Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2019,
16.30

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

6

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Tabor Sežana NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 20. 10. 2019, 16.30

4 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Tabor Sežana : Maribor

Tabor razbil Maribor, Milanič: Bili smo zelo slabi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

6

Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor s 4:1 (1:1).

Luka Zahović
Sportal Maribor potolčen do tal, Aluminij napolnil mrežo Brava #video

Sežanski nogometaši so pred domačimi gledalci pripravili presenečenje. Čeprav so pred tem izgubili pet od šestih tekem, so tokrat s po dvema goloma Rodrigueja Bongonguija in Predraga Sikimića premagali državne prvake, ki so prekinili niz sedmih tekem brez poraza. Mariborčani tako za vodilno Olimpijo zaostajajo pet točk, Tabor pa se je vsaj začasno prebil na šesto mesto.

Prvi polčas je minil v dobrem uvodu gostiteljev in boljšem nadaljevanju gostov. Kraševci so že v prvi minuti zaposlili Kenana Pirića, ki je nato klonil že v sedmi minuti, ko je po podaji z glavo Predraga Sikimića zadel Rodrigue Bongongui.

Čeprav so bili domači še deloma nevarni v 26. minuti, ko je bil z glavo nenatančen Bongongui, in v 43., ko je iz prve od daleč mimo vrat sprožil Leon Sever, pa je večina polčasa pripadla Štajercem.

Eden nevarnejših je bil Luka Zahović, ki pa je dvakrat reagiral preveč nonšalantno, tako da je v 33. izgubil dvoboj ena na ena z Davidom Adamom, v 44. pa je po poskusu Kronavetra in odbiti žogi Adama iz bližine zadel le vratnico.

Zato pa se je slovenski reprezentant vpisal med strelce v v 38. minuti, potem ko je Mario Zebić pri poskusu izbijanja žogo podaljšal do mariborskega napadalca, ta pa jo je nato od vratnice poslal v mrežo.

Luka Zahović je bil v prvem polčasu osrednja figura srečanja. | Foto: Vid Ponikvar Luka Zahović je bil v prvem polčasu osrednja figura srečanja. Foto: Vid Ponikvar

Sicer pa velja omeniti še poskus Kronavetra v 11. minuti, ko je Antonio Azinović žogi le toliko spremenil smer, da je ta zletela nekaj centimetrov mimo vratnice, v 12. minuti je bil premalo natančen še Aleksander Rajčević, v 30. pa je Rudi Požeg Vancaš iz bližine žogo poslal čez vrata.

Uvod drugega polčasa je spet pripadel domačim, ki so povedli v 51. minuti. Ivor Horvat je podal z desne strani v osrčje kazenskega prostora, Sikimić pa je nato z glavo žogo poslal pod prečko in dosegel svoj osmi gol v sezoni.

Vsega pet minut pozneje pa so izbranci Almirja Sulejmanovića še povečali prednost, nerazpoložena obramba gostov ga je znova "pokronala" - takrat Martin Milec. Ta je žogo v kazenskem prostoru "podaril" Bongonguiju, ki je bil hitrejši od Pirića in ga ugnal z nizkim strelom.

Predrag Sikimić je tudi Mariboru zabil dva zadetka. | Foto: Grega Valančič/Sportida Predrag Sikimić je tudi Mariboru zabil dva zadetka. Foto: Grega Valančič/Sportida

Trener gostov Darko Milanič je reagiral z vpoklicem Marcosa Tavaresa in Blaža Vrhovca, ki sta zamenjala vezista Alexandruja Cretuja in Aleksa Pihlerja. Kljub temu so imeli nato v 65. in 66. minuti domači novi priložnosti, obakrat je žoga za malenkost zgrešila cilj.

V 67. minuti je sledilo novo razburjenje v kazenskem prostoru gostov, ko je Azinović v kazenskem prostoru padel ob Vrhovcu, glavni sodnik je že pokazal na najstrožjo kazen in rdeči karton Vrhovcu, a je po posvetovanju s pomočnikom svojo odločitev spremenil, saj je bila žoga ob podaji že zunaj igrišča.

Zmago so domači potrdili v 90. minuti, takrat je gostujočim branilcem pobegnil Sikimić in dobil nato še dvoboj s Pirićem za 1:1. Zdaj je pri devetih zadetkih oziroma na drugem mestu med strelci.

Kraševci bodo v 15. krogu v soboto gostovali v Kranju, Mariborčani pa bodo gostili Celjane.

CB 24 Tabor Sežana : Maribor 4:1 (1:1)

Štadion Rajka Štolfe, sodniki: Obrenović, Praprotnik in Gabrovec.

Strelci: 1:0 Bongongui (7.), 1:1 Zahović (38.), 2:1 Sikimić (51.), 3:1 Bongongui (56.), 4:1 Sikimić (90.).

CB 24 Tabor Sežana: Adam, Horvat, Azinović, Bongongui (od 75. Stevanović), Zebić, Ristić, S. Babić, Krivičić (od 79. Stančič), Mihaljević, Sever, Sikimić (od 90. Milošev).

Maribor: Pirić, Milec, Mitrović, Rajčević, Viler, Pihler (od 61. Vrhovec), Cretu (od 62. Tavares), Požeg Vancaš (od 71. Mešanović), Hotić, Kronaveter, Zahović.

Rumeni kartoni: Cretu, Pihler, Vrhovec.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Sežani:

KONEC TEKME!

90. minuta: GOOOL! 4:1! Tabor je dokončno zapečatil usodo Mariborčanov. Končni rezultat je v zadnjih sekundah postavil Sikimić in poskrbel, da bodo gostje primorsko zapustili potolčeni do tal.

VIDEO: Sikimić potrdil odmevno zmago nad Mariborom:

67. minuta: Sodnik Rade Obrenović je poskrbel za veliko zmede. Ob podaji s kota je ob prerivanju v kazenskem prostoru pokazal na belo točko za Tabor in izključil rezervista Maribora Vrhovca. Po posredovanju stranskega sodnika, ki je Obrenoviću najbrž sporočil, da je žoga ob podaji s kota že zapustila igrišče, spremenil odločitev in Maribor si je lahko oddahnil.

VIDEO: Obrenović poskrbel za veliko zmede:

61. minuta: Dvojna menjava Maribora. Iz igre sta odšla zadnja vezna igralca Aleks Pihler in Alexandru Cretu, v igro pa vstopila Blaž Vrhovec in izkušeni Marcos Tavares

56. minuta: GOOOL! 3:1! Tabor Sežana vodi že s 3:1! Po veliki napaki Martina Milca, ki je žogo prenežno vračal proti svojemu vratarju, je do žoge prišel Bongongui, obkrožil gostujočega vratarja in prišel še do drugega zadetka na tekmi. 

VIDEO: kakšna napaka Milca in nov zadetek domačih:

50. minuta: GOOOL! 2:1! Domači so tudi drugi polčas odprli z zadetkom. Po predložku z desne strani Horvata je bil v kazenskem prostoru najvišji Predrag Sikimić, ki je dosegel že svoj osmi zadetek v sezoni. Rajčević je slabo ocenil let žoge in skočil v prazno, srbski napadalec pa je darilo z veseljem sprejel.

VIDEO: Sikimić je zabil zadetek tudi Mariboru:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

44. minuta: Maribor je vse bolj nevaren in kaj lahko bi se zgodilo, da bi že pred koncem polčasa prešel v vodstva. Po strelu Roka Kronavetra, vratar Adam žoge ni uspel zadržati in do strela je spet prišel Zahović, ki pa je tokrat zadel le vratnico. Veliko sreče za domače nogometaše, ki si ob koncu prvega polčasa povsem popustili.

Video: Zahovićevo novo veselje preprečila vratnica:

38. minuta: GOOOL! 1:1! Le pet minut kasneje je popravil vtis. Maribor je prišel do izenačenja! Po ostri prodaji Dina Hotića je branilec Tabora Mario Zebić žogo nesrečno  izbil le do Zahovića, ki je s pomočjo vratnice zadel za 1:1.

VIDEO: Zahović je bil pet minut kasneje bolj zbran:

33. minuta: Po hudi napaki domače obrambe se je sam pred vrati Davida Adama znašel Luka Zahović, ki pa se je vsega skupaj lotil preveč ležerno in velika priložnost za izenačenje je splavala po vodi.

VIDEO: zapravljena velika priložnost Zahovića:

30. minuta: Po lepi podaji Mitje Vilerja se je v ugodnem položaju za strel znašel Rudi Požeg Vancaš, a je njegov strel zletel preko primorskih vrat. 

VIDEO: zapravljena priložnost Požega Vancaša:

11. in 12. minuta: Gostje so po šoku zapretili prek Roka Kronavetra in Aleksandra Rajčevića, a njuna poskusa sta le za malo zgrešila cilj. Ostalo je pri presenetljivem vodstvu Tabora.

7. minuta: GOOOL! 1:0! Domači so po super akciji povedli z 1:0! Strelec Rodrigue Bongongui. Kamerunski napadalec se je sam znašel pred vratarjem Maribora po sodelovanju z Pedragom Sikimićem in nato suvereno zadel. Pirić se je žoge še dotaknil, a zadetka Sežanćanov ni mogel preprečiti.

VIDEO: lepa akcija in hitro vodstvo za domače nogometaše:

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Ne spreglejte