Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 11. 2018,
13.40

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,00

12

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Gregor Bajde NK Celje

Ponedeljek, 5. 11. 2018, 13.40

5 let, 5 mesecev

Trener NK Maribor po zmagi v Celju (5:0)

Milanič opozoril na novo sodniško napako #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,00

12

Darko Milanič | Darka Milaniča je zmotil padec Luke Zahovića le nekaj sekund po tem, ko je zapravil strel z bele točke. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Darka Milaniča je zmotil padec Luke Zahovića le nekaj sekund po tem, ko je zapravil strel z bele točke.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Trener Maribora Darko Milanič je bil zelo zadovoljen s pristopom izbrancev, še bolj pa z visoko zmago s 5:0 nad Celjem. Po dvoboju, s katerim je povišal prednost pred Olimpijo na štiri točke, pa se znova ni mogel izogniti pripombam na sojenje.

Mariborčani so hitro preboleli boleč poraz proti Olimpiji (1:2), ki jim je dal prejšnjo soboto tako misliti, da so po njem opozorili slovensko javnost na nezadovoljstvo zaradi kriterija sojenja v tej sezoni Prve lige Telekom Slovenije. Vijolice so se v sredo s čudežnim preobratom v sodnikovem podaljšku izognile izpadu iz pokala, s tem pa so si tudi utrdile samozavest, kar je prišlo do izraza na nedeljskem gostovanju v Celju.

NK Olimpija
Sportal Nora tekma v Stožicah! Osem golov, sporne odločitve in kar dve enajstmetrovki Olimpije.

Bi moral sodnik še enkrat pokazati na belo točko?

V knežjem mestu so hitro pokazali gostiteljem, da so prišli po zmago. Z napadalnim nogometom so napolnili mrežo Celjanom, končna zmaga pa bi bila lahko še višja, če vijolice ne bi zapravile številnih priložnosti, med katerimi je tudi strel z bele točke. O kazenskem udarcu je po tekmi spregovoril tudi trener Maribora Darko Milanič.

Darko Milanič o sodniški napaki:

Pred dnevi je pojasnil, da sporne sodniške odločitve zbira v posebno mapo. Po tekmi v Celju je vanjo dodal dogodek iz 17. minute, ko je Luka Zahović kmalu po tem, ko je povišal prednost Maribora na 2:0, vzel žogo v roke in izvedel najstrožjo kazen. Vratar Celja Matjaž Rozman je prebral njegovo namero, nato se je žoga odbila v smeri Zahovića, ki pa je bil pri ponovnem strelu oviran, ko se je vanj zaletel Jan Andrejašič. Piščalka sodnika je ostala nema.

Marcos Tavares
Sportal Maribor je odgovoril s petardo v mreži Celja

"Storjena je bila velika sodniška napaka, saj je bil storjen prekršek nad Luko. Take stvari bomo bistveno lažje prebrodili, če bomo zmagovali na vseh tekmah, ker pa je to v nogometu nemogoče, bomo še naprej opozarjali na te napake in si želeli, da bi jih bilo v prihodnje vedno manj," je pojasnil trener vodilnega slovenskega prvoligaškega kluba.

Če bodo jokali, kaj se je zgodilo pred tremi leti ...

Milanič ne razmišlja več o bolečem porazu proti Olimpiji na večnem derbiju. "V športu je tako, da se moraš obračati proti stvarem, ki so pred teboj. Če bomo jokali, kaj se je zgodilo pred tremi leti, ko smo verjetno tudi izgubili kakšno tekmo, to ne bo v redu. Moramo se obrniti k novi zgodbi," je presodil, da so preizkus v Celju in tudi na sredini pokalni tekmi v Domžalah opravili zelo dobro. Je pa Milanič dodal, da ga čaka v prihodnje še ogromno pravih preizkusov.

Darko Milanič in Gregor Bajde o pozabljenem večnem derbiju:

Z energijo, ki so jo pokazali nogometaši Maribora v Celju, z močjo in željo po uspehu bodo lažje preskakovali ovire. Trener Maribora si želi, da bi podobno energijo kazali do konca jesenskega dela, v katerem zaradi kazni ne bodo smeli računati na Dina Hotića.

NK Olimpija NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Barišić izzval navijače Olimpije #video

Naslednjo tekmo bodo igrali v soboto, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval kranjski Triglav.

Damir Skomina
Sportal Vse sporne sodniške odločitve v Stožicah. Ocenite, kdo ima prav.
Marco da Silva
Sportal Poker mojstrovin Francoza iz Krškega, ob katerih bi zaploskal tudi Messi #video

 

Ne spreglejte