Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 11. 2018,
10.57

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92

13

Natisni članek

Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Domžale pokal Slovenije

Petek, 2. 11. 2018, 10.57

5 let, 5 mesecev

Trener NK Maribor po tekmi v Domžalah

Milanič si je dal duška in spregovoril o sodniški mapi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92

13

Andrej Žnidaršič | Sodnik Andrej Žnidaršič na sredini tekmi v Domžalah ni navdušil Mariborčanov. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Sodnik Andrej Žnidaršič na sredini tekmi v Domžalah ni navdušil Mariborčanov.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Maribora se po dramatičnem napredovanju v polfinale pokala Slovenije, potem ko so v izdihljajih srečanja prekrižali načrte Domžalam, pripravljajo na štajerski derbi s Celjem. Trener Darko Milanič, ki po preobratu vijolic ni skrival navdušenja in čustveno stekel v objem izbrancem, je opozoril na nadaljevanje niza spornih sodniških odločitev na tekmah Maribora.

Mariborčani so v torek opozorili nogometno javnost na številne sodniške napake, ki se dogajajo v Prvi ligi Telekom Slovenije in pokalnih dvobojih, dan pozneje pa so si na zahtevnem gostovanju v Domžalah priigrali polfinalno vstopnico. To je bila športna drama, ki jo lahko ponudi le nogomet.

NK Domžale NK Maribor
Sportal Mariborčani so se rešili v podaljšku, Olimpija brez zmage, a z zanesljivim napredovanjem

Zgodbe, ki jih piše nogomet

Alexandre Cretu je spravil v dobro voljo trenerja Darka Milaniča.  | Foto: Urban Urbanc/Sportida Alexandre Cretu je spravil v dobro voljo trenerja Darka Milaniča. Foto: Urban Urbanc/Sportida Rumeni so v sodniški podaljšek vstopili z vodstvom z 2:0 in že počasi proslavljali preboj med najboljše štiri v pokalu, ko je navdušenje v Športnem parku hitro splahnelo. V polno je zadel Alexandre Cretu, Romun, ki se je pozimi iz Olimpije preselil v Maribor in s svojimi igrami razočaral navijače vijolic. S strelskim prvencem je omogočil Mariborčanom napredovanje, ki ga je že v naslednjem napadu po veliki napaki domžalske obrambe potrdil Jasmin Mešanović (2:2).

Trener Darko Milanič, ki je bil le nekaj minut pred tem v izgubljenem položaju in se je že spogledoval s koncem pokalne sezone, si je dal duška. Zadetka je proslavil čustveno in stekel v objem izbrancem.

Maribor domžale
Sportal Po drami med Domžalami in Mariborom: takšne stvari jih ubijajo #video

"Način, ki sem ga pokazal, ne bo zadnji. Ni pa nič nenavadnega, če živiš to zgodbo tako intenzivno, kot jo mi. Odzval sem se, ker so fantje igrali res dobro in si zaslužili napredovanje. Na klopi sva se večkrat govorila z Gajserjem, da je neverjetno igrati tako dobro in biti v zaostanku z 0:2. Tako se ni moglo končati," je po napetem dvoboju v Domžalah pojasnil Milanič.

Mariboru ne bo nič olajšano

Darka Milaniča čaka v nedeljo štajerski derbi v Celju. | Foto: Vid Ponikvar Darka Milaniča čaka v nedeljo štajerski derbi v Celju. Foto: Vid Ponikvar Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je le dan pred tekmo v Domžalah na posebnem srečanju s predstavniki sedme sile izrazil nezadovoljstvo s sodniškimi odločitvami v tej sezoni. Delivci pravice so ga v slabo voljo spravili tudi v Domžalah, tabor Maribora je najglasneje protestiral pri zaostanku z 0:2, ko je v kazenskem prostoru Domžal padel Felipe Santos, a je ostala sodniška piščalka nema.

"Te situacije bomo dali v mape. Našlo se bo kaj materiala, tudi na tekmi v Domžalah. Mi jih bomo dajali v mape, tako kot dajete vi naše izjave. Zložili jih bomo, potem pa bomo videli, kaj to pomeni. Zelo bomo pozorni. Nam je pa jasno, da nam zaradi tega, ker smo se izpostavili in opozorili na sojenje, ne bo nič olajšano. Morali bomo biti zelo močni," je za Planet TV povedal strateg vijolic, nezadovoljen tudi s kriterijem pri podeljevanju kartonov.

Darko Milanič o sodnikih:

"Dobivamo ogromno kartonov. Na tekmi s Krškim je bilo, kot da smo v vojni, pa ni bila taka tekma (Maribor je prejel štiri rumene kartone, op. p.). Tudi na derbiju je bilo veliko kartonov (štirje rumeni in en rdeče barve, op. p.), pa v Domžalah. Zelo hitro jih dobivamo," je poudaril Milanič.

Sportal Mariborčani glasno nad sodnike: Ne mislimo, da je Olimpija favorizirana! #video

Mariborčani, ki še čakajo obvestilo disciplinskega sodnika NZS o kazni Dina Hotića (na derbiju je odrinil glavnega sodnika, tako da ga čaka ostra kazen), so prejeli kar pet rumenih kartonov. Ko se je igrala prva četrtfinalna tekma pokala v Ljudskem vrtu, je rumeno opozorilo prejel le en nogometaš v vijoličastem dresu.

Zdravstvene težave Ivkovića in Mlakarja

Maribor se je v sredo razveselil napredovanja med najboljše štiri, za slabšo voljo pa je poskrbela poškodba branilca Saše Ivkovića. Srb si je v Domžalah poškodoval nos, tako da nekaj časa ne bo kandidiral za dvoboje, z zdravstvenimi težavami pa se spopada tudi napadalec Jan Mlakar. Že pred derbijem z Olimpijo je čutil bolečino za kolenom, po derbiju, ki se je razpletel v prid Ljubljančanov (1:2), pa je manjkal na treningih, tako da ni zaigral na derbiju v Domžalah.

Darko Milanič o dvoboju s Celjem:

V nedeljo čaka Maribor štajerski spopad v knežjem mestu. "Čaka nas dinamično srečanje s tekmecem, ki je zelo neposreden in igra hitro naprej v globino, ne pa širino," napoveduje Milanič podobno pripravo moštva kot pred tekmo z Domžalami. Želi si, da bi njegov klub ustvaril daljši zmagovalni niz, daljši od treh tekem. To bi ga zadržalo na vrhu, saj se mu je Olimpija po zmagi v Ljudskem vrtu približala na dve točki zaostanka.

NK Olimpija NK Maribor
Sportal Maribor se je opravičil pretresenemu predsedniku Olimpije
Ne spreglejte