Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2018,
15.43

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Natisni članek

Nik Lorbek Amir Dervišević Prva liga Telekom Slovenije NK Mura NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 1. 10. 2018, 15.43

5 let, 6 mesecev

Po zmagi Mure nad Mariborom

Dervišević o polomu Maribora: Mogoče je boljše, da se vrnemo na realna tla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

NŠ Mura NK Maribor | Nogometaši Mure so navdušili navijače s predstavo proti Mariboru. | Foto Mario Horvat/Sportida

Nogometaši Mure so navdušili navijače s predstavo proti Mariboru.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Nedeljski spektakel v razprodani Fazaneriji je osrečil navijače Mure, ki so pozdravili presenetljivo visoko zmago nad Mariborom (4:1). ''Ne sme biti nikakršne evforije,'' opozarja Nik Lorbek, eden izmed štirih strelcev Mure, slovenski reprezentant Amir Dervišević, najboljši igralec Maribora v tej sezoni pa je priznal, da je šlo vse narobe.

Črno-beli so v izjemnem vzdušju pred polnimi tribunami Fazanerije nadigrali vijolice in jim prizadejali prvi poraz v tej sezoni. Maribor je grenkobo prvega poraza izkusil v 11. krogu, ko je ostal praznih rok pri Muri in prejel kar štiri zadetke.

NK Olimpija NK Aluminij
Sportal Aluminij se je nevarno približal najboljšim #video

''Vse je šlo narobe. Mogoče slaba priprava, mogoče smo podcenjevali nasprotnika, pa čeprav smo vedeli, kakšna je Mura. Izkoristili so vsako našo napako,'' je priznal Amir Dervišević, ki je z devetimi asistencami najboljši podajalec prvenstva, pred kratkim pa je od Nogometne zveze Slovenije prejel  še nagrado za najboljšega nogometaša meseca.

Z Mariborom želi spet premagovati tekmece

V Murski Soboti je doživel prvi poraz, odkar se v tej sezoni meri za točke. ''Mogoče je po eni strani še boljše, da se je to zgodilo zdaj. Da se spet vrnemo na realna tla in začnemo 'gaziti' naprej, kakor se spodobi za Maribor,'' je razmišljal Ljubljančan, čestital Muri za zasluženo zmago. Ozrl se je že na nov izziv, na novo tekmo, ki čaka Maribor v soboto, ko se bo pomeril proti Aluminiju. ''Da 'gazimo' naprej,'' si je zadal cilj.

Amir Dervišević po porazu proti Muri:

''Na sploh nismo bili pravi. Preveč je bilo tekaško nerazpoloženih igralcev. Tekma se je hitro obrnila domačinu v korist, v drugem polčasu pa smo zaigrali z veliko tveganja, vendar nismo bili niti blizu preobrata,'' je njegov trener Darko Milanič navedel glavni razlog, zaradi katerega so vijolice v Fazaneriji doživele takšen polom.

Vrhunci dvoboja v Murski Soboti:

Muraši so v tej sezoni v Fazaneriji po Domžalah (5:1) nadigrali še enega tekmeca, ki je poleti predstavljal slovenske barve v Evropi. Mrežo Maribora je kot prvi načel Nik Lorbek, ki se je najprej dotaknil obdobja pred bleščečo zmago nad vijolicami. Ko je Mura kazala obetavno igro, a ostajala brez točk. ''Ustvarjali smo si priložnosti, a jih nismo realizirali. Za to tekmo smo res strnili vrste. Po domače povedano ni bilo več za…bancije,'' je povedal 22-letni zvezni igralec.

Fotogalerija s tekme Mura : Maribor, fotograf Mario Horvat/Sportida:

Fotogalerija
1 / 21

''Bilo je odlično. Zdaj se je treba najprej spočiti, regenerirati, potem pa pripraviti na Domžale. Moramo se umiriti, ne sme biti nikakršne evforije. Zmaga velja tri točke, kot vsaka druga,'' je nekdanji up Maribora, ki se je lani pridružil Muri, z mislimi že preklopil na sobotno gostovanje, ko bodo igrali pri ranjenih Domžalah.

Nik Lorbek po zmagi nad Mariborom:

Lorbek je načel mrežo Jasmina Handanovića, nato pa so se med strelce vpisali še Aleksandar Bošković, Nino Louter in Luka Bobičanec, častni gol za Maribor pa je dosegel Felipe Santos. Kaj je odločilo tekmo v tolikšno prid gostiteljev? ''Prevladovala je naša želja, pristop do grba, ki ga nosimo. Do dresa, ki ga imamo. To smo na zadnjih tekmah pogrešali,'' je poudaril trener Mure Ante Šimundža, ki bo danes osrednji gost nogometne oddaje Goool. V neposrednem prenosu si jo boste lahko ogledali na Planet2 ob 20. uri, v njej pa bo tudi pogovor s športnim direktorjem Maribora Zlatkom Zahovićem.

Zoran Barišić
Sportal Profesionalci, ki se obnašajo kot amaterji
Olimpija Krško PLTS
Sportal Vombergar razočaran: Tako ne bo šlo naprej #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte