Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 10. 2018,
13.15

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije večni derbi Ljudski vrt Policija

Ponedeljek, 29. 10. 2018, 13.15

5 let, 5 mesecev

Bilo je vroče, policija preprečila spopad navijačev Maribora in Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

2

NK Olimpija NK Maribor | Sobotni derbi med Mariborom in Olimpijo je bil zelo vroč. | Foto Mario Horvat/Sportida

Sobotni derbi med Mariborom in Olimpijo je bil zelo vroč.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Mariborski policisti so imeli pred, med in po sobotni prvenstveni nogometni tekmi med Mariborom in Olimpijo obilo dela. Obravnavali so več varnostnih dogodkov. Med drugim so preprečili spopad navijačev obeh klubov. Izdali so več plačilnih nalogov.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor so ob 13.40 uri policisti na južni tribuni stadiona Ljudski vrt pri protibombnem pregledu našli pirotehniko, in sicer je bilo najdenih 10 dimnih bomb - bakel.

Proti policistom poletelo večje sredstvo pirotehnike

Gorelo je na južni ... | Foto: Mario Horvat/Sportida Gorelo je na južni ... Foto: Mario Horvat/Sportida Okoli 15.45 ure so policisti na Mladinski ulici izvajali spremstvo navijačev Olimpije. Takrat so policisti navijačem Maribora na Krekovi ulici preprečili neposredno srečanje z navijači gostujočega kluba. Ko so navijači Maribora uvideli, da niso v stanju prebiti policijsko postavitev in si s tem omogočiti dostop do gostujočih navijačev z očitnim namenom izvajanja huliganstva, so večje število pirotehničnih sredstev (okrog 100 kosov) vrgli proti policistom ter se takoj za tem razbežali v smeri Gregorčičeve ulice.

Pri tem je oseba iz skupine navijačev v policista vrgla topovski udar, pri čemer je policist dobil manjšo opeklino na nogi. Policist je bil takoj oskrbljen s prvo pomočjo, ni želel, da se ga pregleda v UKC Maribor in je nadaljeval z opravljanjem nalog. Identitete neznanega storilca niso ugotovili, saj je zbežal z množico.

Trem posameznikom je policija izdal plačilne naloge, prvega zaradi meta pločevinke v policiste, drugega zaradi posedovanja pirotehnike, tretjega pa zaradi kršenja javnega reda.

Oškodovanec prijavil poškodovana oblačila

... in severni tribuni. | Foto: Mario Horvat/Sportida ... in severni tribuni. Foto: Mario Horvat/Sportida Okoli 17. ure so policisti, ki so opravljali naloge v zvezi z varovanjem nogometne tekme na zahodnem delu stare tribune, ugotovili, da je v navijače Maribora s strani gostujočih navijačev priletela bakla. Zaradi preprečitve kontakta med obema navijaškima skupinama so policisti posebne enote naredili postavitev policistov med obema skupinama. Oškodovanec se je kasneje sam zglasil pri policistih in prijavil, da ima poškodovana oblačila. Zoper neznanega storilca bo na podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.

Pol ure kasneje so policisti ponovno ugotovili, da je nekdo vrgel baklo v isti sektor, s strani organiziranih gostujočih navijačev. V zvezi z opisanim je bilo preko ozvočenja na stadionu podano opozorilo navijačem, da prenehajo z ravnanjem, sicer bo policija izpraznila del stadiona.

Fotogalerija
1 / 74

Zatem je policija posredovala zaradi požara smetnjaka, ogenj naj bi zanetili navijači. Ob 18.21 uri je policija prijela osebo, ker je izzivala k pretepu in se pri nedostojno vedla, izdala mu je plačilni nalog.

Začasna prekinitev tekme zaradi večjega števila bakel

Ob 18.21 uri je bilo preko video-nadzornih kamer zaznano, da so pripadniki navijaške skupine Viole na jugu stadiona prižgali večje število bakel. Zaradi omenjenega dejanja je prišlo do začasne prekinitev tekme. Policisti bodo pregledali posnetke videonadzora, zbrali obvestila in zoper izgrednike izvedli ustrezne ukrepe, prav tako bodo izvedli ukrep zoper organizatorja. Temu dogajanju je ob 18.23 uri na severnem delu stadiona sledilo prižiganje večjega števila bakel. Policisti bodo tudi zoper te kršitelje izvedli ustrezne ukrepe, glede na prepoznavo s pomočjo posnetkov videonadzornih kamer.

Ob 18.49 uri so policisti na severnem delu tribune obravnavali kršitelja, ki je izzival k pretepu.

Ne spreglejte