Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2018,
13.13

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

5

Natisni članek

Andres Vombergar NK Olimpija NK Olimpija Alen Šćulac Prva liga Telekom Slovenije NK Krško Luka Volarič Rok Kronaveter

Ponedeljek, 1. 10. 2018, 13.13

5 let, 6 mesecev

Odmevi po remiju med Olimpijo in Krškim

Vombergar razočaran: Tako ne bo šlo naprej #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

5

Olimpija Krško PLTS | Olimpija je v nedeljo vodila do 74. minute, nato pa je Krško izenačilo. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Olimpija je v nedeljo vodila do 74. minute, nato pa je Krško izenačilo.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ko je Maribor v razprodani Fazaneriji naletel na razigrano Muro in prvič v tej sezoni izgubil (1:4), se je Olimpiji ponudila priložnost, da se z domačo zmago približa vodilnim vijolicam na tri točke zaostanka. Zmaji so bili na dobri poti, vodili proti Krškemu, nato pa so Posavci izkoristili eno izmed redkih priložnosti, zadeli v polno prvič po mesecu dni in poskrbeli, da so Ljubljančani objokovali zapravljeno priložnost.

Na dvoboju, po katerem je bil trener Olimpije Zoran Barišić tako razočaran, da se po zadnjem sodnikovem pisku ni ustavil pred televizijskimi kamerami, so bili pričakovano nevarnejši zmaji.

Vrhunci dvoboja v Ljubljani (1:1):

Na vrata gostov so usmerili kar 25 strelov (Krško le pet), od tega jih je v okvir vrat romalo sedem (dva pri Krškem), a se je mreža Marka Zalokarja zatresla le enkrat. Zgolj v 16. minuti, ko je Jucie Lupeta po podaji Dina Štigleca poskrbel za vodstvo Ljubljančanov.

Kronaveter: Tako je v nogometu

Zadišalo je po zmagi zeleno-belih, s katero bi prepolovili zaostanek za Mariborom, a so jim Posavci prekrižali načrte. "Dobili smo poceni gol, v prvem polčasu pa zapravili pet, šest lepih priložnost. Tako je v nogometu. Če ga ne daš, si kaznovan. Na takih tekmah moraš zadeti dvakrat, trikrat, če hočeš prej rešiti dvome o zmagovalcu," je po dvoboju, na katerem je zapravil kar nekaj priložnosti, dejal Rok Kronaveter.

"Razočarani smo, a moramo dvigniti glave in se izvleči iz manjše krize. Na zadnjih dveh tekmah bi morali izvleči več in se približati Mariboru, a je prvenstvo še dolgo. Moramo biti boljši," je dejal 31-letni Mariborčan.

Olimpija mora misliti le nase

Zoran Barišić je z Olimpijo še drugič zapored remiziral. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Zoran Barišić je z Olimpijo še drugič zapored remiziral. Foto: Žiga Zupan/Sportida Podobno je razmišljal tudi Andres Vombergar. Slovenski Argentinec, ki ga je v zadnjih tednih krasila dobra strelska forma, se tokrat ni vpisal med strelce.

"Imeli smo lepe možnosti za zmago, a nismo bili pravi. Izgubili smo točke, ki bi lahko pomenile veliko v boju za naslov. A to je nogomet. Če ne daš gola, ga dobiš," je izpostavil nepisano nogometno pravilo, kar je pred njim storil že soigralec Kronaveter.

Najbolj mu je bilo žal, ker se Olimpija ni konkretneje približala Mariboru. Če bi zadržala prednost proti Krškemu, bi za vodilnimi Štajerci zaostajala tri, tako pa jim gleda v hrbet z zaostankom petih točk.

"Škoda. Vedeli smo, da je Maribor v nedeljo izgubil, a moramo misliti le nase in izboljšati svojo igro. Tako ne bo šlo naprej. Moramo poiskati boljše rešitve za igro proti tekmecem, ki pridejo v Stožice," je poudaril mladi napadalec, nezadovoljen s tem, da je Olimpija na zadnjih dveh domačih tekmah osvojila le dve točki. Če bi obakrat zmagala, bi danes na lestvici za največjim tekmecem Mariborom zaostajala le točko.  

Šćulac prepričan, da Krško spada višje

Da se to ni zgodilo, sta zaslužna Gorica in Krško. Trener Krčanov Alen Šćulac je bil še drugič v tej sezoni usoden za klub, ki ga nosi globoko v srcu. Ne nazadnje je nosil njegove barve tudi v najbolj občutljivem obdobju, ko si je pod imenom Bežigrad utiral pot iz pete lige nazaj med elito.

"To je velika točka. Fantje so nagrajeni za trud in srčnost. Na zadnjih tekmah tega ni bilo, takrat smo že podvomili o svojih sposobnostih," je dejal Primorec in dodal, da potrebuje še nekaj časa, da ekipo Krškega, ki je na novo sestavljena in se še ustvarja, postavi skupaj.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, fotograf Žiga Zupan/Sportida:

Fotogalerija
1 / 24

"Prepričan sem, da ta ekipa spada višje. A štejejo le točke, štejejo le goli. Dokazali bomo, da spadamo višje," je trener zadnjeuvrščenega prvoligaša prepričan, da je s prihodom Daliborja Volaša in Anteja Vukušića napočilo obdobje boljših rezultatov.

Verjel, da se bo Krškemu odprlo

Štirje zaporedni porazi in nezmožnost doseganja zadetkov so v tabor Krškega vnesli kar nekaj skrbi. O tem je po velikem remiju v Ljubljani spregovoril Luka Volarič.

"Iskali smo vzrok, a ga nismo našli. Dobro smo trenirali in verjeli, da se nam bo enkrat že odprlo," je dejal Primorec na začasnem delu v Krškem, ki je v 74. minuti z veseljem čestital Milanu Ristovskemu za izenačujoči zadetek. In sploh prvi gol Krškega v Prvi ligi Telekom Slovenije po enem mesecu.

Ne spreglejte