Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
28. 10. 2018,
16.34

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,70

2

Natisni članek

Milan Mandarić NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije večni derbi Ljudski vrt

Nedelja, 28. 10. 2018, 16.34

5 let, 5 mesecev

Predsednik Olimpije Milan Mandarić o neljubih incidentih v Mariboru

Mandarić, ki je bil morda zadnjič v Mariboru, se opravičuje dečku #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,70

2

Milan Mandarić | Milan Mandarić bo poskušal stopiti v stik z dečkom in njegovo družino, v bližino katere je padla bakla ljubljanskih navijačev. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Milan Mandarić bo poskušal stopiti v stik z dečkom in njegovo družino, v bližino katere je padla bakla ljubljanskih navijačev.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

''Na koncu dneva je nogomet le šport,'' je nogometni klub Olimpija naslovil sporočilo za javnost, v katerem se je predsednik Milan Mandarić dotaknil nešportnih dogodkov, ki so vrgli temno senco na vse lepo, kar so lahko ljubitelji nogometa videli na pestrem spektaklu med Mariborom in Olimpijo. Ljubljanski klub se sprašuje, ali se bo sploh še kdaj udeležil derbija v Ljudskem vrtu.

Nogometaši Olimpije so v soboto po preobratu v drugem polčasu premagali Mariborčane z 2:1 in se jim na lestvici približali na vsega dve točki zaostanka, po tekmi pa se ni razpredalo le o fantastičnem zadetku Tomislava Tomića, s katerim je razparal mrežo Jasmina Handanovića in poskrbel za zmago zmajev, ampak tudi o številnih drugih zadevah.

NK Olimpija NK Maribor
Sportal ''Lukec'' Zahović poskrbel za zmedo #video

Iz tabora Maribora so streljali strupene puščice proti sodniku Mateju Jugu, ta je tako razburil občinstvo v Ljudskem vrtu, da so ga po koncu tekme zasuli z različnimi predmeti, ogromne pozornosti pa sta bila deležna tudi incidenta na tribunah. V prvem je neugodnosti na častni tribuni, ki so mu jih namenjali nezadovoljni navijači Maribora, doživljal Milan Mandarić, v drugem pa jo je najhuje skupil deček na osrednji tribuni, kjer tekmo spremljajo ''mirni'' navijači.

Vrhunci tekme v Mariboru:

V njegovo neposredno bližino je eden izmed pripadnikov navijaške skupine Green Dragons zalučal baklo in poskrbel za incident, po katerem se je na omenjeni tribuni še večkrat zaiskrilo.

Mandarić: Olimpija ne potrebuje takšne podpore

Navijači Olimpije so v Ljudski vrt "pretihotapili" veliko pirotehničnih sredstev. | Foto: Mario Horvat/Sportida Navijači Olimpije so v Ljudski vrt "pretihotapili" veliko pirotehničnih sredstev. Foto: Mario Horvat/Sportida "Iskreno mi je žal, da se je kaj takega zgodilo. V imenu kluba se opravičujem vsem prizadetim, posebej pa dečku in njegovim staršem, poskušal bom stopiti v stik z njimi, ne želim si, da bi imel deček kakšne posledice zaradi tega. Olimpija ne potrebuje takšne podpore, mi smo prvaki in je prav, da se temu primerno vedemo," je dogodek obsodil predsednik Olimpije, ki bo poskušal poiskati družino, v bližino katere je padla bakla  navijačev ljubljanskega kluba.

''Sijajno vzdušje in navijanje naših navijačev, ki so bili znova 12. igralec državnih in pokalnih prvakov, je pokvaril dogodek iz prvega polčasa. Metanje bakle med nasprotne navijače zagotovo ni primerno navijaško vedenje in škoduje ugledu tako kluba kot tudi naših navijačev,'' so o incidentu z odvrženo baklo med občinstvo zapisali pri ljubljanskem klubu, ki v tej sezoni brani dvojno lovoriko in si je z zmago v Ljudskem vrtu bistveno izboljšal možnost za ubranitev naslova.  

NK Maribor NK Olimpija
Sportal Dino Hotić je držal obljubo in naredil salto #video

Vodstvo Olimpije so polivali s pivom

Ljubljanski klub bo v prihodnje dobro razmislil, ali svetuje predsedniku ogled tekme v Ljudskem vrtu. | Foto: Vid Ponikvar Ljubljanski klub bo v prihodnje dobro razmislil, ali svetuje predsedniku ogled tekme v Ljudskem vrtu. Foto: Vid Ponikvar Predsednik Olimpije je bil na vročem sobotnem derbiju večkrat žrtev izživljanja nezadovoljnih navijačev Maribora. Olimpija je o tem prek socialnih omrežij potožila že med tekmo, dan po veliki zmagi nad Mariborom, pa se je v sporočilu za javnost še enkrat dotaknila nevšečnosti, ki jih je na gostovanju na Štajerskem doživljal Mandarić.

''Naš predsednik je bil v Ljudskem vrtu, kot smo poročali, tarča agresivnih napadov dela navijačev, ki so bili neposredno pod VIP-tribuno. Nezadovoljni z igro svojega moštva so nekateri med njimi večkrat poskušali preskočiti ograjo in obračunati s predsednikom in njegovimi sodelavci. Kljub prizadevanjem vodstva NK Maribor, da umiri najbolj napadalne navijače, smo slišali veliko žalitev in groženj, najbolj agresivni in očitno pod vplivom alkohola pa so vodstvo Olimpije polivali s pivom, ki ga ni manjkalo na tribunah, proti nam so leteli tudi vžigalniki in drugi predmeti. Skupina navijačev je agresivno napadla tudi predsednikov avtomobil, ko se je odpravil s parkirišča v Ljudskem vrtu. Žal nam je, da je imela največja slovenska tekma tako temno plat. Pred iztekom prvega polčasa in po končani tekmi se ni zdelo varno in prijetno na 'zaščiteni super VIP-tribuni', zato bomo dobro razmislili, ali bomo v podobnih okoliščinah svetovali predsedniku, da gre na ogled tekme v Ljudski vrt,'' je Olimpija dala vedeti, da bi se lahko na prihodnjem večnem derbiju v Mariboru, ta bo na sporedu prihodnje leto, pripetilo, da predsednik zmajev sploh ne bi spremljal derbija na štadionu.

Marijan Pušnik
Sportal Rudar in Krško sta se odlepila od tal, v Domžalah se ni igralo #video

Ljubljanski klub je v sporočilu za javnost dodal, da si bo vedno prizadeval za to, da bo gostovanje za vse gostujoče klube in njihove predstavnike v Stožicah varno, udobno in prijetno. ''Saj gre samo za šport,'' je Olimpija poudarila ob koncu sporočila za javnost.

NK Olimpija NK Maribor
Sportal Prvenstvo je spet povsem odprto #video #foto
Marco da Silva
Sportal Konec suše: Krško jo je le dočakalo #video
Ne spreglejte