Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
2. 10. 2018,
11.48

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Goool! Dani Bavec Prva liga Telekom Slovenije Black Gringos NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža NK Mura

Torek, 2. 10. 2018, 11.48

5 let, 6 mesecev

Evforija navijačev Mure in pogovor s trenerjem Antejem Šimundžo

Navijači v ekstazi pojejo "Mura, ti si šampion", Šimundža umirja konje #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
NŠ Mura NK Maribor | Mura je navijačem podarila prestižno zmago nad najbolj trofejnim slovenskim klubom. | Foto Mario Horvat/Sportida

Mura je navijačem podarila prestižno zmago nad najbolj trofejnim slovenskim klubom.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Nogometaši Mure so v nedeljo Mariboru prizadejali prvi poraz v tej sezoni. Favorizirane vijolice so v razprodani Fazaneriji ponižali s kar 4:1, navijači črno-belih pa so poskrbeli za izjemno vzdušje, ki je po koncu tekme preraslo v veliko evforijo. Trener Ante Šimundža opozarja, da ti lahko evforija hitro zamegli um.

V nedeljo je bila Fazanerija, ki bo v kratkem bogatejša za umetno razsvetljavo, polna do zadnjega kotička. "Brez Mure ne bi bilo prve lige. Mura nam pomeni skoraj vse. Mura je za Prekmurje velik klub," so v mikrofon Planet TV soglasno pojasnjevali evforični navijači drugoligaškega prvaka, ki se je po petih letih vrnil med slovensko elito.

Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović poslal sporočilo Miranu Pavlinu #intervju

Če bi imeli vsi takšno srce kot Kouter, bi bila Mura prvak!

Navijaška skupina Black Gringos je poskrbela za nepozabno slavje, veliko zmago nad Mariborom (4:1) so proslavili na nogah. "To je nekaj fenomenalnega. Že pet, šest tekem sem čakal na takšno zmago. Zdaj sledi zabava do konca, Maribor je lahko srečen, da ni prejel petarde," je dejal razgreti navijač Mure, njegov kolega pa je dodal, da bi morali biti takšni prizori na vsaki prvoligaški tekmi v Sloveniji. Ni manjkalo niti koreografij, pirotehničnih vložkov, v velikem številu pa so se atraktivne tekme udeležili tudi navijači Maribora.

Evforija navijačev v Murski Soboti v prispevku Roka Kovačiča/Planet TV:

Po dvoboju so navijači v zanosu sreče zapeli: "In da se poje in da se sliši, ker Mura, ti si šampion, ale, ale." Nekdanji soigralec Nina Kouterja, enega izmed štirih strelcev Mure na nedeljski poslastici, je dodal, da bi bila Mura, če bi imeli vsi igralci tako veliko srce kot on, zagotovo slovenski prvak.

NK Olimpija NK Aluminij
Sportal Aluminij se je nevarno približal najboljšim #video

Šimundža umirja evforijo

Kaj pa o vsem tem meni trener Ante Šimundža? "Zmaga je zelo prestižnega pomena, šteje pa nič več kot tri točke," je Mariborčan umirjeno dejal, da so njegovi varovanci prisilili tekmeca k slabi tekmi in številnim napakam.

Kaj je povedal Ante Šimundža v oddaji Goool?

"Pokazali smo večjo željo, je pa zdaj najpomembneje, da se zavedamo naše realnosti. Da se ne podcenjujemo, a tudi ne precenjujemo. Smo vendarle novinci v prvi ligi, želimo napredovati iz tekme v tekmo, nočemo preskakovati stopničk. Evforija ti hitro zamegli um," je v oddaji Goool, kjer ga je gostil voditelj Dani Bavec, povedal nekdanji trener Maribora.

NŠ Mura NK Maribor
Sportal Dervišević o polomu Maribora: Mogoče je boljše, da se vrnemo na realna tla

Zelo dobro se spominja, kdaj so vijolice nazadnje izgubile s tako veliko razliko v 1. SNL. Pred tremi leti, ko je bil še trener Maribora in je po bolečem domačem porazu proti Olimpiji (0:3) spoznal, da je napočil čas za slovo. Z Muro želi v tej sezoni uresničiti največji cilj, obstati v ligi, hkrati pa poskrbeti, da v igri črno-belih ne bi bilo toliko nihanj. "Lahko bi imeli še tri, štiri točke več," meni nekdanji slovenski reprezentant in strelec zgodovinskega prvega zadetka za Maribor v ligi prvakov.

Muro v 12. krogu čaka zahtevno gostovanje v Domžalah, ki so v uvodni četrtini v Fazaneriji doživele še hujši polom od Mariborčanov in izgubile s kar 1:5.

Fotogalerija s tekme Mura : Maribor 4:1, fotograf Mario Horvat/Sportida:

Fotogalerija
1 / 21
Zoran Barišić
Sportal Profesionalci, ki se obnašajo kot amaterji
NŠ Mura NK Maribor
Sportal Mura pred razprodano Fazanerijo Mariboru prizadejala prvo ničlo #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte