Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 10. 2018,
21.29

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Mitja Viler Andres Vombergar Prva liga Telekom Slovenije Nk Olimpija NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 29. 10. 2018, 21.29

5 let, 5 mesecev

Oddaja Goool!

"Ta derbi ima vse, kar si Slovenija lahko želi" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Med najbolj nevarnimi nogometaši na derbiju sta bila pri domačih Mitja Viler, ki je zmaje v prvem polčasu ves čas ogrožal s predložki z leve strani, in pri gostih Andres Vombergar, ki je postal šele četrti igralec v zgodovini Olimpije, ki je zadel na dveh zaporednih gostujočih ligaških tekmah proti Mariboru.

"Mislim, da je bila to prava Olimpija, sploh prvih 15 minutah smo dobro igrali. V zadnjih 20 minutah prvega polčasa pa nismo bili pravi in takrat smo dobili gol. V drugem polčasu smo pokazali kakovost, borbenost in značaj. Mislim, da smo zasluženo zmagali," je po tekmi dejal strelec gola za Olimpijo Andres Vombergar.

Vombergar je že drugič zapored zadel v Ljudskem vrtu. "To so lepi spomini, a to je že nova zgodba, novi igralci, nova sezona. V tekmo smo vstopili s takšno mentaliteto, da dobimo tri točke in se tako približamo Mariboru," je bil po tekmi zadovoljen Olimpijin napadalec.

"Treba je govoriti tudi o dobrih stvareh na derbiju"

Mitja Viler | Foto: Mario Horvat/Sportida Mitja Viler Foto: Mario Horvat/Sportida Na drugi strani je Mitja Viler ob polčasu dejal, da mu je kar žal, da se je prvi del srečanja moral končati. V drugem polčasu se je na igrišču pokazal drugačen Maribor. "Dogovorili smo se, vendar tega nismo udejanjili. Rekli smo, da moramo to nadaljevati, ampak smo postali pasivni. To, da izgubiš derbi, zagotovo udari na psiho. Moramo igrati brez strahu, treba se je takoj obrniti, zdaj nas čakajo Domžale. Prvenstvo je še dolgo, ampak vsak kiks je dragocen in te veliko stane," je bil po večnem derbiju razočaran Viler.

Veliko prahu je dvignilo dogajanje, povezano z domnevnim prekrškom nad Luko Zahovićem v kazenskem prostoru. "Preostali pravijo, da bi morala biti enajstmetrovka. Škoda je odziva Hotića, ampak to so čustva, to je derbi. Ta derbi ima vse, kar si Slovenija lahko želi. Poln štadion, veliko teka, veliko dobrih akcij, napak, tako sodniških kot igralskih. Treba je govoriti tudi o dobrih stvareh, ne smemo se sramovati tega derbija," je kljub porazu še dejal mariborski branilec.

Preberite še:

Milan Mandarić
Sportal Mandarić, ki je bil morda zadnjič v Mariboru, se opravičuje dečku #video
Marijan Pušnik
Sportal Rudar in Krško sta se odlepila od tal, v Domžalah se ni igralo #video
NK Olimpija NK Maribor
Sportal Neverjetna zgodba junaka Olimpije, ki je uničil Maribor
NK Olimpija NK Maribor
Sportal Bilo je vroče, policija preprečila spopad navijačev Maribora in Olimpije
NK Olimpija NK Maribor
Sportal V ponos, a tudi sramoto Sloveniji

 

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte