Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 9. 2018,
13.15

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

3

Natisni članek

Andres Vombergar Zoran Barišić NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 14. 9. 2018, 13.15

5 let, 7 mesecev

Prvaki v Murski Soboti prvič z novim trenerjem

Pred vročim debijem trenerja Olimpije bolj kot zmaga zanima nekaj drugega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

3

Nogometaši Olimpije bodo po reprezentančnem premoru, v času katerega so zamenjali trenerja, na delu v nedeljo, ko jih čaka ambiciozna Mura v gosteh. Zoran Barišić se bo v Murski Soboti predstavil na klopi državnega in pokalnega prvaka. Z zanimanjem bo proti zelenici pogledoval predsednik Milan Mandarić, ki je medtem dopolnil 80 let. Bo tam videl nov gol prebujenega Andresa Vombergarja? Argentinec slovenskih korenin je optimist.

Mura Olimpija
Sportal Olimpija do zmage na pestrem derbiju, nor zaključek tekme v Domžalah #video

Sezono je začel Ilija Stolica in na klopi Olimpije zdržal le pet tekem, nasledil ga je njegov pomočnik Aleksandar Linta in tam ostal celo dve tekmi dlje, začasni trener Safet Hadžić se je moral posloviti po treh tekmah, potem pa je prišel zdajšnji trener, ki je v Ljubljani naletel na topel sprejem in bi moral zdržati dlje. Vsaj do konca sezone, upajo navijači državnega in pokalnega prvaka. Napovedovati, da bi lahko triletno pogodbo opravil do konca, je verjetno preveč drzno.

Toda bolj kot to zdaj navijače in slovensko nogometno javnost zanima, kako se bo obnesel ob debiju, ki ga čaka v derbiju 8. kroga Prve lige Telekom Slovenije ob 16. uri s prenosom na Planetu.

Sportal Zoran Barišić: Menjava trenerja ni nikoli lepa #video

Zoran Barišić: Moštvo je zelo kakovostno in ima značaj

Kako bo debitiral Zoran Barišić? | Foto: Urban Urbanc/Sportida Kako bo debitiral Zoran Barišić? Foto: Urban Urbanc/Sportida "Moštvo je zelo kakovostno. Ima zelo dober značaj in tudi razum. Fantje se lahko hitro učijo. Zaradi tega sem prepričan, da se ekipa lahko preobrazi," pred odhodom v Fazanerijo pravi Zoran Barišić, ki je ekipo lahko dodobra spoznal na krajših pripravah v Kranjski Gori, kjer se je Olimpije v idiličnem okolju pripravljala v času reprezentančnega premora.

Zasedba prvakov je sicer precej zdesetkana. Goran Brkić bo odsoten dlje časa, za tekmo v Fazaneriji ne bosta pripravljena niti Nik Kapun in Asmir Suljić, medtem ko so Aljaž Krefl, Marko Gajić in Rijad Koblijar tako ali tako odsotni že dlje časa.

"Imamo nekaj poškodovanih nogometašev, a to ne sme biti izgovor. Priložnost bodo dobili drugi, ki bodo lahko pokazali, da so pomembni in lahko pomagajo ekipi," je povedal 48-letni Avstrijec srbskih korenin in napovedal, da v Mursko Soboto odhaja po zmago.

Goran Brkić
Sportal Zdravniki prižgali rdečo luč nogometašu Olimpije, ki nosi številko deset

Kaj bo tokrat ponudil priljubljeni Argentinec slovenskih korenin?

"Vsekakor tja potujemo po zmago, a zame še bolj pomembno kot to je, kako bomo igrali. Dobrih rezultatov si seveda želimo, ampak jih ne moremo napovedati. Lahko se le korak za korakom izboljšujemo," je še povedal Barišić, ki bo lahko v Prekmurju računal tudi na novinca Juicieja Lupeto, ki se je ob debiju v dresu Olimpije lažje poškodoval. V napadu pa si zagotovo zelo veliko obeta tudi od Andresa Vombergarja, ki je bil praktično že odpisan, nato pa se na zadnjih dveh tekmah vrnil v kader Olimpije in obakrat zadel. Pred kamero Planet TV je pred derbijem kroga spregovoril tudi on.

Sportal Trener Olimpije je želel pripeljati Kevina Kampla

"Na treningih smo videti zelo dobro. Mislim, da bo tudi z obrambo dobro," je povedal Vombergar, ki je v tej sezoni v prvenstvu zaigral le na štirih tekmah in zbral vsega 249 minut igre, a vseeno zmogel dva gola in asistenco. To pomeni, da sta v seštevku te "hokejske" statistike od njega boljša le dva - Stefan Savić (dva gola in dve asistenci) in Suljić (gol in tri asistence).

Lahko Andres Vombergar za Olimpijo gol zabije še na tretji tekmi v nizu? | Foto: Urban Urbanc/Sportida Lahko Andres Vombergar za Olimpijo gol zabije še na tretji tekmi v nizu? Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Konkurenca je vedno dobrodošla. Če je konkurenca, potem ekipa zmaguje. Olimpija pa ima zelo dobro ekipo," je pojasnil med navijači zelo priljubljeni 23-letni napadalec, ki je v Ljubljano prišel avgusta lani in do zdaj za Olimpijo zabil šest golov.

Obeta se spektakel, pride tudi 400 navijačev Olimpije

S soigralci se bo proti Murski Soboti sicer napotil že v soboto, saj pri Olimpiji ničesar nočejo prepuščati naključju. Ob tem iz ljubljanskega kluba prihajajo vesti, da bodo imeli v Fazaneriji precejšnjo spodbudo s tribun. Okoli 400 navijačev njihovega kluba naj bi prišlo, od tega 300 članov organizirane navijaške skupine Green Dragons, tako da se ob že tako bučnih domačih navijačih zagotovo obeta odlično vzdušje. Brez dvoma bo to derbi kroga.

Zoran Barišić
Sportal Kaj je novemu trenerju Olimpije zaželel Mandarić?
Zoran Barišić
Sportal Avstrijec začel med oblaki in sporočil, da ga Maribor ne zanima #video
Asmir Suljić
Sportal Nenavadna poškodba nogometaša Olimpije

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte