Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
8. 12. 2021,
19.37

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

2

Natisni članek

1. SNL Prva liga Telemach NK Celje NK Olimpija NK Olimpija Svit Sešlar Simon Sešlar Dino Skender

Sreda, 8. 12. 2021, 19.37

2 leti, 4 mesece

Prestavljena tekma 18. kroga med Celjem in Olimpijo

Olimpija remizirala v Celju in prehitela Muro

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

2

NK Olimpija Trening Dino Skender | Dino Skender je v Celju vodil Olimpijo na prvi tekmi po 7. novembru. | Foto Vid Ponikvar

Dino Skender je v Celju vodil Olimpijo na prvi tekmi po 7. novembru.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Celja in Olimpije so se v prestavljeni tekmi 18. kroga prve slovenske nogometne lige razšli brez zmagovalca (1:1). Zmaji, ki so odigrali prvo tekmo po mesecu dni, so povedli v izdihljajih srečanja prek Gorana Milovića, na začetku drugega polčasa pa je izenačil Tamar Svetlin. Družinski obračun Sešlarjevih, pomerila sta se oče Simon (trener Celja) in sin Svit (nogometaš Olimpije), se je tako končal s "prijateljskim" remijem. Zeleno-beli so se na lestvici povzpeli na tretje mesto.

Bravo Radomlje
Sportal Radomlje v čarobnih sedmih minutah pokvarile načrte Bravu

Prestavljeni obračun 18. kroga se je končal brez zmagovalca. Celjani so prekinili niz treh zaporednih porazov, Ljubljančani, ki so nastopili prvič po mesecu dni (pred tem so nazadnje igrali 7. novembra), pa so nanizali še četrto zmago brez zmage pod vodstvom Dina Skenderja. Odkar se je na trenerski stolček vrnil mladi hrvaški strateg, zmaji niti na eni tekmi niso dosegli več kot en zadetek. Točak iz Celja jih je povzdignila na lestvici, na tretjem mestu so prehiteli Muro, Celjani pa ostajajo na sedmem mestu.

Poročilo s tekme:

Celje Bravo 13 krog Simon Sešlar
Sportal Družinski obračun Sešlarjevih ni podal zmagovalca

Zmaje je v vodstvo v sodnikovem podaljšku prvega polčasa popeljal Goran Milović. Visok Dalmatinec je premagal Matjaža Rozmana po natančnem strelu z glavo. Podajo je prispeval Svit Sešlar in jo tako zagodel očeti Simonu Sešlarju, strategu Celja. Takrat se ni prvič zatresla mreža celjskega vratarja. Deset minut pred tem je v polno zadel Mustafa Nukić, a je sodnik Roberto Ponis zaradi domnevnega prekrška nad Denisom Marandicijem, gostujoči tabor je bil nezadovoljen z odločitvijo, razveljavil zadetek.

Za izenačenje je na začetku drugega dela po imenitni akciji, v kateri sta všečno sodelovala Adam Jakobsen in podajalec Denis Marandici, poskrbel Tamar Svetlin. Razveselil se je tretjega zadetka v tej sezoni. Do konca srečanja ni manjkalo priložnosti na obeh straneh, a sta se večkrat izkazala oba čuvaja mreža. Tako se je dvoboj po zaslugi Matjaža Rozmana in Nejca Vidmarja, oba vratarja imata tudi reprezentančne izkušnje, končal z 1:1. Najlepšo priložnost je pet minut pred koncem zapravil Svit Sešlar.

Celjani so Dinu Skenderju, trenerju Olimpije, prekrižali načrte že pred poldrugim letom, ko so postali prvaki.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Celjani so Dinu Skenderju, trenerju Olimpije, prekrižali načrte že pred poldrugim letom, ko so postali prvaki. Foto: Grega Valančič/Sportida

Skender je tako na gostovanju na stadionu Z'dežele, kjer mu je lani iz rok spolzela priložnost za najodmevnejši dosežek v karieri, znova remiziral. Olimpija je v sklepnem dejanju sezone 2019/20 v Celju potrebovala zmago za naslov prvaka, a se je razburljivo srečanje razpletlo brez zmagovalca (2:2). Veselili so se gostitelji in pod taktirko Dušana Kosića, ki v zadnjih mesecih doživlja hudo rezultatsko krizo s Taborom, prvič v zgodovini 1. SNL postali prvaki. V tej sezoni kaže Celjanom slabše, jesenski del bodo končali v spodnjem delu razpredelnice.

1.SNL, 18. krog (prestavljena tekma):

Sreda, 8. december:
Celje : Olimpija 1:1 (0:1)
Svetlin 48.; Milović 45.+1
Poročilo s tekme

Najboljši strelci:

11 – Maks Barišić (Koper),
7  Ognjen Mudrinski (Maribor), 
6 – Amadej Maroša (Mura), Mustafa Nukić (Olimpija), Dino Stančić (Tabor), Almedin Ziljkić (Olimpija), 
5 – Ivan Božić (Celje), Gedeon Guzina (Radomlje), Bede Osuji (Koper), Kaheem Parris (Koper), 
4 – Rodrigue Bongongui (Tabor), Lamin Colley (Koper), Armin Đerlek (Aluminij), Dejan Georgijević (Domžale), Senijad Ibričić (Domžale), Arnel Jakupović (Domžale), Lovro Maružin (Bravo), Žan Medved (Celje), Sandi Ogrinec (Bravo), Ivan Šarić (Radomlje),
...

Ne spreglejte