Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 10. 2018,
21.50

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,66

11

Natisni članek

ND Gorica NK Mura NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Aluminij NK Krško NK Domžale NK Maribor NK Maribor pokal Slovenije

Sreda, 31. 10. 2018, 21.50

5 let, 5 mesecev

Pokal Slovenije, četrtfinale (povratne tekme)

Mariborčani so se rešili v podaljšku, Olimpija brez zmage, a z zanesljivim napredovanjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,66

11

NK Domžale NK Maribor | Mariborčani so se izpada rešili v sodnikovem podaljšku, v katerem so zadeli dvakrat in razžalostili domačine. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Mariborčani so se izpada rešili v sodnikovem podaljšku, v katerem so zadeli dvakrat in razžalostili domačine.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Znani so vsi polfinalisti pokala Slovenije. Nogometašem Maribora je na povratni četrtfinalni tekmi, na kateri so branili prednost zadetka (1:0), v 91. minuti kazalo slabo. Izgubljali so z 0:2, a nato dosegli dva zadetka, iztržili remi in napredovali v polfinale. Polfinalno vstopnico so si zagotovili tudi Mura, lanski finalist Aluminij in pokalni zmagovalec Olimpija, ki je proti Kopru branila visoko prednost (5:0) in po remiju zanesljivo napredovala.

V Športnem parku se je izšlo po željah ranjenega Maribora, ki je po sobotnem porazu z Olimpijo (1:2) opozoril na številne sodniške napake, ki se dogajajo v tej sezoni, in odprl pandorino skrinjico. Pri Mariborčanih manjka Dino Hotić, ki ga po rdečem kartonu, ko je v soboto odrinil sodnika Mateja Juga, čaka disciplinska kazen.

Štajerci so branili tesno prednost, ki pa so jo Domžalčani izničili v 36. minuti, ko se je v gneči v kazenskem prostoru najbolje znašel Adam Gnezda Čerin in popeljal domače, ki so spet lahko računali na pomoč kapetana Senijada Ibričića, v vodstvo. V 59. minuti se je zatresla domžalska mreža, žogo je v gol poslal Luka Zahović, a sodnik Andrej Žnidaršič zadetka zaradi prepovedanega položaja ni priznal.

V 75. minuti je Saša Ivković v kazenskem prostoru zaustavil Melnjaka, sodnik pa je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Ibričić in zvišal vodstvo na 2:0. Rezultat je obetal napredovanje Domžalčanov, ki so bili z eno nogo v polfinalu vse do 92. minute, ko se je začel preobrat Štajercev, ti so igrali brez Dina Hotića, ki ga po rdečem kartonu, ko je v soboto odrinil sodnika Mateja Juga, čaka disciplinska kazen. Najprej je Alexandru Cretu po kotu s strelom z glavo znižal na 1:2 in priboril polfinalno vstopnico, pol minute zatem je z razdalje zadel še Jasmin Mešanović, postavil končnih 2:2 in potrdil mariborsko napredovanje.

Fotoutrinki s tekme NK Domžale : NK Maribor (foto: Urban Urbanc/Sportida):

Fotogalerija
1 / 21

Mura izločila Gorico

V Fazaneriji sta povratno tekmo odigrala Mura in Gorica. Izbranci Anteja Šimundže so si na prvi četrtfinalni tekmi zagotovili izjemno popotnico in na krilih dvakratnega strelca Amadeja Maroše v mestu vrtnic zmagali s 3:0. Prednosti na domačem terenu niso zapravili, saj so tudi povratno tekmo dobili z izidom 3:2. Za Muro so zadeli Maroša, Horvat in Karničnik. Za goste sta bila uspešna Kavčič in Smajalagić.

Sportal Mariborčani glasno nad sodnike: Ne mislimo, da je Olimpija favorizirana! #video

Lanski finalisti napredovali po novem remiju

Po Mariboru in Muri so si polfinale priigrali še igralci Aluminija iz Kidričevega, lanski finalisti. Aktualni pokalni podprvak je v Posavju remiziral z 2:2, tako da mu je za napredovanje zadoščal že začetni remi brez zadetkov, s katerim se je končala tekma.

Olimpija zanesljivo prek Kopra

V Stožicah sta se pod žarometi udarila branilka naslova Olimpija in Koper. Ljubljančani so bili že po prvi tekmi z eno nogo v polfinalu, saj so v Kopru slavili s 5:0, na povratni tekmi, na kateri so zaigrali v precej spremenjeni postavi, pa remizirali (1:1) in zanesljivo napredovali med najboljše štiri.

Pokal Slovenije, četrtfinale (povratne tekme):

Ne spreglejte