Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2020,
22.02

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar Velenje NK Bravo Damjan Trifković Roko Baturina Sandi Ogrinec

Petek, 12. 6. 2020, 22.02

3 leta, 10 mesecev

Poročilo s tekme Rudar : Bravo

Novinci še poglobili krizo Rudarja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
NK Rudar Velenje, NK Bravo, prva liga Telekom Slovenije | Bravo je zmagal s 3:1. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Bravo je zmagal s 3:1.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanskemu Bravu z 1:3 (0:3).

Domžale, Maribor
Sportal Maribor po zanesljivi zmagi zmanjšal zaostanek za Olimpijo #video

Čeprav so Velenjčani v Celju kljub porazu pokazali obetaven obraz, pa so danes zabili nov žebelj v lastno krsto, kar zadeva obstanek v ligi. Tokrat so pokleknili že v prvem polčasu, saj jim je Bravo že po dobre pol ure nasul tri zadetke. Bravo, ki je v spomladanskem delu še neporažen, je hkrati vpisal četrto zaporedno zmago in se utrdil na šestem mestu.

V prvem polčasu so sicer prvi zagrozili domači nogometaši, že v tretji minuti je dvoboj z Dominikom Radićem dobil vratar Brava Igor Vekić. Zatem pa je bilo vse bolj ali manj v znamenju Ljubljančanov, ki so že v prvih 45 minutah praktično odločili zmagovalca. Mustafa Nukić je v 13. minuti nekoliko ogrel Mateja Radana, že v 17. pa je slednji klonil, potem ko je prav Nukić lepo podal v kazenski prostor do Roka Baturine, ki se je nato otresel svojega čuvaja in zadel iz bližine.

Baturina, ki je imel v 20. minuti še eno lepo priložnost, a je žogo poslal malo mimo levega zgornjega kota, je podvojil vodstvo in dosegel svoj šesti gol sezone v 30. minuti, potem ko je v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Martina Kramariča z roba kazenskega prostora.

Rudar v prvem polčasu nemočen

V še hujše težave je Velenjčane, ki so še brez zmage v prvenstvu, spravil Sandi Ogrinec, ki je v 33. minuti s prostega strela z 18 metrov zadel že za 3:0. V drugem polčasu so Velenjčani pokazali boljšo igro, v 46. minuti je Vekić ukrotil poskus Mića Kuzmanovića, v 58. minuti je zgrešil Radić, v 60. pa so knapi le zadeli, ko je Damjan Trifković unovčil najstrožjo kazen, ki jo je s prekrškom nad Kuzmanovićem zakrivil Matevž Matko.

Zatem so še nekajkrat poskrbeli za malce bolj vroče dogajanje pred vrati Brava, a je ostalo pri zanesljivem vodstvu gostov. V 81. minuti je na drugi strani Miha Kancilija žogo poslal čez gol, to pa je bila tudi zadnja resnejša priložnost tekme.

Velenjčani bodo v 28. krogu v sredo gostili Domžale, Bravo pa bo gostoval pri Olimpiji.

Rudar : Bravo 1:3 (0:3)

Stadion ob jezeru, brez gledalcev, sodniki: Antič, Vidali in Brezar.

Strelci: 0:1 Baturina (17.), 0:2 Baturina (30.), 0:3 Ogrinec (33.), 1:3 Trifković (60./11 m).

Rudar: Radan, Pušaver, Džinić, Kašnik, Krefl, Vošnjak (od 40. Črnčič), Ćosić, Trifković (od 65. Jovanović), Filipović (od 27. Lelić), Kuzmanović, Radić (od 65. Koprivnik).

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj (od 46. M. Matko), Ogrinec (od 78. Primc), Agboyi, Kramarič, A. Matko, Nukić, Baturina (od 58. Kancilija).

Rumeni kartoni: Kašnik, Črnčič, Krefl; Trontelj.
Rdeči karton: /.

Fotogalerija s tekme Rudar : Bravo (foto: Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 25

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Šaleški dolini. Bravo je zmagal s 3:1.

GOOOL! V 61. minuti so nogometaši Rudarja znižali zaostanek na 1:3. Prekršek v kazenskem prostoru je nad Mićom Kuzmanovićem storil Matevž Matko. Z bele točke je bil natančen Damjan Trifković.

Video: gol Rudarja:

Začetek drugih 45 minut.

Konec prvega polčasa v Velenju. Bravo že po prvem polčasu visoko vodi.

GOOOL! Rudar je na tleh. V 33. minuti je z izjemnim poskusom s prostega strela vratarja Rudarja premagal še Sandi Ogrinec.

Video: mojstrovina Ogrinca:

GOOOL! Bravo zdaj vodi že z 2:0. Še drugič na tekmi je v polno zadel Roko Baturina, ki je v gol pospravil odbito žogo po strelu Martina Kramariča.

Video: drugi gol Baturine:

GOOOL! Bravo je v 17. minuti prišel do vodstva z 1:0. Z lepo podajo je v kazenskem prostoru Roka Baturino zaposlil Mustafa Nukić. Baturina je lepo preigral obrambo Rudarja in Bravo popeljal v vodstvo. 

Video: gol Baturine:

13. minuta: zdaj priložnost za Bravo. Pred golom se je v priložnosti znašel Mustafa Nukić, a se je tokrat z obrambo izkazal Matej Radan.

Video: priložnost za Bravo:

3. minuta: tekma se je šele dobro začela, pa so se v priložnosti že znašli nogometaši Rudarja. Napako Drkušića je izkoristil Damjan Trifković, a se je z obrambo odlično izkazal vratar Brava Igor Vekić.

Video: priložnost Rudarja:

 

Začetek tekme v Velenju.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Zvečer bi se lahko v Velenju pisala zgodovina. Rudar še vedno pogreša prvo prvenstveno zmago v tej sezoni. Upanja v čudežni preobrat, s katerim bi poskočil z dna razpredelnice, je vedno manj. Do konca je še deset tekem, v igri je še 30 točk, tako da bi knapom matematično še lahko uspelo, a je ta sezona kot zakleta za zmage. Še vedno so brez nje, danes pa se jim ponuja še 27. priložnost, da neslavni statistiki naredijo konec. "Želimo si ponoviti igro iz Celja, kjer smo odigrali dobro tekmo," je izkušen branilec Elvedin Džinić prepričan, da bi lahko z igro, s katero so prejšnji petek namučili Celjane, premagali Bravo.

Mladi ljubljanski klub bo v Šaleško dolino pripotoval kot šestouvrščeni član prve lige. Nazadnje je odpravil Triglav (1:0). To je bila njegova tretja zaporedna zmaga. V koledarskem letu 2020 je še brez poraza, tako da je lahko trener Dejan Grabić zelo zadovoljen s trenutnim razpletom. Vseeno strateg opozarja varovance na zmožnosti Rudarja.

 

"Neverjetno je, da Velenjčani v tej sezoni še nimajo zmage. Če bi se jim stvari v nekem trenutku obrnile nekoliko drugače, bi lahko bili tudi na tretjem, četrtem ali petem mestu," je trener Brava pohvalil zasedbo Rudarja, novega trenerja Domna Beršnjaka in njihovo energijo. Dvoboj se bo začel ob 20. uri z neposrednim prenosom na Planet 2.

Ne spreglejte