Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
8. 1. 2020,
10.36

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Safet Hadžić

Sreda, 8. 1. 2020, 10.36

4 leta, 3 mesece

Priprave NK Olimpija

Olimpija razkrila tekmece, Hadžić začenja teden dni po Milaniču

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
Safet Hadžić | Safet Hadžić bo začel priprave na spomladanski del 13. januarja. | Foto SPS/Sportida

Safet Hadžić bo začel priprave na spomladanski del 13. januarja.

Foto: SPS/Sportida

Nogometaši Olimpije še čakajo na razplet lastniškega prevzema, ki ga napoveduje predsednik Milan Mandarić. Američan srbskih korenin si prizadeva, da bi v kratkem predal štafeto nasledniku iz Nemčije, obenem pa skrbi, da ne bi trpel športni del. Tako je potrjeno, da se bodo priprave na spomladanski del začele 13. januarja. Ljubljančani bodo tako kolesje priprav zagnali med zadnjimi v Prvi ligi Telekom Slovenije, na pripravljalnih tekmah pa jih čaka kar nekaj znanih imen.

Sportal Mariborčani zavihali rokave, Mitrović česa takega še ni izkusil #video

Če je usoda Olimpije še negotova, kar se tiče prodaje in odhoda Milana Mandarića, pa ni več neznank glede priprav članskega moštva. Še naprej ga bo vodil Safet Hadžić, ki je zmaje popeljal do jesenskega naslova. V spomladanski del bo vstopil z najbolj atraktivnim gostovanjem, kar si ga je moč zamisliti v Sloveniji. Olimpijo čaka 22. februarja gostovanje v Ljudskem vrtu, kjer so nogometaši Maribora za razliko od Ljubljančanov že zavihali rokave in začeli priprave.

Najprej v Čatež, nato v Turčijo

Najboljši strelec Olimpije in PLTS Ante Vukušić je večkrat poudaril, da želi ostati zvest ljubljanskemu klubu. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Najboljši strelec Olimpije in PLTS Ante Vukušić je večkrat poudaril, da želi ostati zvest ljubljanskemu klubu. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Vijolice so prvi trening opravile v torek, Olimpija pa se bo prvič zbrala šele 13. januarja. Tako bo imel strateg zmajev na voljo manj razpoložljivega časa kot njegov stanovski tekmec Darko Milanič, da spravi nogometaše Olimpije v želeno formo, s katero želi ponoviti jesenske predstave.

Olimpija se bo kmalu po zboru odpravila v Čatež, ki je v zadnjih letih prerasel v tradicionalno prizorišče priprav zeleno-belih. Zmaji se bodo v Posavju mudili od 15. do 24. januarja, nato pa bodo konec meseca odpotovali v Belek. Hadžićeva četa se bo v Turčiji, kamor se bodo v teh pripravah odpravili štirje slovenski prvoligaši, mudila od 30. januarja do 9. februarja.

Proti Rijeki, Slovanu, Šahtarju ...

Če bo Andraž Šporar pozimi ostal v Bratislavi, se bo pomeril proti Olimpiji, klubu, ki ga nosi globoko v srcu. | Foto: Vid Ponikvar Če bo Andraž Šporar pozimi ostal v Bratislavi, se bo pomeril proti Olimpiji, klubu, ki ga nosi globoko v srcu. Foto: Vid Ponikvar Zimski prestopni rok bi lahko poskrbel za nekaj sprememb v igralskem kadru. Trener Hadžić si želi, da bi zadržal čim več nosilcev igre, s katerimi je v jesenskem delu prikazal nogomet, ki je prinesel največ točk. Za zdaj je dogovorjenih devet pripravljalnih tekem, med tekmeci pa so tudi hrvaški pokalni zmagovalec Rijeka, ki ga vodi Simon Rožman, slovaški prvak Slovan Bratislava, za katerega igrajo kar trije nekdanji člani Olimpije (Andraž Šporar, Kenan Bajrić in Mitch Apau), in najboljši ukrajinski klub Šahtar Doneck, dolgoletni član evropske klubske elite.

Zmaji bodo generalko za spomladanski del, od katerega si obetajo veliko, odigrali na stadionu, ki jim je v zadnjem času ponudil veliko veselja. Gostovali bodo v knežjem mestu, kjer se bodo pomerili s Celjem na stadionu Z'dežele. To je tudi prizorišče, na katerem so proslavljali zadnjo klubsko lovoriko, pokal Slovenije (2019).

Zeni Husmani
Sportal Domžale po Evropo tudi z nekdanjim kapetanom, ki ni nikdar rekel zbogom

Seznam pripravljalnih tekem:

18. januar: Krka - v Čatežu
19. januar: Brežice - v Čatežu
21. januar: Slaven Belupo (Hrv) - v Čatežu
23. januar: Dinamo Zagreb 2 (Hrv) - v Čatežu
25. januar: Rijeka (Hrv) - na Reki
1. februar: Slovan Bratislava (Slk) - v Turčiji
3. februar: Željezničar Sarajevo (BiH) - v Turčiji
8. februar: Šahtar Doneck (Ukr) - v Turčiji
15. februar: Celje - v Celju

Sportal Svet ni pozabil: Jan Oblak, vsak dan te imamo raje #video
Dino Hotić
Sportal Zahović se zahvaljuje Hotiću in poudarja: Ni potrebe za okrepitve #video
 
Ne spreglejte