Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 11. 2018,
10.42

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

2

Natisni članek

Simon Rožman NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije Damir Skomina Zoran Barišić NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 5. 11. 2018, 10.42

5 let, 5 mesecev

Odmevi trenerjev po remiju Olimpije in Domžal (4:4)

Barišić izzval navijače Olimpije #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

2

NK Olimpija NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije | Dvoboj v Stožicah je navdušil okrog pet tisoč gledalcev. | Foto Grega Valančič/Sportida

Dvoboj v Stožicah je navdušil okrog pet tisoč gledalcev.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Trenerja Olimpije in Domžal sta imela po razburljivem derbiju marsikaj povedati. Zoran Barišić je prepričan, da si tako dobra reklama za Prvo ligo Telekom Slovenije zasluži še večji obisk, Simon Rožman pa je priznal, da njegov klub v obdobju, ko mu ne gre vse po načrtih, zatolče vsaka sporna sodniška odločitev.

O viteškem dvoboju, ki sta ga 4. novembra 2018 v Stožicah uprizorila soseda Olimpija in Domžale, se bo govorilo še dolgo. Tekma, polna preobratov, zadetkov, priložnosti, a tudi spornih sodniških odločitev in kazenskih udarcev, je bila kot nalašč za nogometne sladokusce.

NK Olimpija
Sportal Nora tekma v Stožicah! Osem golov, sporne odločitve in kar dve enajstmetrovki Olimpije.

Barišić: Prelepa reklama za slovenski nogomet

Sprva je dolgo kazalo, da bodo rumeni zadali Ljubljančanom boleč udarec in v Stožicah osvojili vse tri točke. Vodili so z 2:1, nato celo s 4:2, a so zmaji le našli pot, da so ostali neporaženi. Prek natančnega Roka Kronavetra, ki je v zadnjih 15 minutah izkoristil dve najstrožji kazni, dvoboj pa končal s hat-trickom in postal najboljši strelec tekmovanja, so izenačili na 4:4 in poskrbeli, da je Zoran Barišić ohranil status nepremagljivega trenerja. Odkar se je iz Avstrije preselil v Stožice, sploh še ni izgubil.

Vrhunci dvoboja v Ljubljani (4:4):

"Lahko smo srečni, da nismo izgubili. To je bila prelepa reklama za slovenski nogomet. Dvoboji med Mariborom in Olimpijo (1:2, op. p.), Domžalami in Mariborom (2:2 v pokalu) ter Olimpijo in Domžalami so izvrstna reklama. Lahko smo se prepričali, da slovensko prvenstvo premore veliko kakovosti. Zaradi tega smo si zaslužili tudi večji obisk. Tako jaz kot igralci bi radi, da jih pride še več. In da jih ponovno zadovoljimo, tako kot smo jih proti Domžalam, čeprav nismo zmagali. Tudi to se dogaja. Čeprav smo osvojili le točko, je zame ta tekma pozitivna," bi si strateg Olimpije, podobno so tožili že njegovi predhodniki, želel v Stožicah še več gledalcev.

Domžale vedele, da se bo Olimpija odprla

Simon Rožman je bil ponovno zadovoljen z vsebino igre, malce manj pa z rezultatom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Simon Rožman je bil ponovno zadovoljen z vsebino igre, malce manj pa z rezultatom. Foto: Grega Valančič/Sportida Proti Domžalam se jih je zbralo pet tisoč. Prišli so na svoj račun in uživali. O tem je prepričan tudi trener Domžal Simon Rožman.

"Čestitke mojim igralcem in nogometašem Olimpije. To je bila odlična tekma, predvsem za tiste, za katere se igra nogomet. Za gledalce. Odigrali smo dober prvi polčas, čeprav otvoritev ni bila takšna, kot smo si jo želeli. V drugem delu smo skušali izvajati pritisk na zadnjo linijo, a nam ni uspelo. Znotraj tekme smo se odločili, da bomo držali blok, nato pa izkoristili protinapad. Vedeli smo, da se bo Olimpija odprla, a nam ni uspelo zadržati vodstva. Kar zadeva rezultatski del, bi lahko iztržili več, kar zadeva vsebino, pa smo se dobro zoperstavili Olimpiji," je po dramatičnem srečanju, ki je odprl še sveže pokalne rane, ko so Domžalčani v sodnikovem podaljšku proti Mariboru zapravili napredovanje v polfinale, poudaril 35-letni Štorovčan.

Rožman: Verjemite mi, da fantom ni lahko

"Verjemite mi, da fantom ni lahko, saj garajo vsako tekmo do konca, pa se nam vseeno, zaradi raznih, včasih tudi čudnih okoliščin, ne izide," je potožil trener Domžal. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Verjemite mi, da fantom ni lahko, saj garajo vsako tekmo do konca, pa se nam vseeno, zaradi raznih, včasih tudi čudnih okoliščin, ne izide," je potožil trener Domžal. Foto: Grega Valančič/Sportida Dobro igro Domžal je pohvalil tudi njegov stanovski kolega Barišić. "Obe ekipi sta odigrali dobro tekmo. Želeli smo zmagati, od prve minute odigrali napadalno, a smo tekmecu v obrambi podarili preveč daril. Domžale so nas kaznovale, na koncu pa smo lahko srečni, da smo izenačili. Moram se zahvaliti občinstvu. Gledalci so nam zelo pomagali. Videli so, da se ne predajamo in da imamo željo po preobratu. Na koncu so lahko šli domov zadovoljni," je dejal 48-letni Dunajčan.

Privrženci Domžal so bili znova priča končnici, ki ni primerna za srčne bolnike. Rumeni v zadnjem času pogosto izgubljajo točke v zadnjih minutah. Tako je bilo doma proti Triglavu (1:2), Muri (2:2) in Mariboru (2:2 v pokalu), zdaj so ostali še brez velike zmage, ki se jim je nasmihala v Stožicah (4:4).

"Ni nam lahko. To je kristalno jasno, je pa res, da smo tako proti Mariboru kot proti Olimpiji pokazali svojo kakovost. Poskušali smo igrati. Nismo bili le zaprti in čakali na protinapade, ampak bili konkurenčni skozi svojo vsebino, ki je vsem znana. Skušamo parirati tekmecem. Verjemite mi, da fantom ni lahko, saj garajo vsako tekmo do konca, pa se nam vseeno, zaradi raznih, včasih tudi čudnih okoliščin, ne izide. Zaradi sreče, napak …" se je razgovoril najmlajši strateg v prvi slovenski ligi in navedel primer najmlajšega varovanca v začetni postavi, 19-letnega Idrijčana Adama Gnezde Čerina.

Fotogalerija s tekme Olimpija : Domžale, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 36

"Je letnik 1999. Potreboval bo še tekme in tekme, da se ne bo ponovila taka začetniška napaka, a to je naš klub. S tem se mi spoprijemamo. Če bi imeli možnosti dati nekoga, ki je star 27 let in ima deset let izkušenj, se mu to ne bi zgodilo. To so malenkosti, individualne stvari, ki na koncu pripeljejo do rezultatskih težav."

Vsaka sporna zadeva jih dotolče

Glavni sodnik Damir Skomina je v nedeljo v Stožicah trikrat pokazal na belo točko. | Foto: Grega Valančič/Sportida Glavni sodnik Damir Skomina je v nedeljo v Stožicah trikrat pokazal na belo točko. Foto: Grega Valančič/Sportida Po dvoboju v Ljubljani se je veliko govorilo o sodniških odločitvah. Med tekmo na domžalski klopi, v tem je prednjačil trener vratarjev Janez Strajnar, niso skrivali nezadovoljstva z odločitvami glavnega delivca pravice Damirja Skomine.

"Ne, ne bom več o sodnikih. Povedanega je bilo že dovolj. Opozarjamo, a nam je težko. Ko stvari ne tečejo normalno, gredo takšne stvari še toliko bolj pod lupo. Težko komentiram sojenje. Ob polčasu smo prek naše kamere gledali prvi gol Olimpije. Žoga ni šla čez črto. Stranskega sodnika sem vprašal, ali je bil prepričan o svoji odločitvi, in odvrnil mi je, da je bil. Tukaj se zadeva za nas konča. Po tekmi pa ne moremo rešiti absolutno nič. Vsaka sporna zadeva nas dotolče. Sem pa tudi trener. Odgovoren sem za igralce, ne pa za sodnike, ki imajo svojo organizacijo. Naj uredijo stvari med seboj. Obrnimo plat na dober nogomet, na užitek gledalcev, ki so bili na štadionu. To je naš posel," je trener Domžal sporočil, da se raje pogovarjajmo o dobrih stvareh nogometa, atraktivnih in številnih zadetkih, ne pa o sodnikih.

Damir Skomina
Sportal Vse sporne sodniške odločitve v Stožicah. Ocenite, kdo ima prav.

Verjame v boljšo pomlad

Kako v prihodnje? Domžalčane čaka že v sredo prestavljena tekma 14. kroga, ko bodo doma pričakali Gorico, na lestvici pa zasedajo šesto mesto, ki jim ne prinaša glavnega cilja, nastopa v Evropi.

Domžalam se je nasmihala velika zmaga v Ljubljani, saj so vodili s 4:2, nato pa so se morali zadovoljiti s točko. | Foto: Grega Valančič/Sportida Domžalam se je nasmihala velika zmaga v Ljubljani, saj so vodili s 4:2, nato pa so se morali zadovoljiti s točko. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Fantom je težko. Mi smo tukaj, da jim pomagamo. Borili se bomo do konca. Fantje pridno delajo, kar zadeva treninge in odnos, ni nobenih težav. V klubu dihamo kot eno, tu ne vidim večjih težav. Morate pa razumeti, da je fantom težko. Ko se ti ena stvar vleče daljše obdobje, se je težko psihološko dvigovati. Verjamem v njih. Verjamem, da bomo do konca jesenskega dela zdržali, potem pa opravili dobre priprave in v spomladanskem delu poskrbeli, da se rezultatska krivulja povzpne," mu daje optimizem dejstvo, da je v zadnjih petih, šestih krogih njegovo moštvo na igrišču kazalo všečno vsebino, ki pa ni prinesla želenih rezultatov.

Barišić opozarja, da se ne bo vedno izšlo

Trener Olimpije Zoran Barišić z zeleno-belimi še ni izgubil. | Foto: Grega Valančič/Sportida Trener Olimpije Zoran Barišić z zeleno-belimi še ni izgubil. Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija je po domačem remiju proti Domžalam povečala zaostanek za Mariborom. Za vijolicami zaostaja štiri točk. "Nič še ni izgubljenega, ker smo videli, da smo dobri. Nimamo le individualne kakovosti, ampak tudi kolektivno. Dvigamo se tudi v fizični pripravljenosti. Smo na dobri poti," pravi Barišić, ki z govorjenjem o tem, da so njegovi izbranci igrali takoj po končani tekmi največjega tekmeca za naslov državnega prvaka Maribora, noče izgubljati energije.

"Nimamo vpliva na to. O tem odločajo drugi. Mi igramo nogomet in se ne smemo ukvarjati s tem. Pred tekmo z igralci nismo govorili o Mariboru, ampak gledali le nase. Želeli smo si zmage, igrali proti dobremu tekmecu, ki je bil zelo učinkovit. Bila je zelo napadalna tekma. Ko smo zaostajali z 2:4, smo stavili vse na napad. Zaigrali smo na vse ali nič. To nam vedno ne bo uspelo, tega se moramo zavedati," Barišić opozarja, da tako tvegana igra ne bo vselej razveselila navijačev. V nedeljo jih je, uživali so zlasti tisti, ki prisegajo na čim več zadetkov.

Ne spreglejte