Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 11. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,71

11

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić

Torek, 6. 11. 2018, 4.00

5 let, 5 mesecev

Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić o tem in onem

Mandarić: Sodniki sodijo Olimpiji pošteno, Maribor pa je lahko sram #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,71

11

Milan Mandarić | Milan Mandarić je zelo zadovoljen z delom Zorana Barišića in igro ljubljanskega kluba. | Foto Grega Valančič/Sportida

Milan Mandarić je zelo zadovoljen z delom Zorana Barišića in igro ljubljanskega kluba.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Čeprav je predsednik Olimpije Milan Mandarić v zadnjem obdobju nekajkrat namignil, da bi lahko bila to njegova zadnja sezona na čelu aktualnega državnega prvaka, bi lahko zaradi velike želje po uspehu zmajev v Evropi ostal v Ljubljani še nekaj časa. V pogovoru za Planet TV je spregovoril o ciljih, trenerju Zoranu Barišiću in tudi o temi, ki je v zadnjem času v središču pozornosti, sojenju v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Odkar vodi Olimpijo Zoran Barišić, zmaji ne izgubljajo. Predsedniku Milanu Mandariću, ki si je v Sloveniji ustvaril status grobarja trenerjev, saj jih v želji po popolnosti Olimpije menja skoraj tako pogosto kot po tekočem traku, se lahko le smeji, saj je prepričan, da je s sklenitvijo sodelovanja z 48-letnim Dunajčanom zadel v polno.

NK Olimpija
Sportal Nora tekma v Stožicah! Osem golov, sporne odločitve in kar dve enajstmetrovki Olimpije.

''Zelo dober in korekten človek je. Zna se pogovarjati z igralci. Razume igro. Dobro ve, kaj mora delati. Za zdaj smo vsi zadovoljni, več pa bo pokazal čas,'' je bogati podjetnik iz ZDA srbskih korenin navdušen nad avstrijskim strategom, ki je Olimpijo vodil enajstkrat, a z njo še ni izgubil. Sedemkrat je zmagal, štirikrat pa remiziral.

''Olimpija je na pravi poti. Ima pravi način igre, željo, samozavest, stabilnost, vse. Zdaj je vse na svojem mestu,'' je Mandarić pohvalil Barišićevo trenersko delo.

NK Olimpija NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Barišić izzval navijače Olimpije #video

Olimpija se mora boriti za prvo mesto

Zoran Barišić z Olimpijo še ni izgubil.  | Foto: Morgan Kristan / Sportida Zoran Barišić z Olimpijo še ni izgubil. Foto: Morgan Kristan / Sportida Dunajčan je popeljal zeleno-bele v polfinale pokala Slovenije, v prvenstvu osrečil navijače z veliko zmago v Ljudskem vrtu (2:1), s katero se je na lestvici približal Mariboru na dve točki razlike, a se je zaostanek za največjim tekmecem v nedeljo podvojil, saj se je Barišićeva četa v razburljivem spektaklu v Stožicah z Domžalami razšla brez zmagovalca (4:4).

Zmaji tako za Mariborom zaostajajo štiri točke. ''Vsak, ki igra, in je del nogometnega kluba, si želi, da je prvi. Mislim, da Olimpija nima druge izbire, kot da se bori za prvo mesto,'' je Mandarić navedel glavni cilj sezone, ubranitev dvojne slovenske krone.

Blaz Vrhovec
Sportal Pa udarimo čez sodnike

Morda pa to ne bo njegova zadnja sezona v Ljubljani

Olimpijo bi rad popeljal do odmevnega uspeha v Evropi. | Foto: Vid Ponikvar Olimpijo bi rad popeljal do odmevnega uspeha v Evropi. Foto: Vid Ponikvar Želi pa si še dveh stvari. Njegova želja, da bi si tekme Olimpije v živo ogledalo več navijačev, se še ni izpolnila. O tem je po atraktivnem remiju z Domžalami potožil tudi trener Barišić. Velika želja Mandarića pa je tudi povezana z Evropo in ciljem, da bi Olimpija zaigrala v skupinskem delu enega izmed tekmovanj.

Je s tem izdal razlog, ki ga bo zadržal v klubu tudi v prihodnjo sezoni? V zadnjem obdobju je medijem iz Bosne in Hercegovine namignil, da bi bila lahko to njegova zadnja, ki jo preživlja v slovenski prestolnici. Kaj je o tem v mikrofon novinarju Planet TV Mateju Podgoršku povedal prvi mož Olimpije?

''Težko je reči, ali bo to moja zadnja sezona. Meni je vsaka tekma ljuba. Vsako tekmo Olimpije igram tudi sam. Vsako žogo, ki je na igrišču, brcam tudi sam pod stolom, ko sedim na tribuni. Zelo bo pomembno, kaj bomo dosegli v tej sezoni. Potem pa bomo videli, kako naprej,'' je odvrnil predsednik Olimpije, ki je pred dobrim tednom zaploskal nogometašem v zeleno-belih dresih za sladko zmago v Mariboru.

Milan Mandarić v pogovoru za Planet TV:

To je bila tekma s kar nekaterimi tretjimi polčasi. Eden izmed njih je bil povezan tudi z grožnjami in žalitvami navijačev, uperjenih prav Mandariću, ko je spremljal dvoboj v častni tribuni Ljudskega vrta, drugi pa z velikimi kritikami Maribora na račun sojenja.

''Nam sodniki sodijo pošteno. Nimamo razloga za pritožbe. Opravljamo svoje delo in gledamo samo nase, Maribor pa je lahko sram, kako se je vedlo njegovo občinstvo,'' je dejal dolgoletni nogometni funkcionar, ki ostro zavrača vse kritike o tem, da ima Olimpija v slovenskem klubskem nogometu pri delivcih pravice privilegirani položaj.

Sportal Pet najbolj atraktivnih zadetkov kroga, ki ga zlepa ne bomo pozabili #video
Darko Milanič
Sportal Milanič opozoril na novo sodniško napako #video
Damir Skomina
Sportal Vse sporne sodniške odločitve v Stožicah. Ocenite, kdo ima prav.
Marco da Silva
Sportal Poker mojstrovin Francoza iz Krškega, ob katerih bi zaploskal tudi Messi #video

 

Ne spreglejte