Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
23. 7. 2018,
22.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica Žiga Lipušček

Ponedeljek, 23. 7. 2018, 22.00

5 let, 9 mesecev

Žiga Lipušček

Junak velike zmage nad Olimpijo, ki je čudežno preživel tragično prometno nesrečo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

1

Eden izmed junakov sobotne zmage Gorice nad Olimpijo je bil branilec novogoriškega prvoligaša Žiga Lipušček. Nekdanji nogometaš Maribora, ki je pred dvema letoma čudežno preživel tragično prometno nesrečo, v kateri sta življenje izgubila dva mariborska nogometaša, eden pa je ostal brez roke, je svoj prvoligaški prvenec posvetil mnogo prezgodaj preminulemu prijatelju.

Takole je Žiga Lipušček po zadetku pokazal majico s podobo preminulega prijatelja Damjana Marjanovića. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Takole je Žiga Lipušček po zadetku pokazal majico s podobo preminulega prijatelja Damjana Marjanovića. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Sportal Črn torek nogometašev Maribora odmeva tudi v tujini #video

Gorica je v soboto Olimpiji prizadejala boleč poraz na uvodu v novo prvenstveno sezono Prve lige Telekom Slovenije in jo pred domačimi navijači premagala z 2:0. Pot do zmage je Novogoričanom z golom v tretji minuti, ko je v kazenskem prostoru prvakov skočil najvišje in zadel z glavo, utrl njen 199 centimetrov visoki branilec, ki je v 14. nastopu dočakal prvoligaški prvenec.

Ko je proslavljal gol, je dvignil dres in pod njim pokazal majico s podobo Damjana Marjanovića, velikega prijatelja, ki je ob še enem mladem nogometašu Srbu Zoranu Baljaku 2. avgusta leta 2016 izgubil življenje v tragični nesreči, ki se je takrat zgodila v Mariboru in je pretresla nogometni svet. Takrat je bil skupaj z Ljubomirjem Moravcem v avtomobilu tudi on, a jo je k sreči čudežno odnesel le z lažjimi poškodbami.

"Že nekaj časa sem nosil to majico pod dresom in vedel, da bom gol, ko ga dosežem, posvetil njemu. Bilo je zelo čustveno," je po tekmi priznal Žiga Lipušček, ki mu o tragičnem dogodku izpred dveh let ni najlažje govoriti, je pa zato veliko raje govoril o tem, kaj se je v soboto zvečer dogajalo na igrišču.

Ljubomir Moravac
Sportal Nogometaš, ki je v prometni nesreči izgubil sanje: Zastaviti si bom moral nove cilje

Tekmo so dobili, še preden se je začela

"Tekmo smo dobili, še preden se je začela. Bili smo namreč tako zelo motivirani, da smo bili prepričani o zmagi," je še povedal 21-letni branilec, ki je v Gorico prišel lani.

"Začeli smo z zmago in boljše preprosto ne bi mogli vstopiti v novo sezono, saj smo premagali aktualnega prvaka. Gledalci so lahko videli super tekmo, polno je bilo priložnosti na obeh straneh," je še dejal nogometaš iz Tolmina, ki je v Maribor prišel leta 2011, a v članski ekipi priložnosti ni dočakal.

Gola v mreži Olimpije se je sicer zelo razveselil. "Zagotovo nam je hiter zadetek olajšal nadaljevanje. Ta gol je meni in vsem preostalim soigralcem dvignil samozavest na še višjo raven, zato je bilo v naslednjih minutah lažje igrati. Zelo je pomagala tudi glasna podpora s tribun, sploh Terror Boys so bili odlični," je še povedal.

Prispevek Planet TV s tekme iz Nove Gorice, v katerem so pred mikrofon stopili še trenerja obeh ekip Miran Srebrnič in Ilija Stolica ter nogometaša Matic Črnic in strelec drugega gola za Gorico Andrija Filipović, si lahko ogledate spodaj.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na Planet TV in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Gregor Sorčan
Sportal Dvoboj Goričanov: kaj je lepše, obramba ali zadetek? #video
Sportal Navijači Olimpije se še najlažje poistovetijo s fizioterapevtom
Maribor, Rudar
Sportal Maribor je na eni tekmi zabil pet golov, Olimpija na prvega čaka že štiri ure in pol
Ilija Stolica Olimpija Qarabag
Sportal Olimpija je izgubila in spet ni dosegla gola

 

Ne spreglejte