Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 7. 2020,
22.30

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 19. 7. 2020, 22.30

3 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Tabor Sežana

Sežanci zagrenili življenje ljubljanski Olimpiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v tekmi 35. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 2:1 (1:0).

PLTS: Olimpija - Tabor
Sportal Olimpija po šoku v Stožicah izgubila prvo mesto in Luka Menala! #video

Nogometaši Olimpije so bili od moštev, ki so imela dva kroga pred koncem še vsaj teoretične možnosti za naslov, edini, ki bi lahko zmagali že danes. Za predčasno slavje bi morali sami premagati sežansko ekipo in obenem računati na spodrsljaj Celja v Velenju. A zgodilo se je prav nasprotno - Olimpija je izgubila, Celjani so pričakovano zmagali.

Na koncu tako razlika med vodilnima moštvoma tudi po 35. krogu še ni takšna, da bi omogočila odločitev, tako da bo prvak znan v sredo zvečer.

V ljubljansko ekipo sta v prvo postavo vrnila Stefan Savić in Luka Menalo, na klopi pa je Dino Skender tokrat pustil Daniela Kamyja, ki je Ljubljančanom zagotovil točko na gostovanju pri Muri v prejšnjem krogu.

Tabor pa je v Ljubljano prišel sproščen kot ena najboljših ekip pokoronskega nadaljevanja prvenstva, prvi cilj, obstanek, pa so gostje tudi praktično potrdili po uspehu v prejšnjem krogu proti Triglavu.

Moštvi sta bili prvih deset minut precej zadržani, vratarja Nejc Vidmar in Arian Rener pa praktično brez dela. Kot prvi je s prodorom nato poskusil Endri Cekici, a ni bil nevaren.

Zato pa so za hladen tuš domačih poskrbeli gostje v 18. minuti, ko je prvo resnejšo akcijo s strelom z desne strani kazenskega prostora končal Denis Kouao in premagal Vidmarja.

Fotogalerija s tekme v Stožicah (foto: Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 11

A tudi prejeti zadetek ni prebudil domačih, ki so tudi v nadaljevanju igrali medlo in brez idej v končnici. Gostje so se dobro postavili na sredini in strnili obrambo. Lepo priložnost je imel v 30. minuti po kotu Marko Ristić, na katerega so domači pozabili, a je žogo z roba kazenskega prostora poslal čez gol.

Pri gostih pa je moral nato Rener posredovati le še po prostem strelu Maria Jurčevića v 37. minuti, ko je z glavo meril Menalo.

Na začetku drugega dela pa so za svojevrstno spodbudo z "diverzantsko" akcijo poskrbeli domači navijači, ki so se povzpeli na streho stadiona Stožice in na celotnem obodu objekta prižgali bakle v klubskih barvah.

Ante Vukušić je poskusil v 53. minuti, a Rener ni imel težav, obramba gostov pa je žogo nato minuto pozneje pred Savićem izbila z igrišča.

Podobno kot v prvem delu je nato sledil sežanski šok. V 62. minuti je po hudi napaki domače obrambe, ki je gostom dovolila priti do žoge le nekaj metrov od vrat, Vidmarja premagal še Dominik Mihaljević.

Na ta drugi gol pa so domači znali odgovoriti. V 69. minuti je namreč tudi domače moštvo izkoristilo napako v obrambi gostov, od daleč pa je z natančnim strelom za znižanje poskrbel Timi Max Elšnik.

Zadnji del tekme je nato pripadel domačim, ki so močno pritiskali in iskali gol. V 79. minuti je žoga po strelu Vukušića iz bližine tudi končala v mreži, a so sodniki gol kljub glasnim protestom domačih razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja.

V 85. minuti je Rener žogo s težavami po močnem strelu Elšnika še potisnil v kot, že v sodnikovem dodatku pa jo je Antonio Azinović po prostem strelu Vukušića z golove črte izbil v kot in ostalo je pri zmagi Tabora.

V zadnjem krogu te sezone bo v sredo CB24 Tabor Sežana gostila Muro ob 18. uri, ob 20.45 bo v Celju tekma Celje - Olimpija.

Olimpija : CB24 Tabor Sežana 1:2 (0:1)

Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Mertik, Smej, Skok, Matković.

Strelci: 0:1 Kouao (18.), 0:2 Mihajlević (62.), 1:2 Elšnik (69.).

Olimpija: Vidmar, Samardžić, Šme, Jurčević, Andrejašić (od 82. Lupeta), Tomić (od 63. Knežević), Ostrc (od 46. Elšnik), Savić, Menalo (od 66. Bezjak), Cekici, Vukušić.

CB24 Tabor Sežana: Rener, Azinović, Yameogo, Ristić, Denis, Mihaljević, Krivičić, Zebić (od 81. Pittinari), Laukžemis, Babić (od 85. Agnoletti), Stevanović (od 68. Sever).

Rumeni kartoni: Menalo; Zebić, Krivičić.
Rdeč karton: /

Potek večernih nedeljskih tekem:

KONEC VEČERNIH TEKEM! 

92. minuta: Ko ne gre, ne gre. V sodnikovem podaljšku je odlično s prostega strela udaril še prvi strelec lige Ante Vukušić, a čeprav je Hrvat že ugnal vratarja Sežane, je na golovi črti je bil odlično postavljen branilec Antonio Azinović in poskrbel, da se je Tabor razveselil velike zmage.

Video: odličen poskus Vukušića, a Azinović je imel druge načrte:

79. minuta: Olimpija je zatresla mrežo, a so sodniki ocenili, da je bil hrvaški golgeter v prepovedanem položaju. To je tako razjezilo Luko Menala, ki je v tem času že sedel na klopi, da mu je glavni sodnik pokazal rumeno kazen, ki pomeni, da Olimpija nanj na odločilni tekmi proti  Celju nanj ne bo mogla računati. Menalo je povsem izgubil živce.

Video: sodniki so ocenili, da je bil Hrvat v prepovedanem položaju:

75. minuta: GOOOL! 2:1! Tako kot Olimpija se ne dajo niti Domžale. Zadetek upanja je dosegel Arnel Jakupović.

Video: Domžale so znižale v Ljudskem vrtu:

69. minuta: GOOOL! 1:2! Kot kaže Olimpija še ni čisto obupala. Tabor je po izgubljeni žogi Maria Zebića pozabil na Timija Maxa Elšnika, ki je z lepim strelom poskrbel za znižanje. Elšnik je zanimivo ob polčasu zamenjal Enrika Ostrca.

Video: po izgubljeni žogi so ga kar pustili:

63. minuta: GOOOL! 0:2! V Stožicah gledamo nepričakovane scene. Tabor Sežana, ki je bila na papirju lahek nasprotnik za zmaje, vodi že z 2:0. Po hudi napaki Luke Menala, je lep zadetek z lobom pod prečko pa je poskrbel Stefan Stevanović.

Video: Menalo je zapravil žogo, Srb mojstrsko prek Vidmarja: 

56. minuta: GOOOL! 2:0! V Ljudskem vrtu gre vse po načrtih domačih. Po zadetku Derviševića v prvem polčasu je na 2:0 po podaji Luke Zahovića zadel še Rok Kronaveter. Lepo podajo z levega boka je v kazenski prostor poslal Mitja Viler, Zahović jo je le zaustavil, Krona pa je rutinirano zadel.

Video: drugi zadetek Maribora:

ZAČETEK DRUGIH POLČASOV!

KONEC PRVEGA POLČASA V VELENJU, LJUBLJANI IN MARIBORU!

33. minuta: Celje ne samo vodi. Ima tudi igralca več. Že po dobrih pol ure je dva rumena kartona prejel Sandro Jovanović. Napadalec Rudarja je grdo od zadaj podrl hitrega Advana Kadušića in zasluženo moral zapustiti zelenico. Nasploh so nogometaši Rudarja zelo grobi. Poleg izključenega Jovanovića so rumen karton prejeli še Lelić, Vošnjak, Trifković in tudi Kašnik.

Video: grd prekršek Jovanovića, Kosić se je ustrašil za Kadušića:

26. minuta: GOOOL! 0:2! Celjani so odločeni ostati v boju za naslov. Po lepi akciji je zadel Luka Kerin. Vse skupaj se je začelo pri Dariu Vizingerju, ki je lepo našel Jakoba Novaka, ta pa je odločil žogo Kerinu, ki je neubranljivo zadel. Zares lepa akcija razigranih Celjanov.

Video: Celju vse teče kot po maslu:

23. minuta: GOOOL! 1:0! Tudi v Mariboru smo videli zadetek. Vijolice je v vodstvo z enajstmetrovke popeljal Amir Dervišević. Branilec Domžal Andraž Žinić je malce nerodno pohodil Rudija Požega Vancaša in sodnik je pokazal na belo piko.

18. minuta: GOOOL! 0:1! Šok za Olimpijo! Ne samo, da Celje vodi v Velenje, vodilni zmaji zaostajajo v Stožicah. Sežanci so povedli prek Denisa Kouaa. Po dolgi podaji čez malodane celtno igrišče in slabi obrambni akciji Maria Jurčevića se je nogometaš iz Slonokoščene obale sma znašel pred Nejcem Vidmarjem in poskrbel za vodstvo Primorcev.

Video: šok v Stožicah:

5. minuta: GOOOL! 0:1! Celjani so tekmo odprli, kot so si le želeli! Že v peti minuti je v polno zadel Ivan Božić in poskrbel za slabe novice Olimpije, ki ob takem rezultatu še ne more biti prvak.

Video: lep zadetek Božića in hitro vodstvo Celja:

ZAČETEK TEKME V VELENJU, LJUBLJANI IN MARIBORU!

Začetne postave:

Ne spreglejte