Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
8. 1. 2021,
13.58

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

3

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić Dino Skender

Petek, 8. 1. 2021, 13.58

3 leta, 3 mesece

Trenerske spremembe pri NK Olimpija

Mandarić presenetil in odpustil trenerja Skenderja!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

3

NK Olimpija Trening | Dino Skender je v četrtek vodil uvodni trening Olimpije v tem letu, dan pozneje pa je že ostal brez službe. | Foto Vid Ponikvar

Dino Skender je v četrtek vodil uvodni trening Olimpije v tem letu, dan pozneje pa je že ostal brez službe.

Foto: Vid Ponikvar

Začetek priprav nogometašev Olimpije na spomladanski del sezone mineva v znamenju ogromnih sprememb. Hrvaški trener Dino Skender je ostal brez službe. Vodstvo kluba ni bilo zadovoljno s predstavami zmajev v jesenskem delu, zmotilo jih je tudi manjše vključevanje mladih domačih igralcev. Nov strateg bo znan v bližnji prihodnosti.

NK Olimpija Trening
Sportal Olimpija zavihala rokave, Hrvata ekspresno odšla #foto

Zgodovina se ponavlja, trenerski stolček najboljšega ljubljanskega kluba je ponovno prost. Odkar je položaj predsednika Olimpije prevzel Milan Mandarić, v ljubljanskem klubu ne manjka nepredvidljivih potez. Zelo pogoste so zlasti menjave trenerjev. Prvi mož zeleno-belih jih je v zadnjih letih opravljal tako takrat, ko so bili zmaji najboljši, pa tudi takrat, ko so trpeli rezultati in se je višal zaostanek za slovenskim vrhom.

Pozdravljate odločitev o novi menjavi trenerja Olimpije?

  • Da, vodstvo Olimpije se je odločilo pravilno.
    40,44 %
    330 glasov
  • Ne, ta menjava je bila nepotrebna.
    59,56 %
    486 glasov
Oddanih 816 glasov

Pred slabim letom je tako nepričakovano izgubil službo Safet Hadžić. Čeprav je bila Olimpija vodilna na lestvici, je moral Ljubljančan, večkrat dokazani zvesti klubski delavec in dežurni gasilec, zapustiti trenerski položaj. Na veliko presenečenje slovenske javnosti ga je nasledil Dino Skender, dokaj nepoznan hrvaški strateg, predstavnik mlajšega rodu, ki ni imel veliko izkušenj z vodenjem prvoligašev. Slavonec je bil na dobri poti, da bi Olimpijo popeljal do tretjega "Mandarićevega" naslova, a se mu je zalomilo v zadnjih krogih. Ostal je brez velike nagrade, na koncu je Olimpija padla celo na tretje mesto.

Olimpiji je pot do državnega naslova preprečil Dušan Kosić, takratni trener Celja. Je Ljubljančan eden izmed kandidatov za novega trenerja zmajev? | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpiji je pot do državnega naslova preprečil Dušan Kosić, takratni trener Celja. Je Ljubljančan eden izmed kandidatov za novega trenerja zmajev? Foto: Grega Valančič/Sportida

Poleti je sledila občutna prevetritev moštva. Zeleno-beli niso dolgo nastopali v Evropi, v prvenstvu pa so, čeprav so imeli velike težave tako z neuigranostjo kot tudi novim koronavirusom, pustili zadovoljiv vtis in na koncu za jesenskim prvakom Mariborom zaostali le tri točke. Mnogi navijači so bili prepričani, da je Skender deležen posebnih zaslug, saj ga s prestola nista odnesla ne neuspešno naskakovanje državnega naslova ne evropsko razočaranje proti Zrinjskemu. Na vročem stolčku je zdržal do konca jesenskega dela, nato pa je, le dan po uvodnem treningu v letu 2021, ostal brez službe.

Milan Mandarić
Sportal Ljubljanski nogometni paradoks

Zaradi podobnih očitkov prejel nogo že Igor Bišćan

Tako je Igor Bišćan po dvojni kroni nagovoril navijače Olimpije v Stožicah. | Foto: Vid Ponikvar Tako je Igor Bišćan po dvojni kroni nagovoril navijače Olimpije v Stožicah. Foto: Vid Ponikvar Predsednik Mandarić je tako z manjšo zamudo le ohranil sloves "grobarja" trenerjev. Javnost je presenetil z odločitvijo, da ne bo več sodeloval s Skenderjem, s tem pa tudi odprl natečaj za novo delovno mesto. Kot enega osrednjih razlogov za menjavo je navedel premajhno vključevanje mladih domačih igralcev. Zaradi tega je leta 2018, čeprav je osvojil dvojno slovensko krono in postal ljubljenec navijačev, zapustil Ljubljano Igor Bišćan.

"V NK Olimpija Ljubljana sporočamo, da smo prekinili sodelovanje z glavnim trenerjem Zmajev Dinom Skendrom. Sočasno smo sodelovanje prekinili tudi s preostalim strokovnim štabom. Odločitev je posledica prikazanih iger zmajev pod vodstvom Skendra, ki ne glede na položaj na lestvici ne predstavljajo pravega obraza Olimpije in niso pravi pokazatelj sposobnosti naših igralcev. Poleg tega ni bila izpolnjena vizija kluba po večjem vključevanju mladih domačih igralcev. Vodstvo je ocenilo, da je zdaj pravi trenutek, da v času priprav delo glavnega trenerja prevzame druga oseba," so zapisali na klubski strani in Skenderju zaželeli veliko sreče v nadaljevanju kariere.

"Dinu se zahvaljujemo za njegov doprinos in mu želimo obilo sreče ter uspeha na nadaljnji nogometni poti," sporoča NK Olimpija, ki se je le nekaj ur na podoben način poslovila od najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije v prejšnji sezoni, Anteja Vukušića.

Ante Vukušić
Sportal Žalostna usoda nedavnega strelskega kralja Olimpije in 1. SNL

Novi trener bo znan v nekaj dneh

Do izbire novega trenerja bodo treninge zmajev vodili trenerji mlajših selekcij Olimpije, v javnosti pa so že zaokrožila nekatera imena, ki so se z ljubljanskim klubom povezovala že prej.

Bi se lahko v Stožice vrnil Safet Hadžić? | Foto: Grega Valančič/Sportida Bi se lahko v Stožice vrnil Safet Hadžić? Foto: Grega Valančič/Sportida

Prosti so denimo trije nekdanji trenerji zmajev. To so Dušan Kosić, ki je s Celjani neuspešno branil naslov in zapustil knežje mesto po koncu jesenskega dela, Andrej Razdrh, ki je brez kluba že dlje časa, nazadnje pa je vodil Domžale, ter Safet Hadžić, ki pa se je po nenadnem odhodu s klubom zapletel še v dodatne spore, tako da je slovo minilo v manj prijetnih tonih. Kandidatov je še ogromno, saj informacija, da se išče nov trener Olimpije, po navadi vzbudi veliko zanimanja tudi v širši regiji, zlasti državah, nastalih na področju nekdanje Jugoslavije.

Kateri kandidat bi bil najbolj primeren za novega trenerja Olimpije?

  • Safet Hadžić
    27,10 %
    422 glasov
  • Dušan Kosić
    46,11 %
    718 glasov
  • Kdo drug od slovenskih trenerjev
    3,15 %
    49 glasov
  • Tuji trener
    2,83 %
    44 glasov
  • Vseeno je
    20,81 %
    324 glasov
Oddanih 1557 glasov

Olimpija bo sicer v Ljubljani trenirala do 18. januarja, nato pa se bo do konca meseca preselila v Umag. Spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije bo začela 10. februarja na gostovanju v Kopru.

Sportal Elšnik verjame vodstvu Olimpije, Rudonja brez komentarja #video

 

Ne spreglejte