Aalena odšel v Red Bull Salzburg, tudi o takratnem mladem slovenskem reprezentantu, zdaj pa zvezdniku prve nemške lige in slovenske reprezentance Kevinu Kamplu.

Zdajšnji trener Olimpije se je za Kevina Kampla zanimal, ko je ta igral za Aalen, a se potem ni odločil zanj. | Foto: Getty Images Zdajšnji trener Olimpije se je za Kevina Kampla zanimal, ko je ta igral za Aalen, a se potem ni odločil zanj. Foto: Getty Images

"Takrat sem mu ga priporočil in mu dejal, da bo stal nekje med 200 in 300 tisoč evri. Rekel sem mu, naj ga vzamejo takoj, toda očitno je bilo to za Rapid takrat preveč. Dve leti pozneje so ga iz Salzburga prodali v Borussio Dortmund za kar 12 milijonov evrov. Verjetno se na Dunaju še danes tolčejo po glavi," je povedal o zdajšnjem zvezdniku nemškega RB Leipziga, ki je lansko poletje postal najdražji slovenski nogometaš v zgodovini, ko je tja prestopil za 20 milijonov evrov.

Robert Berić: Eden od najboljših trenerjev v moji karieri

Robert Berić | Foto: Vid Ponikvar Robert Berić Foto: Vid Ponikvar Bozgo je ob tem dejal, da je leta 2014 Barišiću priporočil še dva slovenska reprezentanta, takratnega napadalca Olimpije Andraža Šporarja in Roberta Berića, ta je za milijon evrov v Rapid iz graškega Sturma takrat tudi prišel, že leto pozneje pa se po kar 33 golih v 49 nastopih za 7,5 milijona evrov odpravil v Saint Etienne.

Napadalec, ki je v nedeljo zabil edini gol za Slovenijo pri bolečem porazu v ligi narodov na Cipru z 1:2, je pod vodstvom zdajšnjega trenerja Olimpije odigral najboljšo sezono na dozdajšnji nogometni poti, zato ne preseneča, da ima o njem zelo dobro mnenje.

Zoran Barišić
Sportal Kaj je novemu trenerju Olimpije zaželel Mandarić?

"O njem lahko povem samo lepe stvari. On je zagotovo eden izmed trenerjev, ki je imel največji vpliv na mojo kariero," je o Barišiću dejal 27-letni Berić.

"Njegov način igre je napadalen. Njegove ekipe igrajo napadalen nogomet. Tudi pri Rapidu smo bili v ofenzivi res zelo močni. Veliko smo se ukvarjali z napadom," je eden od najboljših slovenskih napadalcev, ki je v prvi slovenski ligi v majicah Interblocka in Maribora zabil 39 golov, o Barišiću izrekel besede, ki bodo navijače Olimpije zagotovo razveselile.

Zoran Barišić bo debi na klopi Olimpije dočakal v nedeljo Fazaneriji. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Zoran Barišić bo debi na klopi Olimpije dočakal v nedeljo Fazaneriji. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Bo z Olimpijo nadaljeval zmagoviti niz?

Olimpija je po sedmih odigranih tekmah v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije z 11 točkami sicer na sedmem mestu in za vodilnim Mariborom zaostaja za šest točk.

Na zadnjih dveh tekmah, ki ju je s klopi vodi začasni trener Safet Hadžić, je dvakrat zmagala. S 5:0 je odpravila velenjski Rudar v Stožicah, z 2:1 pa zmagala na derbiju v Domžalah. Do zdaj je dosegla 13 golov in jih prejela osem.

V pokalu novega trenerja krst čaka prihodnji četrtek, ko bo Olimpija v osmini finala igrala proti kranjskemu Triglavu.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte