Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
30. 10. 2018,
10.15

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

5

Natisni članek

Bojan Ban Izidor Kordič NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Ljudski vrt večni derbi Prva liga Telekom Slovenije Miran Pavlin

Torek, 30. 10. 2018, 10.15

5 let, 5 mesecev

Kaj se je dogajalo v Ljudskem vrtu?

Maribor se je opravičil pretresenemu predsedniku Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

5

NK Olimpija NK Maribor | V Ljudskem vrtu v soboto ni manjkalo pirotehničnih sredstev. | Foto Mario Horvat/Sportida

V Ljudskem vrtu v soboto ni manjkalo pirotehničnih sredstev.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Navijaški izgredi so v soboto vrgli temno senco na večni derbi med Mariborom in Olimpijo (1:2). Predsednik Olimpije Milan Mandarić ni mogel verjeti, da se je v častni loži soočil s tako velikim nezadovoljstvom navijačev Maribora, direktor Maribora Bojan Ban, ki se opravičuje športnim prijateljem iz Ljubljane, pa je povod za tako sovražen čustven naboj navijačev povezal z baklama, ki so ju navijači Olimpije med tekmo vrgli v družinski sektor Ljudskega vrta.  

Kako zajeziti navijaške izgrede, ki mečejo slabo luč na nogometne spektakle in od obiska tekem odvračajo zlasti mlajše ljubitelje?

Miran Pavlin se zaveda, da bo težko izkoreniniti navijaške izgrede. | Foto: Vid Ponikvar Miran Pavlin se zaveda, da bo težko izkoreniniti navijaške izgrede. Foto: Vid Ponikvar ''Težko. To je sestavni del derbija v južnih državah Evrope. Kdaj se zgodi tudi v Nemčiji, v Angliji malce težje, ker so predvidene rigorozne zaporne kazni. Policija zagotovo stori vse, kar je v njeni moči, počasi pa bi bilo to dobro zmanjšati na minimum. A ne le s kaznimi za klube. Mogoče mora policija več delati z navijači,'' je o navijaških izgredih, ki so se dogajali na sobotnem srečanju v Ljudskem vrtu, razmišljal Miran Pavlin.

Nekdanji slovenski reprezentant si želi, da v prihodnje ne bi bilo več prizorov, v katerem letijo bakle na tribune, kjer spremljajo dvoboj tudi najmlajši navijači. Tako je bilo v Mariboru, kjer je ena izmed bakel od navijačev Olimpije priletela v neposredno bližino fanta, ki je z družino spremljal dvoboj.

NK Olimpija NK Maribor
Sportal V Mariboru ostaja vroče: Pavlin verjame sodniku, Maribor sklical konferenco

Povod bakli, ki sta prileteli v družinski sektor?

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je spremljal dvoboj v Mariboru v častni loži. | Foto: Planet TV Predsednik Olimpije Milan Mandarić je spremljal dvoboj v Mariboru v častni loži. Foto: Planet TV Že med derbijem v Ljudskem vrtu pa je odmeval tudi zaplet v častni loži Ljudskega vrta, kjer se je v neprijetnem položaju znašel predsednik Olimpije Milan Mandarić. ''Proti njemu so metali stvari. Leteli so razni predmeti, tudi pivo, ne nazadnje so proti predsedniku tudi pljuvali,'' je dogajanje v loži predstavil Izidor Kordič, ki je pri Olimpiji zadolžen za stike z javnostjo. Mandarić je v nedeljo odpotoval k družini v London. Bil je pretresen, že med tekmo ni mogel verjeti, da se mu kaj takšnega sploh lahko zgodi v Sloveniji.

''Če pogledamo malce ozadje, sta bili zraven čustvenega naboja, ki je vedno prisoten na tekmi z Olimpijo, za to morda povod dve bakli, ki sta na zahodni tribuni leteli v družinski sektor,'' o incidentu v prispevku Planet TV razmišlja direktor Maribora Bojan Ban.

NK Olimpija NK Maribor
Sportal V ponos, a tudi sramoto Sloveniji

Maribor in Olimpija sta športna prijatelja

Direktor Bojan Ban se je opravičil vsem predstavnikom Olimpije, ki so doživeli neprijetnosti na gostovanju v Mariboru. | Foto: Planet TV Direktor Bojan Ban se je opravičil vsem predstavnikom Olimpije, ki so doživeli neprijetnosti na gostovanju v Mariboru. Foto: Planet TV Predsednik Olimpije je podobno kot sam ljubljanski klub strogo obsodil tako dejanje ljubljanskih kot tudi mariborskih navijačev. ''Predsedniku NK Olimpija in pa vsem predstavnikom smo se iskreno opravičili. Smo športni prijatelji, o tem ni sploh nobene debate,'' je poudaril Ban, ki se zaveda, da mariborskemu klubu zaradi nešportnega obnašanja ne bo ušla kazen disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije.

Podobno se zavedajo tudi v Ljubljani, kjer so ostro obsodili dejanje navijačev zeleno-belih, ko so vrgli baklo na družinski sektor zahodne tribune v Ljudskem vrtu.

Kaj se je dogajalo v Ljudskem vrtu?

Morda bo mariborski klub več o navijaških izgredih spregovoril tudi o današnji novinarski konferenci, ki se bo začela ob 10.30. Po napovedih bo o njej govora zlasti o odzivu kluba na kriterij sojenja v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Navijači Olimpije na derbiju v Mariboru
Sportal "Vzdušje je bilo fantastično, zmagal je nogomet" #video
Sportal "Ta derbi ima vse, kar si Slovenija lahko želi" #video
NK Olimpija NK Maribor
Sportal Bilo je vroče, policija preprečila spopad navijačev Maribora in Olimpije
NK Olimpija NK Maribor
Sportal Neverjetna zgodba junaka Olimpije, ki je uničil Maribor
Ne spreglejte