Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 4. 2019,
0.05

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,27

11

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Zlatko Zahović Zoran Zekić Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 1. 4. 2019, 0.05

5 let

Šok v Mariboru: Milaniču šteti dnevi, Zahović se je ogrel za Hrvata?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,27

11

Zlatko Zahović, Darko Milanič | Bo NK Maribor resnično posegel po trenerski menjavi? | Foto Vid Ponikvar

Bo NK Maribor resnično posegel po trenerski menjavi?

Foto: Vid Ponikvar

Če gre verjeti hrvaškemu športnemu dnevniku Sportske novosti, potem se v Ljudskem vrtu pripravlja velika trenerska menjava. Darku Milaniču naj bi bili kljub veliki prednosti pred Olimpiji šteti dnevi, športni direktor Zlatko Zahović pa se je ogrel za idejo, da bi ga na vročem stolčku zamenjal nekdanji trener Osijeka Zoran Zekić.

 

Maribor vs Celje Prva Liga Telekom Slovenije
Sportal Oglasil se nam je Hrvat, ki ga selijo na klop NK Maribor

Nogomet je zelo nepredvidljiv. Zlasti delo trenerja, ki je najbolj odvisno le od rezultatov, pa tudi številnih drugih dejavnikov. Zato novica, da Maribor razmišlja o menjavi trenerja, čeprav ima na lestvici velikih osem točk prednosti pred največjim tekmecem Olimpijo, hkrati pa v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije še ni doživel poraza, na prvi pogled niti ne deluje tako presenetljivo, kot bi sicer. Izbranci Darka Milaniča v drugem delu sezone, v katerem zaradi zdravstvenih težav niso mogli nastopiti z najmočnejšo postavo, ne navdušujejo z igro.

Zahović izbral Zekića?

Darko Milanič je na štajerskem derbiju proti Celju stežka osvojil točko (1:1). | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Darko Milanič je na štajerskem derbiju proti Celju stežka osvojil točko (1:1). Foto: Miloš Vujinović/Sportida Čeprav na zelenicah ne izgubljajo, predstave še zdaleč niso tako prepričljive kot jeseni, ko so vijolice izstopale po rekordnem številu doseženih zadetkov. Zdaj je več remijev kot zmag. Zmaji so se v primerjavi s prvim delom približali vodilnemu klubu za točko, v Mariboru pa se že pripravljajo na sredin izziv, pokalni spopad z vedno neugodno Muro.

Po poročanju hrvaškega dnevnika je nezadovoljstvo s tistim, kar nogometaši v vijoličastem v zadnjih tednih predstavljajo na igrišču, veliko in tako očitno, da se je športni direktor Zlatko Zahović odločil za menjavo. Trofejnemu strategu, s katerim je sodeloval tako v Beogradu, slovenski reprezentanci, dolga leta pa sestavlja tudi prepoznaven tandem pri NK Maribor, naj bi se zahvalil in na njegovo mesto povabil drugega kandidata.

Čeprav je datum neposrečen in smo vstopili v dan, posvečen zbijanju šal, ki jih ne bo manjkalo tudi v medijih, je osrednji hrvaški športni dnevnik Sportske novosti novico, ki je naletela na ogromen odmev v Sloveniji, podal še 31. marca.

Darko Milanič, Zlatko Zahović
Sportal Milanič vodi trening, Zahović se je zavil v molk #video

Zato je možnost, da bi šlo za prvoaprilsko potegavščino, malo verjetna. Diši po šoku v Ljudskem vrtu, v katerem bi se na vroči trenerski stolček na stadionu pod Kalvarijo lahko že danes podal 44-letni Hrvat Zoran Zekić.

Iz mesta ob Dravi v mesto ob Dravi

Še pred kratkim je vodil Osijek, kjer je sodeloval tudi z Erikom Janžo in nekdanjim napadalcem Olimpije Ezekielom Hentyjem, zdaj pa naj bi se nad njim tako navdušil Zahović, da se bo preselil v Maribor.

Krunoslav Jurčić je zadnji Hrvat, ki je vodil Maribor. Leta 2016 ga je nasledil prav Darko Milanič. | Foto: Vid Ponikvar Krunoslav Jurčić je zadnji Hrvat, ki je vodil Maribor. Leta 2016 ga je nasledil prav Darko Milanič. Foto: Vid Ponikvar

Iz hrvaškega mesta ob Dravi bi se tako lahko podal v štajersko prestolnico, ki prav tako leži ob omenjeni reki, in postal tretji hrvaški trener v obdobju, ko je za kadrovsko politiko NK Maribor odgovoren najboljši strelec slovenske izbrane vrste vseh časov. Pred njim sta v Mariboru delovala Ante Čačić in Krunoslav Jurčić, a v Ljudskem vrtu nista zdržala dolgo.

Maribor se bo po sobotnem štajerskem spopadu s Celjem (1:1) predstavil v Ljudskem vrtu tudi v sredo, ko se bo v prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije pomeril z Muro, ki je v tej sezoni še ni premagal. Srečanje se bo začelo ob 20. uri, poraja pa se vprašanje, kdo bo na tej tekmi sedel na trenerskem stolčku.

Amadej Maroša
Sportal Mura razbila Kidričane. Preobrat gostov v Krškem, ki je že odpisano?
 
Maribor vs Celje Prva Liga Telekom Slovenije Dušan Kosić
Sportal Izkusil pekel in utišal Ljudski vrt #video
Celje
Sportal Maribor zapravil novi točki
Ne spreglejte