Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 12. 2021,
21.20

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

2

Natisni članek

Robert Kuzmič Damir Čontala 1. SNL NK Mura Ante Šimundža

Torek, 28. 12. 2021, 21.20

2 leti, 3 mesece

Uradno: Ante Šimundža ni več trener Mure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

2

Mura Tottenham, Ante Šimundža | Ante Šimundža odhaja iz Murske Sobote. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Ante Šimundža odhaja iz Murske Sobote.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenski nogometni strokovnjak Ante Šimundža tudi uradno ni več trener državnih prvakov iz Murske Sobote Mure. "Po skoraj štirih letih in pol, osvojenem naslovu državnih in pokalnih prvakov, po skupinskem delu Konferenčne lige in po mnogo lepih trenutkih je napočil čas za slovo. Ante Šimundža ni več trener čarno-bejlih," so zapisali pri slovenskih prvakih.

Kar se je govorilo v zadnjih dneh, se je danes uresničilo. Ante Šimundža ni več trener Mure. Na klopi slovenskih prvakov ga bo zamenjal Damir Čontala, ki je bil že nekaj časa član strokovnega štaba. Klub in Šimundža sta podpisala sporazumen konec pogodbe. "S tem želimo daleč najuspešnejšemu trenerju, ki je kadarkoli vodil čarno-bejle in bo z zlatimi črkami zapisan v zgodovino kluba, omogočiti korak naprej v trenerski karieri," so zapisali v moštvu Mure.

"Nikoli ni pravi čas za slovo, nikoli ni lahko storiti tega koraka. A v vsaki zgodbi pride konec in tudi naša zgodba z Antejem se tukaj končuje. Ante je z Muro dosegel praktično vse, kar se je dalo. Tako, kot je on nam pomagal do vseh zgodovinskih uspehov, je Mura njemu omogočila rast kot trenerju in tega v večjih nogometnih sredinah niso spregledali. Ante odhaja v želji po novem izzivu in na tej poti mu želimo vse najboljše. Rad bi se mu zahvalil za profesionalen in korekten odnos v zadnjih letih, ko je deloval v klubu. Standarde je postavil zelo visoko, verjamem pa, da nam bo uspelo slediti in jih tudi nadgraditi," je ob slovesu Šimundže dejal predsednik kluba Robert Kuzmič.

Kot so še zapisali na spletni strani, je bil Čontala prav z mislijo na prihodnost in z namenom zamenjave na trenerskem mestu dodan strokovnemu štabu prve ekipe. "V njem smo že od nekdaj videli potencial za prihodnost in prvo izbiro ob spremembi na klopi članske ekipe. S svojim delom v preteklosti je že pokazal strokovnost in nogometno znanje, zato verjamemo, da je primeren za vodenje članske ekipe. Tako kot si klub prizadeva za čim boljši razvoj nogometne šole, si želimo tudi razvoja domačega strokovnega kadra in menimo, da je to korak v pravo smer. Verjamem, da bo imel tudi novi trener podporo navijačev, ki so nas podpirali skozi vsa leta. Njihova podpora bo v tem trenutku še pomembnejša," pa je o izbiri novega trenerja dejal športni direktor kluba Denis Rajbar.

"Ante odhaja v želji po novem izzivu in na tej poti mu želimo vse najboljše. Rad bi se mu zahvalil za profesionalen in korekten odnos v zadnjih letih, ko je deloval v klubu. Standarde je postavil zelo visoko, verjamem pa, da nam bo uspelo slediti in jih tudi nadgraditi," je ob slovesu Šimundže dejal Robert Kuzmič. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Ante odhaja v želji po novem izzivu in na tej poti mu želimo vse najboljše. Rad bi se mu zahvalil za profesionalen in korekten odnos v zadnjih letih, ko je deloval v klubu. Standarde je postavil zelo visoko, verjamem pa, da nam bo uspelo slediti in jih tudi nadgraditi," je ob slovesu Šimundže dejal Robert Kuzmič. Foto: Grega Valančič/Sportida

Šimundža naj bi bil tik pred podpisom pogodbe z bolgarskim Ludogorcem. Kot še poročajo nekateri tuji mediji, naj bi si slovenski trener danes že ogledal trening kluba iz Razgrada, uradno pa naj bi se na klop bolgarskega kluba usedel v naslednjih dneh.

Šimundža je drugič v svoji trenerski karieri sedel na klop Mure junija 2017. Navijači črno-belih so ga spoznali že leta 2011, ko je prevzel takratno Muro 05 in jo popeljal do tretjega mesta v prvoligaški konkurenci. Pri Muri je ostal do konca sezone 2012/13, potem pa prevzel Maribor in z njim uspešno nastopal tudi v evropskih tekmovanjih. Šimundža je po trenerskem delu pri Muri deloval še pri Aluminiju in kasneje pri Mariboru, s katerim je osvojil dva naslova državnega prvaka (2013/14, 2014/15). V sezoni 2013/14 je NK Maribor popeljal med 32 najboljših ekip v evropski ligi. V sezoni 2014/15 pa mu je z vijoličastimi uspel tudi preboj v skupinski del tekmovanja v elitni ligi prvakov.

Muro je v sezoni 2019/20 popeljal do naslova pokalnih prvakov, v sezoni 2020/21 pa do naslova državnih prvakov. Šlo je za zgodovinski uspeh. Nogometaši Mure so 22. maja na zadnji tekmi sezone v Ljudskem vrtu s 3:1 premagali Maribor in prvič osvojili naslov državnega prvaka.

Preberite še:

Mura Tottenham, Ante Šimundža
Sportal Slovo Anteja Šimundže od Mure naj bi bilo zapečateno
Ante Šimundža
Sportal Neuradno: Šimundža zapušča Muro. V klubu brez komentarja.
Robert Kuzmič
Sportal Predsednik Mure: Zaslužek iz Evrope ni tako visok, kot se zdi
Ne spreglejte