Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 11. 2018,
16.15

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

NK Celje NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 6. 11. 2018, 16.15

5 let, 5 mesecev

Oddaja Goool!

Milanič: Po derbiju smo morali stopiti skupaj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Maribor je v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije razbil Celje s kar 5:0 in v prvenstvu povišal prednost pred prvim zasledovalcem, ljubljansko Olimpijo. Štajerci so tekmo v Celju začeli izjemno. Najprej je zadel Marcos Tavares, kmalu za njim je zabil še Luka Zahović, obračun pa je bil v 26. minuti praktično že odločen, ko je na 3:0 povišal nekdanji član Celja Gregor Bajde.

"Iskreno nisem niti sam pričakoval, da bomo imeli toliko priložnosti, ker je bilo Celje v zadnjem času v zelo dobri formi. Očitno so imeli slabši dan, kar smo izkoristili, in lahko bi zmagali s še višjo razliko," je po tekmi dejal napadalec Maribora in strelec tretjega zadetka na srečanju s Celjem Gregor Bajde.

Po srečanju je bil razumljivo zadovoljen tudi strateg vijoličastih Darko Milanič. "Fantje so srečanje začeli zelo dobro. Zadovoljen sem, da nam je uspelo Celje, ki je vedno trd oreh, razbiti takoj na začetku tekme in ga visoko premagati. Super tekma," je po obračunu 15. kroga dejal mariborski trener.

NK Olimpija
Sportal Nora tekma v Stožicah! Osem golov, sporne odločitve in kar dve enajstmetrovki Olimpije.

14 strelov v okvir vrat

Mariborčani so imeli na tekmi proti Celju kar 14 strelov v okvir vrat, še večjo katastrofo je preprečil vratar Celja Matjaž Rozman. "Meni je zelo žal, da nismo za gledalce, ki so se nabrali po dolgem času, pokazali bolj konkurenčnega obraza. Preprosto danes nismo bili pravi, Maribor je izkoristil vse, kar si je priigral," se je po tekmi svojim privržencem opravičil strateg Celja Dušan Kosič.

Gregor Bajde je proti Celju zadel za 3:0. | Foto: Vid Ponikvar Gregor Bajde je proti Celju zadel za 3:0. Foto: Vid Ponikvar Z zmago so vijoličasti na poraz na derbiju odgovorili na najboljši mogoč način in rivalom v Ljubljani pokazali, da je ta že preteklost. "Po derbiju, ki smo ga izgubili, in pokalni tekmi, ki smo jo rešili v zadnjih minutah, smo morali stopiti skupaj in v Celju odigrati dobro tekmo. Na koncu smo to tudi naredili in mislim, da smo vsi pokazali karakter, kako se bori," je po tekmi še dejal Bajde.

"Obračati se je treba k stvarem, ki so pred tabo. Če bomo jokali, bomo tako kot pred tremi leti, ko smo zaradi tega kakšno tekmo tudi izgubili. To ni bilo v redu in tega se vsi zavedamo. Obrniti se je treba k novi zgodbi in mi smo ta test tako na pokalni tekmi kot na srečanju državnega prvenstva dobro opravili. Energija, ki so jo fantje pokazali kot moštvo, ter moč in želja po uspehu so bili danes spet izredno visoko in tako mora biti do konca tega dela prvenstva," je bil zadovoljen strateg Maribora. Ob odsotnosti številnih ključnih članov Maribora je bil junak zmage kapetan vodilne ekipe lige. Zabil je za petardo v mreži grofov in bil po tekmi v središču pozornosti. 

Celjani v boljši formi kot na začetku sezone

Celjani so lahko po slabem začetku sezone, ko so bili nekaj časa celo na dnu lestvice, zadovoljni z rezultati v zadnjem obdobju. "Ni se zgodila prva taka tekma in želim si, da bi jih bilo čim manj. Verjamem pa, da se bomo vsi skupaj vrnili boljši in da nam bo ta tekma dala nov zagon," je prepričan napadalec Celja Mitja Lotrič.

"Neki premik smo naredili, a ko pomisliš, da si naredil neki premik, te nekdo udari po glavi. Razvojna ekipa smo, zagotovo se bomo iz tega nekaj naučili. Sam pri sebi vem, da fantje niso tako slabi, kot so pokazali danes," je po polomu proti Mariboru še dejal trener Celjanov. Celje je trenutno na petem mestu, a z enakim številom točk kot četrtouvrščena Mura.

Preberite še:

Darko Milanič
Sportal Milanič opozoril na novo sodniško napako #video
Blaz Vrhovec
Sportal Pa udarimo čez sodnike
Milan Mandarić
Sportal Mandarić: Sodniki sodijo Olimpiji pošteno, Maribor pa je lahko sram #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte