Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 7. 2020,
11.15

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

6

Natisni članek

NK Rudar Velenje NK Olimpija NK Olimpija NK Celje Prva liga Telekom Slovenije Dušan Kosić Mitja Lotrič

Ponedeljek, 20. 7. 2020, 11.15

3 leta, 9 mesecev

vodilni celjani pred zadnjim krogom PLTS

"Naj prinesejo še naslov, pa jih z veseljem spustim še na bolje" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

6

nk celje | Celjani lahko v sredo prvič v zgodovini samostojne države postanejo državni prvaki. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Celjani lahko v sredo prvič v zgodovini samostojne države postanejo državni prvaki.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

"Fantje so odigrali toliko, kot smo potrebovali, dosegli smo, kar smo želeli. Presrečen sem, da se bo prvenstvo odločilo na zadnji tekmi, to je dobro za nogomet," je po nedeljski zmagi svojih varovancev, s katero so si krog pred koncem prvenstva zagotovili prvo mesto in dve točki prednosti pred drugo Olimpijo, dejal trener Celjanov Dušan Kosić.

PLTS: Olimpija - Tabor
Sportal Olimpija po šoku v Stožicah izgubila prvo mesto in Luka Menala! #video

Nedeljski razplet obračunov v Stožicah, kjer je Tabor ugnal Olimpijo (2:1), in na Mestnem stadionu ob Jezeru, kjer so Celjani z 2:0 premagali Velenjčane, je poskrbel, da bo slovenski prvak znan v zadnjem, 36. krogu.

Za slovensko krono bosta med seboj v knežjem mestu ob 20.45 obračunala Celje in Olimpija. Grofom za premierni naslov slovenskega prvaka zadostuje že točka, Ljubljančanom le zmaga.  

Dušan Kosić po zmagi in skoku na prvo mesto PLTS:

Igrali toliko, kot so potrebovali

"Pričakovali smo podobno tekmo, motiviranega nasprotnika, ki bo naredil vse, da nam prekriža načrte, ampak fantje so odigrali toliko, kot smo potrebovali, dosegli smo, kar smo želeli. Iz tega zornega kota je bilo vse dobro, osvojili smo vse tri točke. Bi pa lahko šlo marsikaj narobe, če bi Rudar na začetku izkoristil svoje priložnosti. Zdaj nas čaka še zadnje dejanje. Pred njim se je treba dobro spočiti in iti v boj," je po zmagi dejal trener novega vodilnega moštva PLTS Dušan Kosić, zadovoljen, da bo prvak znan v zadnjih minutah sezone.
PLTS: Olimpija - Tabor
Sportal Sežanci zagrenili življenje ljubljanski Olimpiji #video

Sežanci so v Stožicah razžalostili Ljubljančane. | Foto: Vid Ponikvar Sežanci so v Stožicah razžalostili Ljubljančane. Foto: Vid Ponikvar Izid v Stožicah ga ni presenetil

"Zmaga Tabora zame ni presenečenje. Ko smo remizirali z njim, sem kot trener prejemal kritike, a ponavljam, Tabor je dobra ekipa z odličnimi posamezniki, tako da me rezultat ne preseneča. Presrečen sem, da se bo prvenstvo odločilo na ta način, to je dobro za nogomet. Odlično. Lepo je biti del nogometnega Celja."

Odprto, kot vso sezono

Celjani so pred sredinim srečanjem na domači zelenici v prednosti, za prvaka bi jim zadoščal že remi, a otrok Olimpije Kosić ne razmišlja v smeri točke. "Težko je igrati na remi, še težje bi bilo, če bi morali zmagati. Gremo odprto, kot smo šli vso sezono. Komaj čakam sredo. Navajeni smo delati vsak trening na polno, če bi zdaj počivali, bi počivali verjetno tudi proti Olimpiji," pravi Ljubljančan, ki je pred skoraj dvema desetletjema že lovil naslov prvaka v zadnjem krogu. Takrat so se zmaji za Bežigradom udarili z Mariborom, remi pa je osrečil Štajerce.

"Ti fantje so mi letos prinesli prvo zmago v Ljudskem vrtu proti Mariboru in prvo zmago proti Olimpiji, naj mi prinesejo še naslov državnega prvaka, pa jih bom z veseljem pustil, da gredo na bolje," o svojih varovancih, jedro je že lep čas skupaj, pravi Ljubljančan Dušan Kosić. | Foto: Vid Ponikvar "Ti fantje so mi letos prinesli prvo zmago v Ljudskem vrtu proti Mariboru in prvo zmago proti Olimpiji, naj mi prinesejo še naslov državnega prvaka, pa jih bom z veseljem pustil, da gredo na bolje," o svojih varovancih, jedro je že lep čas skupaj, pravi Ljubljančan Dušan Kosić. Foto: Vid Ponikvar Upa, da se tokrat scenarij obrne

"Takšna tekma seveda ostane s človekom. Ti fantje so mi letos prinesli prvo zmago v Ljudskem vrtu proti Mariboru in prvo zmago proti Olimpiji, naj mi prinesejo še naslov državnega prvaka, pa jih bom z veseljem pustil, da gredo na bolje," si želi 49-letnik, ki varovancem privošči, da bi stopili še stopničko višje. 

Kdo bo slovenski nogometni prvak?

  • NK Celje
    77,86 %
    3011 glasov
  • NK Olimpija
    22,14 %
    856 glasov
Oddanih 3867 glasov
Zoran Pavlović
Sportal Legendarni Velenjčan izlil dušo in s prstom pokazal na krivca

Lotriču je odleglo, verjame, da bodo zdržali pritisk

Na Kosićevo veselje bo za tekmo sezone nared tudi kapetan Mitja Lotrič, ki je v nedeljo obračun zaradi kazni spremljal ob igrišču. "Verjel sem v ekipo. Že od začetka so pokazali pravi pristop in tekmo uspešno pripeljali do konca. Večkrat bi z zmago lahko prišli na prvo mesto, a nam ni uspelo, tokrat je. Vesel sem in ponosen na fante. Skozi celotno sezono delujemo kot družina. Podoben obraz moramo pokazati tudi v sredo."

Mitja Lotrič verjame, da bodo zdržali pritisk in se veselili prvenstvene lovorike. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mitja Lotrič verjame, da bodo zdržali pritisk in se veselili prvenstvene lovorike. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida 25-letnik priznava, da mu je po dodeljeni kazni (prejel je eno tekmo prepovedi), ki si jo je prislužil proti Triglavu, odleglo: "Precej mi je odleglo. Vesel sem, da bom lahko igral v tem "finalu", zagotovo bo to največja tekma v karieri. Menim, da bo kar za celotni klub Celja to ena največjih tekem. Olimpija bo ranjena in motivirana. Take tekme so najtežje, a moramo gledati nase. Če smo pravi, nam nihče v ligi ne more konkurirati. Čeprav smo mlada ekipa, smo zreli, delujemo kot eno. Zdržali bomo pritisk. To bomo dokazali v sredo. Verjamem, da bomo premagali Olimpijo," je pred srečanjem kariere, ki lahko knežje mesto prvič v samostojni državi postavi na slovenski nogometni prestol, odločen Lotrič.

Preberite še:

nk celje
Sportal Celjani v Velenju skočili na vrh lestvice #video

 

Ne spreglejte