Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 8. 2018,
19.53

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

5

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Aluminij

Sreda, 29. 8. 2018, 19.53

5 let, 7 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

Goričani zaostajajo le še za Mariborom! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

5

Gorica | Goričani so osvojili Velenje. | Foto zajem zaslona

Goričani so osvojili Velenje.

Foto: zajem zaslona

V zadnji, prestavljeni tekmi 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki je v soboto odpadla zaradi preobilnega dežja, je Gorica v Velenju z 2:0 premagal Rudar in skočila na drugo mesto prvenstvene lestvice. V nedeljo je Olimpija v derbiju kroga z 2:1 premagala Domžale in zmanjšala zaostanek za vodilnim Mariborom, ki je v štajerskem derbiju le remiziral proti Celju z 1:1.

Rudar in Gorica bi morala odigrati prvo sobotno tekmo 6. kroga, tako pa sta po  prestavitvi zadnjo, saj je sobotni spopad odplaknilo močno deževje, ki je v zajelo Saleško dolino. Tako eni kot drugi niso navdušili, vseeno pa so na koncu zmagali Gostje z 2:0 in se na lestvici povzpeli na drugo mesto, Rudar je ostal na zadnjem.

Nekdanji kapetan Maribora razžalostil vijolične

Zadetek Marka Šulerja ni bil dovolj za zmago. | Foto: Vid Ponikvar Zadetek Marka Šulerja ni bil dovolj za zmago. Foto: Vid Ponikvar V zadnji nedeljski tekmi so se gledalci v Ljudskem vrtu že pred prvim sodnikovim žvižgom poklonili pred kratkim umrlemu znanemu humanitarcu in velikemu navijaču Maribora Roku Černicu. Nogometaši najbolj trofejnega slovenskega nogometnega kluba so v znak spomina nanj na hrbtih nosili njegov priimek ter poskrbeli za lepo lepo in tudi ganljivo gesto.

Na igrišču, kjer se je pri Celju po dveh tekmah neigranja znašel tudi njegov najboljši posameznik Rudi Požeg Vancaš, ki so ga v zadnjih dneh povezovali prav s selitvijo v Maribor, je bilo razburljivo predvsem v drugem polčasu. Maribor je po golu Marka Šulerja v zadnjem delu tekme povedel, a je malce pozneje za izenačenje in končni izid poskrbel Elvedin Džinić, nekdanji kapetan Maribora, ki je bil pred leti izbran tudi za vijoličnega bojevnika (nagrada za najboljšega in najbolj srčnega nogometaš leta po izboru navijačev).

Zlatko Zahović
Sportal Celjani odbili še en Zahovićev napad

Olimpija z začasnim trenerjem na klopi in novim na tribunah do zmage na derbiju

V poslastici kroga je Olimpija z 2:1 premagala Domžale. Ravno na dan derbija kroga je Olimpija imenovala začasnega trenerja Safeta Hadžića, kmalu za tem pa je postalo jasno, da ga bo v naslednjih dneh nasledil Avstrijec Zoran Barišić, ki si je tekmo ogledal s tribun.

Skorajšnji novi trener Olimpije Zoran Barišić (z oranžnim napisom na trenirki) na tekmi v Domžalah. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Skorajšnji novi trener Olimpije Zoran Barišić (z oranžnim napisom na trenirki) na tekmi v Domžalah. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Ljubljančani so zadeli že v prvem delu tekme, ko je najprej v polno meril Rok Kronaveter, ki je zadel po podaji Andresa Vombergarja. Odpisani Argentinec slovenskih korenin je za Olimpijo zaigral prvič po 29. juliju in navdušil še z zadetkom. Domžale so tolažilni zadetek dosegle tik pred koncem, ko je v polno meril Zeni Husmani.

Zoran Barišić
Sportal Zdaj je dokončno jasno, kdo bo novi trener Olimpije

Šov Roka Sirka za zmago Mure

Rok Sirk je navdušil s hat-trickom. | Foto: Mario Horvat/Sportida Rok Sirk je navdušil s hat-trickom. Foto: Mario Horvat/Sportida Nedeljski spored se je začel v Murski Soboti, kjer je Mura s 3:2 premagala presenečenje začetka sezone, Aluminij, ki je bil do tega kroga celo na drugem mestu. Vse tri gole za Prekmurce je zabil nekdanji mladinec Maribora Rok Sirk, ki je zdaj že pri petih prvenstvenih zadetkih v tej sezoni in najboljši strelec lige.

Ko je že kazalo na visoko zmago Mure, pa sta gola za goste zabila najprej Albanec Francesco Tahiraj, ki je zdaj pri treh golih, globoko v sodnikovem golu pa še mladi Marcel Kene. Mlademu napadalcu Kidričanov je uspel pravcati evrogol, takoj po njem pa je sodnik označil konec tekme.

Vroč polčas v Krškem: brutalen prekršek Hrvata, vratnica, dva gola ...

V soboto je bila na sporedu le ena tekma, in sicer v Krškem, kjer do 50. minute ni bilo razburljivo, potem pa je Hrvat v domačih vrstah Dario Tomić poskrbel za brutalen prekršek. Zaradi tega mu je najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, ki je letos poleti sodil na svetovnem prvenstvu v Rusiji, pokazal neposreden rdeči karton.

Prekršek Daria Tomića za neposreden rdeči karton:

Gostje so pozneje unovčili številčno prednost, ko je zadel Gašper Udovič, a so Krčani ob koncu tekme prišli do izenačenja in točke, ko je z enajstih metrov zadel Milan Ristovski.

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog:

Najboljši strelci:

5 - Rok Sirk (Mura)
3 - Dino Hotić (Maribor), Luka Majcen (Triglav), Jasmin Mešanović (Maribor), Jan Mlakar (Maribor), Tonći Mujan (Domžale), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Luka Zahović (Maribor),
2 - Marco da Silva (Krško), Amir Dervišević (Maribor), Andrija Filipović (Gorica), Senijad Ibričić (Domžale), Saša Ivković (Maribor), Nino Kouter (Mura), Jucie Lupeta (Celje), Bede Amarechi Osuji (Gorica), Stefan Savić (Olimpija), Luka Šušnjara (Mura), Francesco Tahiraj (Aluminij), Milan Tučić (Rudar), Matic Vrbanec (Aluminij)
...

Vrhunci tekem:

Rudar : Gorica

Maribor : Domžale

Domžale : Olimpija

Mura : Aluminij

Krško : Triglav

Poročila s tekem:

- Rudar : Gorica

- Maribor : Celje

- Domžale : Olimpija

- Mura : Aluminij

- Krško : Triglav

Fotogalerije s tekem:

Domžale : Olimpija (foto Urban Urbanc/Sportida):

Fotogalerija
1 / 19

Mura : Aluminij (foto Mario Horvat/Sportida):

Fotogalerija
1 / 23
Ne spreglejte