Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 9. 2018,
13.03

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

3

Natisni članek

Milan Mandarić Prva liga Telekom Slovenije Safet Hadžić NK Olimpija NK Olimpija Zoran Barišić

Torek, 4. 9. 2018, 13.03

5 let, 7 mesecev

Zoran Barišić

Kaj je novemu trenerju Olimpije zaželel Mandarić?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

3

Zoran Barišić | Zoran Barišić je za zeleno-bele z Dunaja je odigral 83 tekem in dosegel 11 golov, trener pa je bil med letoma 2013 in 2016. Nazadnje je vodil turški Karabukspor. | Foto SPS/NK Olimpija Ljubljana

Zoran Barišić je za zeleno-bele z Dunaja je odigral 83 tekem in dosegel 11 golov, trener pa je bil med letoma 2013 in 2016. Nazadnje je vodil turški Karabukspor.

Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana

Nogometni klub Olimpija ima od danes uradno novega trenerja. Zeleno-bele po novem vodi 48-letni Avstrijec Zoran Barišić, ki je s slovenskimi prvaki podpisal triletno pogodbo. Predsednik Milan Mandarić, ki bo v sredo v ZDA praznoval 80. rojstni dan, mu je izrekel dobrodošlico. Prepričan je, da bo Dunajčan, ki je v karieri že dosegal velike uspehe z nogometaši v zeleno-belih dresih, kos izzivu in velikim pričakovanjem javnosti.

Novi trener Olimpije Zoran Barišić, ki se bo danes prvič predstavil sedmi sili, bo v sredo z moštvom odpotoval na krajše priprave v Kranjsko Goro. Takrat bo tudi spoznal igralce, ki so v nedeljo navdušili občinstvo z visoko zmago nad velenjskim Rudarjem.

Nekdanji dolgoletni trener dunajskega Rapida, kjer je sodeloval tudi s slovenskim reprezentančnim napadalcem Robertom Berićem, je podpisal triletno pogodbo. Pri delu mu bosta pomagala pomočnika Slobodan Grubor, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije že vodil Aluminij, in Murat Topal, trener vratarjev ostaja Dino Šeremet, kondicijski trener pa Matic Lukman Čoko.

Zoran Barišić
Sportal Ni več skrivalnic, Olimpija potrdila novega

Zahvala Hadžiću, Barišića čaka veliko dela

Milan Mandarić je prepričan, da bo Zoran Barišić kos izzivu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Milan Mandarić je prepričan, da bo Zoran Barišić kos izzivu. Foto: Urban Urbanc/Sportida Barišić bo v tej sezoni že četrti trener, ki se bo spopadel z zahtevnim delom na vročem stolčku zmajev. Sezono je začel Srb Ilija Stolica, ki ga je nasledil njegov pomočnik Aleksandar Linta, zadnji teden pa je zelo uspešno Olimpijo vodil Safet Hadžić. Predsednik Mandarić mu je namenil posebno zahvalo.

"Rad bi se še enkrat zahvalil našemu Safetu Hadžiću, ki je v preteklih dneh priskočil na pomoč pri vodenju moštva na zelo pomembnih tekmah. Zame in za NK Olimpija je zelo pomembno, da imamo v klubu kakovostnega trenerja. To nam zagotavlja dolgoročno stabilnost," je poudaril Mandarić, ki je v ZDA, v sredo pa bo na rojstnodnevni torti upihnil 80 svečk.

Safet Hadžić
Sportal Nenavaden paradoks, a to je pač Olimpija

Kaj pa je predsednik Olimpije povedal o novem trenerju?

"Iskreno se veselim, da smo končali tudi to poglavje in da je Olimpija danes dobila novega trenerja. Čaka ga veliko dela in jaz mu želim, da ga opravi uspešno. Pri tem bo imel polno podporo kluba in zagotovljene ustrezne pogoje za delo. Naloga ni lahka, pričakovanja javnosti so velika. Olimpija je državni in pokalni prvak, a za trenerja, ki je že vodil velik klub in ima izkušnje, kot jih ima Zoran Barišić, je to pravi izziv," je Mandarić prepričan, da je izbral pravega kandidata, s katerim bo Olimpija naskakovala dvojno slovensko krono in skušala ponoviti uspeh Igorja Bišćana.

Več sledi ...


Sanin Muminović
Sportal Hrvat se je vrnil iz Iraka in okrepil največje presenečenje 1. SNL
Luka Zahović
Sportal Dinastija Zahović pred pomembno prelomnico #video
Jucie Lupeta
Sportal Katera mojstrovina je zaznamovala 7. krog?

 

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte