Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
6. 6. 2020,
21.09

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,36

3

Natisni članek

Enrik Ostrc Kai Cipot NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 6. 6. 2020, 21.09

3 leta, 10 mesecev

Enrik Ostrc

Kdo je Enrik Ostrc, novi dragulj Olimpije? #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,36

3

Enrik Ostrc | Trenutek, ko se je Enrik Ostrc odločil za strel z razdalje v 64. minuti in poskrbel za evrogol. | Foto Planet TV

Trenutek, ko se je Enrik Ostrc odločil za strel z razdalje v 64. minuti in poskrbel za evrogol.

Foto: Planet TV

Ljubitelji nogometa se po sobotnem srečanju 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Taborom in Olimpijo, ki so ga s 3:0 dobili Ljubljančani, upravičeno sprašujejo, kdo je Enrik Ostrc.

Prvenec Enrika Ostrca v 1. SNL:

Domžale Maribor Sergej Jakirović
Sportal Noro, kakšen preobrat Maribora! #video

Ne le nogometaš, ampak tudi odličen rokometaš. To je Enrik Ostrc, 17-letni biser ljubljanske Olimpije, mladinski reprezentant Slovenije in dijak športne gimnazije v Ljubljani. Polnoleten bo šele čez dva tedna, prekrasen zadetek, ki ga je dosegel na gostovanju zmajev na Krasu, pa bo zagotovo dvignil njegovo prepoznavnost v slovenskem nogometnem okolju.

Najprej Cipot, nato še Ostrc

Da poteka čudežen konec tedna, kar zadeva strelske prvence slovenskih najstnikov, je že v petek nakazal Kai Cipot. Sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Fabijana Cipota je jeseni kraljeval med strelci v mladinskem prvenstvu, zdaj pa je dosegel prvi gol še za člane Mure in ji pomagal do dragocene zmage v Kidričevem.

Prvenec Kaija Cipota v 1. SNL:

Do točk pa je dan pozneje pomagal Olimpiji tudi najstnik iz Hrpelj, ki si je s Cipotom še lani delil slačilnico v reprezentanci do 18 let. Enrik Ostrc je otrok nogometnega kluba Jadran Hrpelje – Kozina. Dolgo časa je kolebal med nogometom in rokometom, saj je bil v dresu RK Jadran Hrpelje-Kozina izjemno nadarjen in uspešen tudi na rokometnih igriščih. Odločil se je za nogomet.

Green Dragons Sežana
Sportal Začelo se je s "šovom" Green Dragons, končalo z mojstrovino Menala #video

Pred tremi leti se je preselil v Koper, leta 2018 pa se nato odpravil v Ljubljano, kjer je pri 16 letih podpisal prvo profesionalno pogodbo. Tekmovalno formo je ohranjal v dresu Olimpije tako v kadetski kot mladinski ligi. Kot zvezni igralec se ni pretirano pogosto vpisoval med strelce. V konkurenci mladincev je na 20 tekmah dosegel štiri zadetke, med člani pa mu je že v prvem nastopu uspela pravcata mojstrovina.

Z razdalje se je v 64. minuti z levo nogo odločil za silovit in natančen strel, ki je bil neubranljiv za tri leta starejšega vratarja Tabora Davida Šugića. Podvojil je prednost Olimpije in se vpisal v zgodovino kot strelec enega najlepših zadetkov, doseženih ob prvem nastopu za Olimpijo.

Ostrc: Upam še na več priložnosti

"Najprej bi se želel zahvaliti trenerju za priložnost in vsem igralcem za spodbudne besede. Težko bi si predstavljal boljši debi. Dobil sem navodila, da poskušam od daleč in to sem izkoristil. Zelo sem vesel zadetka. Pred tekmo je bilo malo pozitivne teme, ampak drugače menim, da sem to dal skozi že v mlajših selekcijah. Zdaj je potrebno samo nadaljevati s trdim delom in verjamem, da bodo prišli tudi drugi uspehi. Upam še na več priložnosti v nadaljevanju prvenstva," je po krstnem nastopu v članskem dresu Olimpije povedal presrečni novinec.

Z njegovim nastopom je bil zadovoljen tudi trener Safet Hadžić: "Ostrc je dober igralec. Jaz ga poznam, ker sem ga videl igrati že v Kopru. Verjamem, da gre za velik up slovenskega nogometa in upam, da bo njegova kariera uspešna."

Pred leti je podoben podvig uspel takrat še golobrademu Mihi Zajcu, ki se je leta 2012, takrat je imel ravno 17 let, znesel nad Muro (3:1, dosegel je dva zadetka), pozneje pa postal standardni članski reprezentant in nogometaš enega največjih turških klubov.

Sežana bo Ostrcu ostala v izjemnem spominu. Lani je na stadionu Rajka Štolfa v Sežani debitiral za mladinsko reprezentanco Slovenije (na tekmi proti Italiji), 6. junija 2020 pa debitiral še za člane Olimpije in takoj poskrbel za enega najlepših trenutkov kroga. | Foto: Planet TV Sežana bo Ostrcu ostala v izjemnem spominu. Lani je na stadionu Rajka Štolfa v Sežani debitiral za mladinsko reprezentanco Slovenije (na tekmi proti Italiji), 6. junija 2020 pa debitiral še za člane Olimpije in takoj poskrbel za enega najlepših trenutkov kroga. Foto: Planet TV

Ostrc, ki je lani prejel priznanje za najperspektivnejšega mladega športnika Krasa in Brkinov, lahko o tako uspešni karieri za zdaj le sanja. Trener Olimpije Safet Hadžić mu je pokazal, da zaupa njegovim sposobnostim in znanju, kar mu bo v nadaljevanju sezone, ko bo urnik tekem zelo zgoščen, v veliko pomoč.

Z njegovim dosežkom je zagotovo zadovoljen tudi predsednik Milan Mandarić, ki želi v vrstah Olimpije na igrišču gledati vedno več nadarjenih igralcev iz klubskega podmladka.

Ne spreglejte