Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 9. 2018,
16.05

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Zoran Barišić

Ponedeljek, 3. 9. 2018, 16.05

5 let, 7 mesecev

Trener Zoran Barišić

Ni več skrivalnic, Olimpija potrdila novega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Zoran Barišić | Zoran Barišić je na Dunaju pred leti vodil tudi Roberta Berića. | Foto Getty Images

Zoran Barišić je na Dunaju pred leti vodil tudi Roberta Berića.

Foto: Getty Images

Nogometaše Olimpije bo v nadaljevanju sezone vodil Avstrijec Zoran Barišić. Ljubljanski klub je uradno potrdil, da bo v torek prevzel vodstvo zeleno-belih. Takrat se bo tudi prvič predstavil novinarjem in spregovoril o izzivih, ki ga čakajo na vročem stolčku slovenskega prvaka.

Zoran Barišić
Sportal Na klop Olimpije prihaja načelen trener, ki rad dela na dolgi rok

Po Iliju Stolici, Aleksandru Linti in Safetu Hadžiću bo tako Olimpijo v tej sezoni prevzel že četrti trener. To je 48-letni Zoran Barišić, avstrijski strokovnjak hrvaških in srbskih korenin, ki je pustil največji pečat v karieri pri dunajskem Rapidu. Pri avstrijskem velikanu je vodil tudi slovenskega reprezentanta Roberta Berića, ki se z izbrano vrsto na Gorenjskem pripravlja na srečanje lige narodov proti Bolgariji.

"Tisto sezono, ko sva sodelovala, je bilo fantastično. Ustrezala mi je njegova taktika napadalnega nogometa. Je eden izmed trenerjev, ki je najbolj vplival na mojo kariero. V ofenzivi je imel dobre ideje, pod njegovim vodstvom pa smo se z igralci dobro razumeli. Nihče ni imel večjih težav," se je Krčan, ki brani barve St. Etienna, spominjal sezone 2014/15, v kateri je pod njegovim vodstvom dosegel kar 27 zadetkov in bil drugi strelec avstrijskega prvenstva.

Krčan je v sezoni 2014/15 pod vodstvom novega trenerja Olimpije v Avstriji dosegel kar 27 zadetkov. | Foto: Getty Images Krčan je v sezoni 2014/15 pod vodstvom novega trenerja Olimpije v Avstriji dosegel kar 27 zadetkov. Foto: Getty Images

Kako pa o Olimpiji in slovenskem nogometu razmišlja bodoči strateg Barišić? To bo razkril na torkovi novinarski konferenci, ki se bo začela ob 13. uri.

Kako se je Olimpija zahvalila "dežurnemu gasilcu" Hadžiću?

Velika zahvala trenerju, na katerega še kako računamo

Safet Hadžić je trenersko paličico predal Zoranu Barišiću. | Foto: Vid Ponikvar Safet Hadžić je trenersko paličico predal Zoranu Barišiću. Foto: Vid Ponikvar NK Olimpija Ljubljana se zahvaljuje trenerju Safetu Hadžiću, ki je v zadnjih desetih dneh na povabilo predsednika Milana Mandarića v težkem položaju vodil člansko moštvo slovenskih državnih in pokalnih prvakov.V tem času je člansko moštvo odigralo tri tekme, na katerih je pokazalo premik na pozitivno.

Zmagi v prvenstvu in remi v play-offu kvalifikacij za evropsko ligo je zagotovo uspeh. S tem je trener Hadžić pokazal, da ima Olimpija v svojih vrstah kakovostnega strokovnjaka, na katerega bomo še dolgo računali in se lahko zanesli. Še posebej dragoceno je njegovo poslanstvo pri vzgajanju mladih upov slovenskega nogometa.Safet Hadžić se je že sestal z bodočim trenerjem Olimpije Zoranom Barišićem, ki bo javnosti predstavljen na torkovi novinarski konferenci, ga informiral o stanju v moštvu in predal prepotrebne informacije. Ob tem je čestital igralcem Olimpije za odlično in pogumno igro na zadnjih treh tekmah ter dodal, da se za prihodnost našega kluba ne boji.

Safet Hadžić
Sportal Nenavaden paradoks, a to je pač Olimpija
Jucie Lupeta
Sportal Katera mojstrovina je zaznamovala 7. krog?
Robert Berić
Sportal Robert Berić ni spremenil poteka srečanja, Marseille v zadnji minuti porazil Monaco
Ne spreglejte