Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
10. 1. 2021,
15.14

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Rene Mihelič

Nedelja, 10. 1. 2021, 15.14

3 leta, 3 mesece

Rene Mihelič ni več član NK Maribor

Zadnja Zahovićeva okrepitev je preteklost Maribora

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Maribor Rene Mihelič | Druga mariborska epizoda Reneja Miheliča, mladinca NK Maribor, se ni izšla najbolje. | Foto Vid Ponikvar

Druga mariborska epizoda Reneja Miheliča, mladinca NK Maribor, se ni izšla najbolje.

Foto: Vid Ponikvar

V klubu tega še niso uradno potrdili, a je po njegovem zapisu na Instagramu jasno, da je Rene Mihelič preteklost Maribora. Ljudski vrt, v katerega se je januarja lani vrnil po desetletju, zapušča na mala vrata, potem ko je v zadnjem letu odigral komaj osem tekem.

"Hvala za vse, NK Maribor. Vedno v mojem srcu," je danes na Instagramu zapisal Rene Mihelič in razblinil vse dvome glede svoje nadaljnje prihodnosti. Zgodba nekoč zlatega upa Maribora, produkta mariborske nogometne šole, ki je s 17 leti debitiral v članskem moštvu, na hrbtu nosil številko deset in bil velik projekt kluba z Mladinske ulice 29 v Mariboru, je v Ljudskem vrtu tako končana.

Miheliču se je iztekla enoletna pogodba, ki jo je podpisal januarja lani, pričakovano pa mu športni direktor Oliver Bogatinov ni ponudil podaljšanja, saj je v zadnjem letu 32-letni ofenzivni vezist igral bolj malo.

V tej sezoni je v petih nastopih, odigral je le 210 minut, zbral eno asistenco. V drugi polovici prejšnje sezone pa je bila njegova statistika še bolj mizerna. Trije nastopi, asistenca in 73 minut igre.

Zahović je z njim začel in končal

Zanimivo, Mihelič je zadnja okrepitev Bogatinovega predhodnika v pisarni športnega direktorja NK Maribor, Zlatka Zahovića. Naključje pa je hotelo, da je isti nogometaš tudi prvi, ki je zdaj že daljnega leta 2010 poskrbel za donosnejšo prodajo Zahovićevega super uspešnega mariborskega obdobja, ko je skupaj z Dejanom Školnikom za slab milijon evrov prestopil v portugalski Nacional.

Potem je igral še v Bolgariji (sofijski Levski), bil vmes nekaj mesecev član Zavrča, igral pa še na Madžarskem (Debrecen), v Izraelu (Hapoel Raanana), v Latviji (Riga), nazadnje pred prihodom nazaj v Slovenijo pa še v Indiji in Indoneziji.

Da je bil Mihelič velik up slovenskega in mariborskega nogometa, potrjuje tudi dejstvo, da je v članski reprezentanci Matjaža Keka na začetku njegovega prvega selektorskega mandata leta 2007 debitiral le mesec po dopolnjenem 19. rojstnem dnevu. Tistega leta je v izbrani vrsti zbral še dva nastopa, potem pa njenega dresa ni več videl.

Mauro Camoranesi bo s pripravami na drugi del sezone začel v sredo. Dan pred tem se bodo nogometaši srečali na tradicionalni večerji. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mauro Camoranesi bo s pripravami na drugi del sezone začel v sredo. Dan pred tem se bodo nogometaši srečali na tradicionalni večerji. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Začetek v sredo, v Turčiji Maribor čakajo atraktivni tekmeci

Trenutno vodilni Mariborčani bodo priprave na drugi del sezone začeli kot zadnji od slovenskih prvoligašev, šele v sredo. Po tednu dni se bodo preselili v Turčijo, kjer bodo, kot je to že v navadi, opravili z osrednjim delom priprav. Tam bodo odigrali tudi štiri prijateljske tekme.

Nasprotnik na prvi, ki jo bodo odigrali dva dni po prihodu na turška tla, 22. januarja, še ni znan, potem pa varovance Maura Camoranesija čakajo tekme proti ukrajinskemu Šahtarju, beograjski Crveni zvezdi in bolgarskemu Ludogorcu.

NK Maribor : FC Koper, prva liga
Sportal NK Maribor v strogem turškem mehurčku proti velikanom
Sportal Prvi bodo začeli kot zadnji
Ne spreglejte