Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 11. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

6

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Nedelja, 4. 11. 2018, 4.00

5 let, 5 mesecev

Darko Milanič pred gostovanjem v Celju

Jezni Mariborčani bodo na novem derbiju močno oslabljeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

6

Mariborčani, ki imajo po porazu na prvenstvenem derbiju pred tednom dni le še dve točki prednosti pred Olimpijo na vrhu lestvice, bodo danes že ob 14. uri odigrali še en derbi. Tokrat štajerskega, gostovali bodo v Celju. Trener Darko Milanič, ki je prejšnji teden skupaj s sodelavci opozoril na domnevno sodniško zaroto in dvignil precej prahu, bo z zelo zdesetkano zasedbo skušal osvojiti vse tri točke.

NK Olimpija
Sportal Nora tekma v Stožicah! Osem golov, sporne odločitve in kar dve enajstmetrovki Olimpije.

"Navodila bodo takšna, kot sem rekel po tekmi proti Domžalam. Na tisti tekmi smo pokazali izjemen moštveni duh. Na igrišču smo bili prisotni od prve minute naprej brez kakšnih premorov. Kljub temu, da smo naredili dve napaki ob prejetih zadetkih, smo bili mentalno vseskozi prisotni," pred današnjo tekmo pravi Darko Milanič, ki se je med tednom z dvema goloma tik pred koncem tekme v Domžalah veselil zmage z 2:1 in napredovanja v polfinale pokalnega tekmovanja.

Andrej Žnidaršič
Sportal Milanič si je dal duška in spregovoril o sodniški mapi #video

Spet želi videti požrtvovalno ekipo

"Takšno borbeno in požrtvovalno ekipo želim videti tudi tokrat. Želim, da fantje garajo na igrišču, da bodo pokazali fiziko proti moštvu, ki goji podobno igro kot Domžale, a le s to razliko, da skuša direktno čez sredino. Proti Celju ne moreš biti miren. Pritiska njegovih nogometašev se moraš osvoboditi in potem pokazati svojo kakovost. Na vseh prihajajočih tekmah bo ključno to, da bomo mentalno prisotni, tako kot smo bili v Domžalah," je še povedal trener Maribora, pri katerem so se po porazu v Ljudskem vrtu proti Olimpiji močno hudovali nad sojenjem. Da je to po njihovem mnenju v zadnjem letu pogosto v njihovo škodo, so jasno in glasno opozorili na zelo odmevni torkovi novinarski konferenci.

Sportal Mariborčani glasno nad sodnike: Ne mislimo, da je Olimpija favorizirana! #video

Najboljši strelec moštva je že zaključil z jesenskim delom

Prav gotovo njihovega mnenja ni spremenilo niti sojenje na sredini pokalni tekmi v Domžalah, kot tudi ne odločitev disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije, ki je sledila v petek.

Dino Hotić zaradi izključitve na večnem derbiju letos ne bo več igral. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Dino Hotić zaradi izključitve na večnem derbiju letos ne bo več igral. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Zaradi dogodkov na derbiju Mariborčani na kar šestih tekmah ne bodo mogli računati na kaznovanega Dina Hotića, z osmimi goli prav s Celjanom Rudijem Požegom Vancašem najboljšega strelca slovenskega prvenstva. To tudi pomeni, da je Ljubljančan, ki trka na vrata reprezentance, že zaključil s prvim delom sezone (do konca jesenskega dela vijoličaste čaka le še pet tekem vključno z današnjo).

NK Maribor NK Olimpija
Sportal NZS sporočil kazen za Hotića, s sodniki obračunal tudi Milec! #video

Tudi brez drugega najboljšega strelca?

Z dvema tekmama prepovedi je bil kaznovan tudi bočni branilec Martin Milec, ki na derbiju sploh ni igral, prav tako trener Maribora v Celju ne bo mogel računati niti na napadalca Jasmina Mešanovića, ki je zbral štiri rumene kartone, morda pa niti na strelca sedmih prvenstvenih golov, mladega napadalca Jana Mlakarja. Nekdanji član Domžal, ki navdušuje v tej sezoni, ima namreč težave s poškodbo.

Vprašljiv je tudi nastop mladega Jana Mlakarja, strelca sedmih prvenstvenih golov v tej sezoni. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Vprašljiv je tudi nastop mladega Jana Mlakarja, strelca sedmih prvenstvenih golov v tej sezoni. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Zaradi vsega tega in tudi zato, ker so Celjani v vzponu forme in so na zadnjih dveh tekmah dvakrat zmagali (v zadnjih petih medsebojnih tekmah je Maribor zmagal le dvakrat), je tekma na nekoč reprezentančnem štadionu v Celju za Mariborčane zelo pomembna.

Maribor domžale
Sportal Po drami med Domžalami in Mariborom: takšne stvari jih ubijajo #video
NK Domžale NK Maribor
Sportal Mariborčani so se rešili v podaljšku, Olimpija brez zmage, a z zanesljivim napredovanjem

 

Ne spreglejte