Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 10. 2020,
15.03

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije legionarji NK Celje Mitja Lotrič Würzburg

Nedelja, 4. 10. 2020, 15.03

3 leta, 6 mesecev

Za dve leti k Würzburgu

Mitja Lotrič zapustil Celjane in izbral Nemčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Mitja Lotrič | Mitja Lotrič se seli v drugo nemško ligo. | Foto Vid Ponikvar

Mitja Lotrič se seli v drugo nemško ligo.

Foto: Vid Ponikvar

Prva liga Telekom Slovenije ostaja brez njenega najboljšega igralca v sezoni 2019/20. Mitja Lotrič, kapetan državnih prvakov Celjanov, je sklenil dveletno pogodbo z nemškim drugoligašem Würzburger Kickers. ''Hvala za vse, kapetan,'' mu je celjski klub zaželel veliko sreče v tujini.

Edinson Cavani
Sportal PSG pripeljal okrepitev iz Liverpoola, v ponedeljek bo še vroče

V prejšnji sezoni je Mitja Lotrič pomagal Celju do zgodovinskega uspeha, prvega državnega naslova, imel to čast, da je kot prvi dvignil visoko v zrak ''kanto'', namenjeno slovenskemu prvaku, nato je Kosićevi četi pomagal v Evropi, prejel še vpoklic selektorja Matjaža Keka za septembrsko reprezentančno akcijo, v začetku oktobra pa je sprejel odločitev, da se podaja v tujino. Izbral je ponudbo nemškega drugoligaša Würzburger Kickers, s katerim je sklenil dveletno pogodbo.

Prekmurec je v prejšnji sezoni v 1. SNL prispeval 18 zadetkov in 11 podaj. Izbran je bil za najboljšega nogometaša sezone. ''88 nastopov, 29 golov, 17 asistenc in visoko v zrak dvignjen pokal za zgodovinski prvi naslov državnega prvaka. Trenutki, ki jih ne bomo nikoli pozabili. V naši zgodovini imaš rezervirano posebno mesto. Hvala za vse kapetan, vse najboljše v nadaljevanju kariere,'' so ob njegovem odhodu zapisali Celjani, ki jih danes čaka dvoboj 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije s Taborom. Odigrali ga bodo brez donedavnega kapetana, ki je v novem klubu izbral dres s številko 7.

V zgodovini celjskega kluba bo ostal zapisan kot prvi kapetan, ki je dvignil pokal za naslov slovenskega prvaka. | Foto: Grega Valančič/Sportida V zgodovini celjskega kluba bo ostal zapisan kot prvi kapetan, ki je dvignil pokal za naslov slovenskega prvaka. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Želim narediti korak naprej v karieri," je povedal 26-letni ofenzivno naravnani zvezni igralec, ki se je v karieri že mudil v tujini, a na Cipru pri Pafosu, takrat ga je vodil Luka Elsner, ni pustil večjega pečata. Lotrič je s svojimi predstavami in statistiko navdušil nove delodajalce. "S svojo okretnostjo, kreativnostjo in občutkom za gol je odličen dodatek naši ekipi," pojasnjuje trener Marco Antwerpen.

Preberite še:

Olimpija Aluminij
Sportal V Kidričevem delitev točk: Koper zapravljal nemogoče #video
Maribor Olimpija
Sportal Neverjeten podatek, a to je Mandarićeva Olimpija!
NK Domžale NK Gorica
Sportal Neizkoriščene priložnosti na koncu teple Domžalčane #video
Ne spreglejte