Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 8. 2018,
15.30

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Natisni članek

Simon Rožman NK Domžale Liga Europa Prva liga Telekom Slovenije NK Mura Tilen Klemenčič

Sobota, 4. 8. 2018, 15.30

5 let, 8 mesecev

Iz tabora Domžal pred gostovanjem pri Muri

Rožman ne išče alibijev, a razočaranje je ogromno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Simon Rožman | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Domžalčani še vedno objokujejo zapravljeno priložnost, ko jih je od napredovanja v 3. krog kvalifikacij za ligo Europa delilo le nekaj minut. Ruska Ufa je poskrbela za veliko razočaranje, česar se zaveda tudi strateg Simon Rožman. Za nameček čaka rumene že v nedeljo zahtevno gostovanje v Murski Soboti, kjer so lani ostali praznih rok v pokalu. "To je bilo veliko opozorilo," meni branilec Tilen Klemenčič.

V nedeljo se bosta v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Fazaneriji pomerili ekipi, ki v tej sezoni še nista izgubili. Domžale so po dveh zmagah vodilna ekipa prvenstva, drugoligaški prvak Mura pa je v uvodnih dveh krogih osvojil dve točki. V nedeljo bo Mura skušala pred domačimi navijači dočakati prvo zmago, a se bo morala za njo zelo potruditi, saj bodo na drugi strani stale Domžale.

Lahko traja nekaj tednov ...

"Čaka nas zelo težko gostovanje," priznava strateg Simon Rožman in dodaja, da bo največ odvisno prav od njegovih varovancev. "Težko se bo pobrati. Ne iščem alibijev, a skušali bomo narediti vse, da dvignemo fante. Izredno so razočarani, naša naloga pa je, da se poberemo. Lahko traja nekaj dni in tednov, da se bomo ujeli in pobrali," sporoča najmlajši trener v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki ga je v četrtek delilo le nekaj minut od sladke zmage nad ruskim predstavnikom v Evropi.

Kvalifikacije za evropsko ligo je končal, čeprav z Domžalčani sploh ni doživel poraza. Štirikrat zapored je remiziral. Proti Širokemu Brijegu mu je šlo pravilo večjega števila doseženih zadetkov v gosteh v prid, proti Ufi pač ne. "Novo priložnost bomo iskali v prvenstvu," se Rožman zaveda, da so zmage najboljše zdravilo po tako stresnih srečanjih z nič kaj ugodnim razpletom.

Lani so prejeli opozorilo v Murski Soboti

Domžalčani so v četrtek zapravili vodstvo proti Ufi. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Domžalčani so v četrtek zapravili vodstvo proti Ufi. Foto: Urban Urbanc/Sportida Rumeni bi, če bi v četrtek izločili Ufo, konec tedna počivali, saj bi se srečanje v Fazaneriji prestavilo. V tem primeru bi jih namreč nov evropski spopad čakal že v torek v Stožicah, tako pa bodo morali iz glave čim prej izbrisati spomine na dvoboj z Ufo, na katerem so bili boljši tekmec, a jih je pokopalo pozno izenačenje kapetana slovenske reprezentance Bojana Jokića.

"V Murski Soboti so naš cilj vsekakor tri točke. Zavedamo se vloge favorita, a se hkrati tudi dobro spominjamo lanskega pokalnega obračuna v Murski Soboti, ko smo doživeli nepričakovan poraz. Tedaj nismo bili maksimalni, nogometaši Mure pa so to znali izkoristiti. Tista tekma je bila pravo opozorilo za vse nadaljnje obračune, tudi za jutrišnjega," je za klubsko stran povedal obrambni steber Domžal Tilen Klemenčič.

Domžalčani  | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčani Foto: Žiga Zupan/Sportida

Upa, da bodo rumeni v Prekmurju pokazali podobno igro kot proti Ufi, v napadu pa še večjo učinkovitost. Če je ne bodo, jim lahko Mura prekriža načrte. To je nakazala že lani, ko so izbranci Anteja Šimundže še kot drugoligaši v pokalu izločili Domžale in izkoristili njihovo utrujenost po napornih evropskih nastopih. Se lahko ponovi zgodovina? Mariboru so jo že zagodli (0:0 v Ljudskem vrtu), zdaj želijo pokvariti dan še vodilnemu prvoligašu.

Dvoboj v Fazaneriji se bo v nedeljo začel ob 18. uri.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte