Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 6. 2020,
8.00

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Dejan Grabić Prva liga Telekom Slovenije NK Bravo Roko Baturina

Sobota, 13. 6. 2020, 8.00

4 leta

Roko Baturina

Mladi Hrvat se je izkazal za zadetek v polno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Roko Baturina, NK Bravo | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Novinec v prvoligaški druščini NK Bravo je trenutno v izjemni formi. Na zadnjih štirih tekmah je mladi ljubljanski klub vselej vknjižil tri točke in se trdno drži šestega mesta. S predstavami svojih fantov je zagotovo zadovoljen tudi trener ljubljanske ekipe Dejan Grabić, ki ga je na petkovi tekmi z dvema zadetkoma še posebej razveselil hrvaški napadalec Roko Baturina.

Domžale, Maribor
Sportal Maribor po zanesljivi zmagi zmanjšal zaostanek za Olimpijo #video

"Veseli smo, da se nam je uspelo dogovoriti z Dinamom, da se nam je priključil mlad in zelo perspektiven igralec. Vsekakor bo Roko dodatno zaostril konkurenco v napadu, kar je zelo dobro za dinamiko v ekipi. Prepričan sem, da smo z igralcem dobili tisto, kar smo iskali v napadu, in da se bo hitro vključil v naš sistem dela," je prihod 19-letnega Roka Baturine v klub konec letošnjega februarja komentiral športnik direktor kluba Dejan Močnik.

Trener Brava Dejan Grabić je mladega hrvaškega nogometaša sicer opazil na pripravah Dinama in takoj opazil, da ima tisto, kar Bravo še kako potrebuje. Ljubljančani so zato stopili v stik z vodstvom hrvaškega prvaka in Baturina je tako dobil priložnost za dokazovanje tudi v slovenski ligi, kjer mu gre tako kot njegovemu klubu trenutno vse kot po maslu. Bravo, ki je v spomladanskem delu še neporažen, je proti Rudarju vpisal četrto zaporedno zmago in se utrdil na šestem mestu, levji delež pa je k zmagi prispeval ravno Baturina.

Oba zadetka Baturine proti Rudarju:

Blesteča strelska forma

Bravo je trenutno v odlični formi. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Bravo je trenutno v odlični formi. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Hrvaški najstnik, ki se je ekipi kot zadnja okrepitev pridružil v zimskem prestopnem roku, je hitro upravičil zaupanje vodstva Brava ter se izkazal kot zadetek v polno. Mladi napadalec za Bravo igra kot posojen igralec druge ekipe GNK Dinamo Zagreb, pogodbo pa ima sklenjeno do konca te sezone. Splitčan je pred prihodom v Slovenijo v tej sezoni odigral eno tekmo v prvi hrvaški ligi, ko je debitiral za prvo ekipo, in 13 v drugi ligi, v kateri je dosegel pet zadetkov.

Strelsko pa za zdaj blesti tudi v slovenski prvi ligi, trenutno je pri šestih zadetkih. Že na svoji prvi tekmi proti Taboru se je vpisal med strelce in si tako zagotovil mesto v prvi postavi. Na naslednjih šestih tekmah se je kar na štirih obračunih vpisal med strelce in je trenutno eno izmed bolj vročih imen prvoligaške scene. Nazadnje je navijače Brava razveselil včeraj, ko je z dvema zadetkoma načel mrežo zadnjeuvrščenega Rudarja. Pred tem je poleg Tabora zadel še proti Celju, Domžalam in tudi Mariboru, ob tem pa je zbral še eno asistenco in je tako med glavnimi krivci za zadnje dobre rezultate Brava. S poznima zadetkoma je tudi odločil dve tekmi in je trenutno eden izmed najbolj vročih napadalcev v slovenski elitni prvoligaški družbi.

Splitski nogometaš bo imel naslednjo možnost za razkazovanje svojega razkošnega talenta že v sredini prihodnjega tedna, ko se bo Bravo mudil v Stožicah na sosedskem derbiju proti vodilni Olimpiji.

Preberite še:

NK Rudar Velenje, NK Bravo, prva liga Telekom Slovenije
Sportal Novinci še poglobili krizo Rudarja #video
Ljudski vrt stadion Maribor
Sportal Mariborski župan naznanil začetek del v Ljudskem vrtu
Mura Navijači
Sportal Nora številka prodanih vstopnic, Mura ''ujela'' kapetana in velikega upa
Ne spreglejte