Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 8. 2018,
20.15

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Rudar

Sreda, 29. 8. 2018, 20.15

5 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Rudar : Gorica

Velenjčani so se želeli opravičiti, a niso popravili vtisa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili priti Gorici z 0:2 (0:0).

Gorica
Sportal Goričani zaostajajo le še za Mariborom! #video

Velenjčani so se po skromnejših predstavah celo opravičili svojim navijačem, na tekmi proti Gorici pa vtisa niso popravili. Tako s štirimi porazi ostajajo na zadnjem mestu. Povsem drugačna je zgodba pri Gorici, ki se je s tretjo zmago zavihtela tik pod vrhe lestvice, pred njo je le Maribor, ki ima tri točke več.

Prvi polčas ni postregel s prav razburljivo nogometno predstavo. Gosti so v napadu sprožili vsega en strel, pa še takrat je Bede Osuji v 41. minuti od daleč kar precej zgrešil cilj. Posebej aktivni v napadu niso bili niti Velenjčani, streljali so dvakrat, a bili obakrat precej nevarni.

Že v peti minuti je po podaji z desne strani sam pred Grego Sorčana pritekel Dominik Radić, streljal iz prve, a žogo slabo zadel, tako da je končala precej nad prečko. V 39. minuti pa je po kotu z desne strani s peto poskusil Milan Tučić, vendar je bil novogoriški vratar pripravljen in je žogo odbil v kot.

Žiga Lipušček je na začetku drugega polčasa poskrbel za vodstvo Gorice. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Žiga Lipušček je na začetku drugega polčasa poskrbel za vodstvo Gorice. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Novogoričani so povedli v 48. minuti. Po kotu z leve strani je pred vrati najvišje skočil Žiga Lipušček, streljal z glavo, na golovi črti pa je žogo z glavo skušal izbiti Sandi Ćoralić, a žogo poslal v lastno mrežo.

V 54. minuti je Marko Pridigar brez posebnih težav ustavil strel Andrije Filipovića, na drugi strani pa je Sorčan malce zatem obranil močan strel Tučića z roba kazenskega prostora. Sledilo je novo obdobje brez posebnih razburjenj, šele v 81. minuti je Semir Smajlagić prišel do strela iz težkega položaja, tako da Pridigar ni imel veliko dela.

V 89. minuti so imeli Primorci še eno lepo priložnost za vodstvo, a je Pridigar dobil dvoboj z Nikom Jermolom. Že v sodniškem dodatku pa so gosti vendarle dosegli še en zadetek, ko je po Osuji prodrl po levi strani, podal v sredino na rob kazenskega prostora, od koder je zadel Jermol za svoj prvenec.

Velenjčani bodo v 7. krogu v nedeljo gostovali v Ljubljani, Novogoričani pa bodo gostili Muro.

Rudar Velenje - Gorica 0:2 (0:0)

Štadion Ob jezeru, sodniki: Perić (Kranj), Švarc (Ivančna Gorica) in Podobnik (Veliki Gaber).* Strelca: 0:1 Ćoralić (48./avtogol), 0:2 Jermol (90.).

Rudar: Pridigar, Ćoralić, Kašnik (od 75. Pušnik), Tomašević, Pušaver, Arap (od 71. Vodeb), Bolha, Muić, Trifković, Radić (od 59. Šimunac), Tučić.

Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Curk, Grudina, Kolenc, Osuji, Kotnik (od 86. Jermol), Džuzdanović (od 69. Humar), Filipović (od 77. Smajlagić).

Rumeni kartoni: Trifković, Pušaver; Celcer, Filipović, Humar.
Rdeči karton: /.

Spremljanje tekme v živo:

Konec tekme!

90. minuta: GOOOL! 0:2! Osuji in Jermol sta ponovila vajo le nekaj sekund kasneje, tokrat pa je bil mladi, komaj 19-letni napadalec bolj natančen.

89. minuta: Nova velika zapravljena Goričanov. Le nekaj sekund po vstopu v igro se je po izjemni podaji Osujija sam pred vratarjem Rudarja Markom Pridigarjem znašel NiK Jermol, a streljal premlačno.

75. minuta: Lepa priložnost za Gorico! V lepem položaju za strel se je znašel Filipović, a je njegov strel le za las zgrešil cilj.

48. minuta: GOOOL! 0:1! Gorica vodi v Velenju! Po strelu Žige Lipuščka je pri poskusu obrambe branilec Rudarja, Sandi Ćolarić, z glavo premagal lastnega vratarja.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

39. minuta: Nova priložnost za domače. Po podaji s kota je atraktivno poskušal Milan Tučić, a je bil na mestu vratar Gorice Grega Sorčan.

10. minuta: Sporna sitiacija v kazenskem prostoru Rudarja. Lepo je v kazenski prostor Velenjčanov prodrl Bede Osuji ter s podajo iskal Andrijo Filipovića, tega pa je morda na nedovoljen način zaustavljal domači kapetan David Kašnik. Sodnik Dragoslav Perić je le zamahnil z roko.

Je bil to prekršek za najstrožjo kazen?

  • Ne.
    84,62 %
    22 glasov
  • Da.
    15,38 %
    4 glasov
Oddanih 26 glasov

5. minuta: Izjemna priložnost za domače. Milan Tučić je lepo potegnil po desni strani in z natančno podajo lepo našel Dominika Radića, ki je povsem sam slabo streljal in žoga je zletela preko goriških vrat.

Zanimivost: Rudar želi zapustiti dno lestvica, Goričani pa bi v primeru zmage skočila kar na drugo mesto.

Začetek tekme!

Ne spreglejte