Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
12. 6. 2020,
11.10

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

Denis Rajbar Prva liga Telekom Slovenije Alen Kozar Tio Cipot NK Mura

Petek, 12. 6. 2020, 11.10

3 leta, 10 mesecev

Alen Kozar in Tio Cipot pri Muri do 2023

Nora številka prodanih vstopnic, Mura ''ujela'' kapetana in velikega upa

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76
Mura Navijači | Navijači Mure so se zelo izkazali v akciji Mi smo Mura. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Navijači Mure so se zelo izkazali v akciji Mi smo Mura.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure so pred dnevi navijače razveselili s prebojem v finale pokala Slovenije, kjer se bodo 24. junija pomerili z Nafto. V soboto jih čaka prvi ''pokoronski'' dvoboj v Fazaneriji. V Mursko Soboto prihaja Tabor, navijači pa so za tekmo, ki je ne bodo mogli spremljati na stadionu, kupili že skoraj 10 tisoč vstopnic! Za dodatno dobro voljo v Prekmurju sta poskrbeli sklenitvi sodelovanja s kapetanom Alenom Kozarjem in 17-letnim upom Tiom Cipotom.

Domžale, Maribor
Sportal Maribor po zanesljivi zmagi zmanjšal zaostanek za Olimpijo #video

Murska Sobota je v teh dneh polna pozitivne nogometne energije. Nogometaši Mure bodo čez slaba dva tedna naskakovali drugo klubsko lovoriko v zgodovini, v soboto pa skušali dobro formo nadaljevati proti sežanskemu Taboru. To bo dvoboj, za katerega je v predprodaji pošlo že skoraj deset tisoč vstopnic (cena je pet evrov), čeprav navijači zaradi varnostno-zdravstvenih ukrepov ne bodo smeli prestopiti praga Fazanerije.

Tako je bilo v Murski Soboti prejšnji teden ...

Privrženci so dokazali izjemno zvestobo. Klubu skušajo pomagati po najboljših močeh, del zaslužka pa bo romal v dobrodelne namene. Do sobotnega dvoboja želijo število prodanih vstopnic dvigniti do norega mejnika (deset tisoč), ki bi še kako odmeval v Sloveniji. Kako dobro poteka prodaja, dokazuje podatek, da je do 10. ure v petek pošlo že skoraj 10 tisoč vstopnic! Ker se bodo vstopnice prodajale vse do sobotne tekme, so v Murski Soboti prepričani, da bo "padla" čarobna meja.

Luka Bobičanec Mura
Sportal Hrvat, ki izstopa pri Muri, bi zaigral za Slovenijo

Kapetan ostaja zvest Fazaneriji

Alen Kozar nosi kapetanski trak pri Muri že dolgo. | Foto: Mario Horvat/Sportida Alen Kozar nosi kapetanski trak pri Muri že dolgo. Foto: Mario Horvat/Sportida Mura je pred srečanjem s Kraševci predstavila še dve kadrovski novosti. Kapetan črno-belih Alen Kozar je podaljšal sodelovanje s klubom za tri leta.

''Kapetan je ključni člen ekipe in čeprav se vrača po poškodbi kolena, nismo imeli pomislekov glede podaljšanja pogodbe. Jedro ekipe tvori še iz časov tretje lige in podaljšanje pogodbe je dokaz, da bo tako tudi v prihodnje,'' je po sklenitvi dogovora s 25-letnim kapetanom povedal športni direktor Denis Rajbar. Kozar se vrača po poškodbi kolena, zaradi katere je odsoten že dalj časa. Pogodba ga po novem z Muro veže do konca maja 2023.

Slačilnico si bo do takrat delil tudi z osem let mlajšim upom soboškega kluba. Prvo profesionalno pogodbo v karieri je z Muro podpisal 17-letni Tio Cipot, mlajši brat Kaija Cipota, ki je v prejšnjem krogu dosegel strelski prvenec v Prvi ligi Telekom Slovenije, in mlajši sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Fabijana Cipota.

Tio Cipot je dve leti mlajši od brata Kaija (na fotografiji). Najmlajši Cipot je v prejšnji sezoni za kadetsko ekipo v 16 nastopih dosegel osem zadetkov, v dveh nastopih pa se je enkrat vpisal med strelce tudi v mladinski kategoriji. Član mlajših reprezentančnih selekcij, ki igra na poziciji napadalnega vezista in obeh krilnih položajih. Z domačim klubom je podpisal pogodbo do 30. junija 2023. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tio Cipot je dve leti mlajši od brata Kaija (na fotografiji). Najmlajši Cipot je v prejšnji sezoni za kadetsko ekipo v 16 nastopih dosegel osem zadetkov, v dveh nastopih pa se je enkrat vpisal med strelce tudi v mladinski kategoriji. Član mlajših reprezentančnih selekcij, ki igra na poziciji napadalnega vezista in obeh krilnih položajih. Z domačim klubom je podpisal pogodbo do 30. junija 2023. Foto: Grega Valančič/Sportida

''S pogodbo Tiu Cipotu sledimo poti razvoja nogometašev, vzgojenih v naši nogometni šoli. Cenimo domače talente in temu primerno jih želimo zavarovati ter obdržati v naših vrstah,'' poudarja športni direktor Mure.

Sportal Hadžiću ni všeč novost: To je nekorektno do drugih #video
Olimpija Maribor
Sportal Dogaja se, navijači kmalu spet na stadionih v Sloveniji!
Nafta - slavje
Sportal Epski podvig Nafte za zgodovinski finale
NK Maribor prvak 2022
Sportal Spored 1. SNL 2022/23
Sportal Kai Cipot: sin legende, ki opozarja #video

 

 

Ne spreglejte