Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2018,
19.50

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

7

Natisni članek

NK Krško NK Rudar NK Mura NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 1. 10. 2018, 19.50

5 let, 6 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

Aluminij se je nevarno približal najboljšim #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

7

NK Olimpija NK Aluminij | Aluminij ima le še dve točki manj kot Olimpija. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Aluminij ima le še dve točki manj kot Olimpija.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Na zadnji tekmi 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Aluminij pred domačimi gledalci z 2:0 premagal Triglav in se na vrhu lestvice približal najboljšim. Ima le še dve točki manj kot Olimpija in točko manj kot Gorica, ta se je na prvi ponedeljkovi tekmi tudi z nekaj sreče s Celjem razšla brez zmagovalca (1:1).

Aluminij je v sklepnem dejanju 11. kroga brez večjih težav premagal Triglav (2:0). Kidričani so Kranjčane premagali še na sedmem zaporednem medsebojnem obračunu. Oba zadetka sta padla že v prvem polčasu. Mrežo Triglavanom je načel Alen Krajnc, za končnih 2:0 pa je po napaki 18-letnega vratarja orlov Luke Čadeža poskrbel Rok Kidrič

V Kidričevem je ob koncu tudi zavrelo:

 

V Novi Gorici sta se v ponedeljek merili ekipi, ki imata od vseh najraje neodločene izide. Gorica je prišla do šestega remija, Celje že do sedmega, kar pomeni, da velikih premikov po lestvici ni bilo. Rok Grudina, strelec edina zadetka Novogoričanov, je ob koncu srečanja skoraj premagal lastnega vratarja, a ostalo je pri 1:1.

Je pa tretjeuvrščena Gorica, tokrat je bila brez kaznovanega trenerja Mirana Srebrniča, podaljšala niz neporaženosti na sedem tekem, šestouvrščeno Celje pa na šest. Oba zadetka smo videli v prvem polčasu, v drugem pa se kljub prevladi gostov izid ni več spremenil.

Olimpija ni izkoristila darila Mure

Na zadnji nedeljski tekmi sta se pomerili ekipi Olimpije in Krškega. Ljubljančani, ki so po porazu Maribora lovili priključek na lestvici z vodilnim moštvom, so dobro odprli srečanje v domačih Stožicah in hitro povedli po golu Jucieja Lupete. Krčani, ki so zadnji gol v prvi ligi dosegli 25. avgusta proti Triglavu in so bili v nizu štirih porazov, so v 74. minuti šokirali gledalce v Stožicah. Po napaki Olimpijine obrambe je zadel Milan Ristovski in svoji ekipi priboril točko.

Olimpija Krško PLTS
Sportal Vombergar razočaran: Tako ne bo šlo naprej #video

Rudar v treh minutah iz pekla do raja

Na štadionu Ob jezeru so se srečali domači Rudar in Domžale, ki so v zadnjih krogih ujele ritem zmag. Na tekmi, ki do 80. minute ni postregla s pretresljivim dogajanjem, so prvi zadeli gostje. Domžale je v 7. minuti v vodstvo povedel Dario Melnjak.

Velenjčani, ki do 60. minute niso niti enkrat streljali na gol, so v zadnjih minutah dosegli popoln preobrat. Pot iz pekla do raja je v 85. minuti začel Tim Vodeb, ki je v temo vstopil šele v drugem polčasu, le tri minute pozneje pa je z natančnim poskusom iz prostega strela končni izid postavil David Kašnik.

Zadetek Davida Kašnika za zmago Rudarja:

Mura slavila na Fazaneriji, Maribor prvič premagan

Za uvod v 11. krog sta se v Prekmurju pomerili ekipi Mure in Maribora. Mariborčani, ki do tega kroga še niso poznali poraza, so bili na Fazaneriji povsem razglašeni. Domače je že v deveti minuti pred povsem razprodano Fazanerijo v vodstvo popeljal Nik Lorbek, pred koncem prvega polčasa pa je vodstvo domačih povišal Aleksandar Bošković. Za pravo norišnico je nato poskrbel še Nino Kouter, ki je v 66. minuti povišal na 3:0.

Nekaj upanja je Mariboru z zadetkom povrnil Felipe Santos, a je vse dvome v 90. minuti z evrogolom razblinil Luka Bobičanec. Maribor je tako vknjižil prvo ničlo v tej sezoni.

NŠ Mura NK Maribor
Sportal Dervišević o polomu Maribora: Mogoče je boljše, da se vrnemo na realna tla

Najboljši strelci:

7 - Dino Hotić (Maribor)
6 - Jan Mlakar (Maribor), Rudi Požeg Vancaš (Celje)
5 - Jucie Lupeta (Olimpija/Celje), Rok Sirk (Mura), Luka Zahović (Maribor)
4 - Andrija Filipović (Gorica), Senijad Ibričić (Domžale), Rok Kronaveter (Olimpija), Luka Majcen (Triglav), Andres Vombergar (Olimpija)
...

Vrhunci s tekme:

Aluminij : Triglav 2:0

Gorica : Celje 1:1

Olimpija : Krško 1:1

Rudar : Domžale 2:1

Mura : Maribor 4:1

 Fotogalerija s tekme:

 Olimpija : Krško 1:1, fotograf Žiga Zupan/Sportida:

Fotogalerija
1 / 24

Mura : Maribor 4:1, fotograf Mario Horvat/Sportida:

Fotogalerija
1 / 21

 Poročila s tekme:

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte