Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
9. 1. 2021,
14.25

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46

3

Natisni članek

Milan Mandarić Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Levski Sofija Slaviša Stojanović

Sobota, 9. 1. 2021, 14.25

3 leta, 3 mesece

Pojasnilo Slaviše Stojanovića

Novi trener Olimpije Slaviša Stojanović? Ljubljančan razjasnil vse dvome.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46

3

Slaviša Stojanović | Slaviša Stojanović je bil že večkrat želja predsednika Olimpije Milana Mandarića, v zadnjih dneh pa ni imel stikov z vodstvom zmajev. | Foto Vid Ponikvar

Slaviša Stojanović je bil že večkrat želja predsednika Olimpije Milana Mandarića, v zadnjih dneh pa ni imel stikov z vodstvom zmajev.

Foto: Vid Ponikvar

Kdo bo novi trener Olimpije? Jesenski podprvak Prve lige Telekom Slovenije je v petek prekinil sodelovanje s hrvaškim strategom Dinom Skenderjem in napovedal, da bo javnosti kmalu predstavljen nov trener. V Bolgariji so se hitro razširile govorice, da bi lahko na vroči stolček v Ljubljani sedel Slaviša Stojanović. Nekdanji slovenski selektor, ki ga ni bilo na uvodnem treningu Levskega v Bolgariji, se je hitro odzval na ugibanja.

NK Olimpija Trening
Sportal Mandarić presenetil in odpustil trenerja Skenderja!

Zgodba Slaviše Stojanovića, enega najbolj spoštovanih slovenskih nogometnih trenerjev, in NK Olimpija se vleče že vrsto let. Ljubljančana, ki je Domžale in Crveno zvezdo popeljal do državnega naslova, so večkrat povezovali s prihodom v Stožice. Večkrat je bil želja predsednika Milana Mandarića, a iz te moke ni bilo nikoli kruha. Tako bo tudi tokrat.

Življenje ga je naučilo, da ne moreš istočasno sedeti na dveh stolih

Milan Mandarić, ki je v jesenskem delu poudaril, da je to verjetno njegova zadnja sezona z NK Olimpija, išče novega trenerja. | Foto: Sportal Milan Mandarić, ki je v jesenskem delu poudaril, da je to verjetno njegova zadnja sezona z NK Olimpija, išče novega trenerja. Foto: Sportal Čeprav so Bolgari vzburili domišljijo navijačev zeleno-belih in namigovali, da bi se lahko v zmajevo gnezdo preselil prav Stojanović, to nima velikega stika z realnostjo. Nekatere okoliščine, v katerih se je znašel 51-letni Ljubljančan, so napačno interpretirali in ustvarili vtis, da je Stojanović morda že končal kratko (drugo) druženje z Levskim. Zlasti zaradi tega, ker se v Bolgariji ni pojavil na uvodnem treningu Levskega, ampak ostal v Ljubljani.

Nekdanji selektor Slovenije in Latvije se ni obotavljal. Govorice o tem, da bi lahko nasledil Dina Skenderja in zapustil Sofijo, so sprožile nemir glede njegove prihodnosti, zato jih je hitro umiril. Klubu je pojasnil svojo plat, bolgarski mediji pa so nato prenesli njegovo izjavo.

''V zadnjih dneh je bilo veliko ugibanj glede moje prihodnosti pri Levskem. Imam svoj klub. Zagotavljam vam, da ostajam trener Levskega. V popolnosti sem predan delu z njim. Še naprej se bom trudil, da bi v spomladanskem delu prvenstva zaigrali bolje. V življenju sem se naučil, da istočasno ne moreš sedeti na dveh stolih. Kar zadeva mene, je stvar kristalno jasna. Sem trener Levskega,'' pojasnjuje Stojanović, ki je imel v zadnjem tednu, ko je zapuščal Sofijo, nekaj zdravstvenih težav.

Slaviša Stojanović
Sportal Slaviša Stojanović sporoča vsem, ki so ga opozarjali, da ni vse v denarju

To je tudi pojasnil klubskemu vodstvu, zato je bil dosežen dogovor, da bo svoje varovance, ki prihajajo na priprave v Umag, pričakal kar na Hrvaškem.

Ko je bil Slaviša Stojanović selektor Slovenije, so bili njegovi sodelavci Toni Usnik, danes pomočnik selektorja Irana Dragana Skočića, Nihad Pejković, danes trener vratarjev v reprezentanci Iraka, kjer je selektor Srečko Katanec, in Safet Hadžić, večkratni strateg Olimpije, ki je že slabo leto brez delodajalca. | Foto: Vid Ponikvar Ko je bil Slaviša Stojanović selektor Slovenije, so bili njegovi sodelavci Toni Usnik, danes pomočnik selektorja Irana Dragana Skočića, Nihad Pejković, danes trener vratarjev v reprezentanci Iraka, kjer je selektor Srečko Katanec, in Safet Hadžić, večkratni strateg Olimpije, ki je že slabo leto brez delodajalca. Foto: Vid Ponikvar

Zasedba Levskega bo prispela v Umag 14. januarja, usoda pa je hotela, da se bo Stojanović tam srečal tudi z Olimpijo, pa tudi nekdanjim klubom Domžalami. Obstaja velika verjetnost, da se bo Levski na pripravljalnih tekmah pomeril prav proti Ljubljančanom in Domžalčanom, dogovorjena pa je že prijateljska tekma s Koprom. Ostaja le še eno vprašanje. Kdo bo njegov trenerski tekmec pri Olimpiji, če se bo resnično udaril tudi z zmaji?

Kateri kandidat bi bil najbolj primeren za novega trenerja Olimpije?

  • Safet Hadžić
    27,10 %
    422 glasov
  • Dušan Kosić
    46,11 %
    718 glasov
  • Kdo drug od slovenskih trenerjev
    3,15 %
    49 glasov
  • Tuji trener
    2,83 %
    44 glasov
  • Vseeno je
    20,81 %
    324 glasov
Oddanih 1557 glasov
Sportal Trener Celjanov želi igrati lepši nogomet kot Mourinho #video
Ante Vukušić
Sportal Žalostna usoda nedavnega strelskega kralja Olimpije in 1. SNL
NK Olimpija Trening
Sportal Olimpija zavihala rokave, Hrvata ekspresno odšla #foto
Ne spreglejte