Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 2. 2021,
18.36

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Saša Gajser Marko Šuler NK Maribor NK Maribor

Sreda, 24. 2. 2021, 18.36

3 leta, 1 mesec

Marko Šuler bo izbral po derbiju

Prvi odgovor o novem trenerju Maribora je že znan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Po zmagi v Sežani nad Taborom s 4:0 je pred novinarje stopil novi športni direktor Maribora Marko Šuler. Spregovoril je tudi o izbiri trenerja in razkril, da ga navijači pred derbijem z Olimpijo verjetno ne bodo dočakali. Med kandidati je tudi zdajšnji začasni trener Saša Gajser, ki je na izziv pripravljen.

"DNK Maribora, ki je bil znan, oziroma pot, ki je šla verjetno v napačno smer. Jaz sem na te stvari na nek način opozarjal, ljudje v klubu pa so se verjetno odločili, da so potrebne spremembe. Stvari za nazaj sam ne bi rad pogreval," je po manj kot dnevu v tej vlogi kot novi športni direktor po zmagi v Sežani pred kamere in novinarske diktafone stopil Marko Šuler, ki o odhodu njegovega predhodnika Oliverja Bogatinova in trenerja Maura Camoranesija ni govoril.

Oliver Bogatinov
Sportal Velik kadrovski pretres torkovega večera v NK Maribor

Saša Gajser je med kandidati in pripravljen na izziv

Do zmage s 4:0 v Sežani, kjer so zmagali prvič po treh hudih porazih, ki so jih ob zadnjih gostovanjih tam doživeli, je Mariborčane popeljal Saša Gajser, ki je pripravljen na nov izziv. Da naziv začasnega spremeni v naziv trajnega trenerja. "To sploh ni vprašanje, seveda sem," je povedal večkratni "gasilec" ob trenerskih menjavah v Ljudskem vrtu.

Ali bo 47-letni Mariborčan trener štajerskega ponosa res postal, ni znano, je pa Šuler potrdil, da je med kandidati. "Absolutno je med kandidati. Bili bi neresen klub, če ne bi bil," je povedal novi glavni akter mariborske nogometne športne politike in dejal, da Maribor novega trenerja pred sobotnim derbijem z Olimpijo najverjetneje ne bo dočakal. "Mislim, da bo Maribor novega trenerja dobil po Olimpiji," je zbranim novinarjem okoli sebe povedal nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant in tudi uspešni nogometaš Maribora.

Mariborčani po remiju Olimpije in Domžal v 24. krog Prve lige Telekom Slovenije, ki bo ponudil prvi letošnji večni derbi, vstopata izenačena na vrhu lestvice.

Saša Gajser
Sportal "Nov" Maribor je prekinil sežanski urok in prvič letos zmagal
Mura Koper
Sportal Koper prekinil črno serijo, remi v Novi Gorici #video
Ne spreglejte