Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
8. 8. 2018,
18.14

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Natisni članek

Lovro Bizjak Matija Širok NK Domžale

Sreda, 8. 8. 2018, 18.14

5 let, 8 mesecev

Matija Širok na Ciper, pred prestopom tudi Lovro Bizjak

Domžale izgubljajo nosilce. Eden je odšel, drugi še bo.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Matija Širok | Matija Širok se je v Domžalah prebil do reprezentance, zdaj pa odhaja na Ciper. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Matija Širok se je v Domžalah prebil do reprezentance, zdaj pa odhaja na Ciper.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Dogaja se, kar je bilo pričakovano in kar je za skoraj vse slovenske nogometne klube nuja. Domžale po izpadu iz Evrope razprodajajo nekatere najboljše nogometaše. Matija Širok odhaja na Ciper. Pred prestopom je tudi Lovro Bizjak.

Domžale Ufa
Sportal Gol, ki jim je ukradel milijone

Domžale, ki so prejšnji teden nesrečno izpadle iz Evrope – v kvalifikacijah za ligo Europa so spet dostojno zastopale slovenski nogomet –, so ostale brez Matije Široka. Izkušeni 27-letni bočni branilec, ki je tudi občasni reprezentant Slovenije, odhaja na Ciper. Podpisal je dveletno pogodbo s tamkajšnjim prvoligašem Pafosom, pri katerem so Slovenci v zadnjem času stalnica.

Njegov član je še vedno občasni reprezentančni vratar, izkušeni Jan Koprivec, v prejšnji sezoni pa sta za Pafos igrala tudi Mitja Lotrič in Erik Janža. Na njegovi klopi je lani sedel tudi nekdanji trener Domžal Luka Elsner.

"Slovo ni preprosto, sploh ob pogledu na številne lepe trenutke, ki sem jih doživel v Domžalah. Rad bi se zahvalil predsedniku in športnemu direktorju, vsem zaposlenim, še posebej pa sem hvaležen Simonu Rožmanu, ki bo na moji dozdajšnji nogometni poti zapisan kot trener, ki mi je dal resnično največ," je ob odhodu iz Domžal povedal Širok, ki je v rumenem dresu zbral 74 nastopov v vseh tekmovanjih.

24-letnemu Lovru Bizjaku je v Domžalah v samo enem letu uspel velik preskok. | Foto: Žiga Zupan/Sportida 24-letnemu Lovru Bizjaku je v Domžalah v samo enem letu uspel velik preskok. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Odšel bo tudi Lovro Bizjak

Širok, nekdanji član Gorice, ki je v Domžale prišel leta 2016 in se je v tujini že preizkusil – igral je v Italiji (Parma) in na Poljskem (Jagiellonia) –, pa ni edini nogometaš, ki ga bo izgubil trener Domžalčanov Simon Rožman.

Tik pred odhodom v tujino naj bi bil tudi najboljši strelec Domžal v prejšnji sezoni, ki se je izkazal tudi v tej sezoni, Lovro Bizjak. Nekdanji napadalec Aluminija, Šmartnega in Kovinarja, ki je pred štirimi leti kratek čas igral tudi za avstrijskega nižjeligaša Wildon, naj bi v tujino prestopil v prihodnjih dneh.

Lovro Bizjak
Sportal Fant, ki vztrajno trka na vrata selektorja in tujine

Domžale so trenutno na tretjem mestu prvenstvene lestvice. V prvih dveh krogih nove sezone Prve lige Telekom Slovenije so zmagale, prejšnji konec tedna pa doživele hud poraz. Proti Muri so v Murski Soboti izgubile z 1:5.

Ta konec tedna bodo Domžalčani v prvenstvu v nedeljo gostili Aluminij.

Preberite še:

Mura Domžale PLTS
Sportal Mura se je znesla nad nemočnimi Domžalami #video
Simon Rožman
Sportal Rožman ne išče alibijev, a razočaranje je ogromno #video
Crusaders Olimpija
Sportal Uefa polni slovenske blagajne, Olimpija največji zaslužkar
Bojan Jokić
Sportal Bojan Jokić: Zaradi Domžal sem ponosen, da sem Slovenec #video
Simon Rožman
Sportal Trener nesrečnih Domžal priznal: Res je, lahko postanemo prvaki #video
Domžale Ufa
Sportal Bojan Jokić v 87. minuti razžalostil odlične Domžalčane

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte