Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 2. 2023,
13.50

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

3

Natisni članek

NK Celje Roman Pilipčuk Aljaž Krefl Prva liga Telemach 1. SNL NK Maribor NK Maribor disciplinski sodnik NZS Josip Iličić

Četrtek, 23. 2. 2023, 13.50

1 leto, 2 meseca

Sklepi disciplinskega sodnika NZS

Udarec za Maribor, Iličića ne bo še nekaj časa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

3

Josip Iličić | Josip Iličić je moral na večnem derbiju zaradi dveh rumenih kartonov predčasno z igrišča že po 50 minutah. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Josip Iličić je moral na večnem derbiju zaradi dveh rumenih kartonov predčasno z igrišča že po 50 minutah.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaše Maribora v četrtek ob 17.30 čaka zahtevno gostovanje v Domžalah. Trener Damir Krznar bo moral udarno enajsterico sestaviti brez Josipa Iličića, ki je na nedeljskem večnem derbiju z Olimpijo (2:0) prejel rdeči karton. NK Maribor ga bo pogrešal, saj je s 35-letnim velikanom slovenskega nogometa nizal zmage, za dodatno slabo voljo v vrstah vijolic pa je poskrbelo sporočilo disciplinskega sodnika NZS, ki je Iličiću odredil kazen nenastopanja na dveh tekmah. To pomeni, da izkušenega Gorenjca ne bo niti na nedeljskem štajerskem derbiju, ko bo v Ljudskem vrtu gostovalo ambiciozno Celje.

prva liga Domžale Maribor
Sportal Maribor tudi v tretje ni premagal Domžal, sedem golov v Stožicah

Mariborčani bodo Josipa Iličića pogrešali na dveh tekmah. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič je podal sklepe o kaznovanju, ki se nanašajo na tekme 22. kroga. V pojasnilu je zapisal, da bo Iličić zaradi dveh rumenih kartonov, drugega je prejel po igri z roko, nešportnega in neprimernega obnašanja po izključitvi prisilno počival na dveh tekmah. Kazen bi bila lahko še večja, a je disciplinski sodnik upošteval olajševalno okoliščino, pisno izjavo igralca. Nogometaš Maribora bo moral plačati še tisoč evrov.

Josip Iličić je v spomladanskem delu prvič po 13 letih zaigral za Maribor na prvenstveni tekmi od prve minute. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Josip Iličić je v spomladanskem delu prvič po 13 letih zaigral za Maribor na prvenstveni tekmi od prve minute. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Tako bodo Mariborčani brez dolgoletnega slovenskega reprezentanta, ki se je jeseni vrnil v 1. SNL po 12 letih, odigrali dve tekmi. Najprej danes v Domžalah, kjer jih čaka tekmec, ki je branilce državnega naslova premagal že dvakrat (3:2 v Domžalah in 3:0 v Mariboru), nato pa še v nedeljo, ko bodo vijolice imele opravka s Celjani, ki trenutno zasedajo drugo mesto in ne skrivajo želje, da bi v tej sezoni zasedli najvišja mesta. Mariborski klub bo zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradnih oseb – igralci so prejeli štiri rumene in rdeč karton, dva opomina pa sta prejeli uradni osebi, med njimi tudi trener Damir Krznar – primoran plačati 420 evrov kazni.

Celjani na derbiju brez Pilipčuka

Celjane bo podobno kot proti Bravu v nedeljo na štajerskem derbiju vodil nekdanji slovenski reprezentant Darijan Matić. | Foto: Nik Moder/Sportida Celjane bo podobno kot proti Bravu v nedeljo na štajerskem derbiju vodil nekdanji slovenski reprezentant Darijan Matić. Foto: Nik Moder/Sportida Celjani so v sredo v 23. krogu premagali Bravo z 2:1, tesno, a dragoceno zmago pa so si priborili brez trenerja Romana Pilipčuka. Zaradi neprimernega vedenja po koncu tekme v Sežani (2:2) je prejel prijavo. Ker je eno tekmo prepovedi odslužil na tekmi proti Bravu, izbrancev ne bo smel voditi z roba igrišča še v nedeljo. Ravno na eni najbolj pomembnih tekem spomladanskega dela, ko se bosta v Ljudskem vrtu štajerska tekmeca potegovala za drugo mesto.

Aljaž Krefl (Olimpija) je kazen prepovedi nastopa na eni tekmi, ki jo je prejel po rdečem kartonu na derbiju v Mariboru, že odslužil v sredo, ko so njegovi soigralci premagali Gorico s 4:3. Podobno velja za Luko Kambiča (Koper), ki je bil po izključitvi na tekmi v Novi Gorici (2:2) kaznovan z eno tekmo prepovedi in odslužil kazen v torek proti Radomljam (0:1).

Miran Pavlin
Sportal "Če Slovenci ne bomo cenili sami sebe, nas ne bo noben."
NK Maribor : NK Olimpija Ažbe Jug
Sportal Maribor po veliki zmagi nad Olimpijo zmanjšal zaostanek
NK Maribor : NK Olimpija
Sportal Kapetan Maribora okrcal sodnike: Uničujejo najlepšo tekmo v Sloveniji
NK Maribor : NK Olimpija
Sportal Na derbiju zatajila tehnologija. NZS: Prišlo je do napake.
Olimpija Igor Barišić
Sportal Direktor Olimpije opozoril na nepravilnosti in naslovil prošnjo na NZS
Albert Riera
Sportal Riera izpostavil neenakopraven položaj Olimpije: Je to le naključje?
NK Koper : NK Bravo 1. SNL Mitja Križan
Sportal Mladi biser Brava se seli v Rusijo
Ne spreglejte