Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 11. 2018,
10.32

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,12

5

Natisni članek

pokal Slovenije NK Domžale NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 1. 11. 2018, 10.32

5 let, 5 mesecev

Po drami med Domžalami in Mariborom: takšne stvari jih ubijajo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,12

5

Maribor domžale | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Vse do 92. minute so bili nogometaši Domžal na pragu velike zmage in napredovanja v polfinale pokalnega tekmovanja, ko so Mariborčani sprva izenačili, nato pa preskok med najboljše štiri potrdili še z izenačujočim golom. "Izredno sem zadovoljen s predstavo," je dejal trener Maribora Darko Milanić, kolega na domžalski klopi Simon Rožman pa: "Generalno nadigrati Maribor in imeti 2:0 do 92. minute je velika stvar."

Maribor je na prvi četrtfinalni tekmi slovenskega pokala pred domačimi navijači zmagal z 1:0 in v sredo v Domžalah branil prednost. Ta je bila izničena v 36. minuti, ko je zadel Adam Gnezda Čerin. V 75. minuti so bili Domžalčani z eno nogo že v polfinalu, potem ko je z bele točke zadel Senijad Ibričić.

NK Domžale NK Maribor
Sportal Mariborčani so se rešili v podaljšku, Olimpija brez zmage, a z zanesljivim napredovanjem

A je veselje trajalo le do 92. minute, ko je Alexandru Cretu z glavo znižal na 1:2 in priboril polfinalno vstopnico. Pol minute za tem je Jasmin Mešanović izenačil na 2:2 in skupno zmago Maribora s 3:2.

Trener Domžal Simon Rožman je bil vidno razočaran, da se je njegovi ekipi spet pripetilo, da je v zaključku tekme izgubila že dobljeno: "Začelo se je z Ufo (kvalifikacije za ligo Europa, v kateri je branilec Bojan Jokić zadel odločilni gol za rusko moštvo, op. a.). Ko potegneš črto in vidiš, kdo nam daje gole, koliko jih nato še v sezoni, ter na kakšen način jih prejemamo, je neverjetno. Fantom čestitam, tekma je šla po naših željah. Pametno smo tekmo peljali do zadnje minute, ko se nam je spet zgodilo. Fantom ne zamerim. Generalno nadigrati Maribor, imeti 2:0 do 92. minute, je velika stvar."

Čeprav Mariboru, ki je pretekli konec tedna izgubil derbi z Olimpijo, do 92. minute ni dobro kazalo, pa je bil trener Darko Milanić zadovoljen s tem, kar so njegovi nogometaši pokazali na zelenici ob Kamniški Bistrici: "Izredno sem zadovoljen s predstavo. Vodstvo Domžal bi močno spremenilo mišljenje o naši predstavi, če ne bi šli naprej. Fantje, ki so bili na igrišču, si kljub njihovemu vodstvu zaslužijo pohvale. Bili smo enostavno dobri."

"Vedeli smo, da bomo prvi zadeli in iskali drugi zadetek. Maribor je šel na vse ali nič. Iz situacije nič je prišel do zadetka. Smola se nas drži že toliko časa, da je to neverjetno. Ti rezultati te ubijajo," pa je še k vsemu dodal Rožman.

NK Olimpija NK Maribor
Sportal Olimpija se je dogovorila z najstnikoma, trenerja zanima karakter ekipe
Ne spreglejte