Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2020,
19.00

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Nk Olimpija NK Celje Simon Sešlar

Petek, 12. 6. 2020, 19.00

3 leta, 10 mesecev

pogled proti bitki za naslov prvaka

Simon Sešlar: Konkurenca je velika, težko bodo zdržali #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Celje je v zadnjih petih sezonah Olimpijo, s katero se bo v Stožicah pomerilo v soboto ob 18. uri, premagalo samo enkrat, lani. Kluba z drugega največjega stadiona v državi se je pred leti prijel vzdevek "večno drugi". Imajo dvakratni podprvaki, ki so neporaženi že od 23. novembra, to sezono vendarle priložnost za prvo slovensko zvezdico? "Težko bodo zdržali," pravi legenda kluba Simon Sešlar. 

Domžale, Maribor
Sportal Maribor po zanesljivi zmagi zmanjšal zaostanek za Olimpijo #video

Nekdanji nogometaš Simon Sešlar je bil s Celjem, ki je pokalni finale izgubilo sedemkrat v osmih poskusih, najbližje državnemu naslovu leta 2003. Takrat so po zgolj eni osvojeni točki na zadnjih štirih tekmah končali na drugem mestu, sedem točk za Mariborom.

"Po res dobro odigrani celotni sezoni nam je bilo res vsem žal, da nismo naredili pike na i," se je v pogovoru za Planet TV spominjal Sešlar. Tudi zato v sicer bolj rokometnem mestu tribune zadnja leta samevajo. "Občinstvo v Celju je znano po tem, da se zanimira po tem, ko so rezultati. Običajno so bili nato razočarani, tako da je evforija spet minila."

Sobotno tekmo med NK Olimpija in NK Celje si boste od 17.45 lahko ogledali na Planet TV. 

Simon Sešlar ob osvojitvi pokala leta 2005. | Foto: Vid Ponikvar Simon Sešlar ob osvojitvi pokala leta 2005. Foto: Vid Ponikvar

Mura Navijači
Sportal Nora številka prodanih vstopnic, Mura ''ujela'' kapetana in velikega upa

Delo z mladimi se na dolgi rok obrestuje

Za Celje bo prav današnja tekma tisoča v prvi ligi. Mladim dajejo prednost pred dragimi okrepitvami. "To se na dolgi rok po navadi tudi obrestuje, in mislim, da to kaže tudi konstanta, da so že od začetka v prvi ligi, na to, da je to prava pot," je prepričan Sešlar.

Od leta 2017 delajo z mladim trenerskim štabom, in sicer na čelu s Kosičem. "Zaupali in verjeli so v zgodbo, ki so jo začeli. Tudi ko je bilo kako leto malo težje, morda tudi rezultatsko ne tako, kot so si sami želeli, so vztrajali pri zgodbi. Mislim, da se vse to v tem trenutno vrača," razmišlja Celjan.

Robert Koren
Sportal Robert Koren se ne boji, da bi Celjane ustavil pritisk boja za naslov

Celjani pred dvobojem z zmaji za njimi zaostajajo pet točk.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Celjani pred dvobojem z zmaji za njimi zaostajajo pet točk. Foto: Grega Valančič/Sportida

Del srca tudi v Ljubljani

Nogometaši iz knežjega mesta so nazadnje izgubili novembra, proti Olimpiji. S 14 točkami na zadnjih šestih tekmah so se jim nato približali le še na pet točk zaostanka. V klubu po tiho že omenjajo naslov prvaka. "Celje ima kar zelo veliko konkurenco, predvsem v Olimpiji in Mariboru, težko bodo zdržali. Čeprav trenutni položaj kaže na to, da bi jim lahko uspelo," pravi Sešlar, na vprašanje, za koga mu v ligi bije srce, pa odgovarja: "Sem Celjan, večji del kariere sem preživel v Celju, najlepša nogometna leta v Mariboru, pozneje pa sem kot funkcionar deloval v Ljubljani. Glede na to, da je sin sedaj v Ljubljani, je zagotovo delček srca trenutno tudi v Ljubljani."

Če bo o prvaku odločal zadnji krog in s tem tekma med Celjem in Olimpijo, bo torej zadovoljen v vsakem primeru? "Da ... recimo," je za konec dejal Sešlar.

Prvak bo znan najpozneje 22. julija.

Preberite še:

Olimpija Maribor
Sportal Dogaja se, navijači kmalu spet na stadionih v Sloveniji!
Sportal Hadžiću ni všeč novost: To je nekorektno do drugih #video
Ne spreglejte